Aandacht en focus bepalen waar jouw leven zich afspeelt

Aandacht en focus bepalen waar jouw leven zich afspeelt. Een onderwerp wat tijdens mijn lezingen bijna altijd terugkomt, is de manier waarop je de werkelijkheid ervaart en hoe deze tot stand komt. Aandacht en focus spelen hierin een belangrijke rol. Onderstaand filmpje van een minuut laat dit op een humorvolle en werkelijke briljante manier zien.

Aandacht en focus

Voordat je het filmpje start krijg je de volgende opdracht mee. Ja, je wordt inderdaad aan het werk gezet… Voor het filmpje is het belangrijk dat je EXACT TELT hoeveel keer het TEAM MET DE WITTE SHIRTJES de basketbal naar elkaar OVERSPEELT. Start the movie!

 

 

De aap uit de mouw

En… hoeveel keer heeft het witte team de basketbal overgespeeld :)?!? Had je het antwoord goed :)?

Over het algemeen ziet 80 tot 90% van de mensen de gorilla over het hoofd. De focus op datgene waarmee je bezig bent zorgt ervoor dat al het andere je ontgaat. Maar dat wil niet zeggen dat het er niet is. Het filmpje laat op een briljante manier zien dat je werkelijkheid bestaat uit datgene waar je aandacht op gefocust is. In mijn boeken leg ik uit waarom dit zo belangrijk is en hoe je die aandacht kunt verschuiven. Want datgene waar jouw aandacht en focus op gevestigd is, bepaald de manier waarop jij jouw leven (be)leeft.

Ziekte en genezing

In een eerdere blog over ziekte en genezing, ‘De kracht van gedachten’, sloot ik af met de woorden: “De vraag die je jezelf moet stellen is: wat repeteer je dag in, dag uit in je hoofd? Wat zijn de gedachten die steeds terugkomen? Wees je ervan bewust wat de invloed daarvan is op je lichaam.”

De vraag waarmee ik nu afsluit is: “Als je zelfs een gorilla in een pak over het hoofd ziet, wat mis je dan allemaal nog meer in het leven…?”

Blijf open staan voor de dingen die je misschien (nog) niet ziet, maar er wel zijn. Ken jij meer filmpjes die een onderwerp als dit op zo’n prachtige wijze belichten? Help elkaar en deel ze. Laat een link achter in een reactie hieronder voor de andere lezers.


Investeer in jezelf:
Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!