Lezing Vlaardingen - De essentie van ziekte

Op dinsdag 9 september is Franklin Leers door de bibliotheek van Vlaardingen uitgenodigd om een lezing/workshop te geven over gezondheid. De lezing vindt plaats van 20.00 – 22.00 uur en gaat over het genezen van de essentie van ziekte.

Lezing over de essentie van ziekte

Franklin ziet het lichaam als een landkaart die je kunt leren lezen door als een objectieve waarnemer te kijken wat een ziekte je te vertellen heeft: waar wil een ziekte je op wijzen? Dat vormt de essentie van ziekte. Hij legt het als volgt uit: ‘Ken je het gevoel dat je een moeilijke beslissing moet nemen? Of iemand iets moet vertellen waar je erg tegenop ziet? Je voelt je onrustig en je repeteert de gesprekken in je hoofd. Als je het gesprek gevoerd of de beslissing genomen hebt, dan voel je een soort rust over je heenkomen. Zo is dat ook met ziekte. Als je open en objectief kijkt naar wat een ziekte je te vertellen heeft, waar een ziekte voor staat, dan creëert dat ruimte voor de volgende stap. De stap op weg naar genezing van de essentie van je ziekte.’

Als je een ziekte hebt, zeker een ziekte die je kunt omschrijven als ‘ernstig’ of zelfs ongeneeslijk, dan heeft iedereen daar een mening over. Je neemt al die informatie over je ziekte bewust of onbewust op. De mening van je vrienden en familie, je dokter of specialist, alles wat je tot je neemt via pers en media draagt bij aan het beeld dat je hebt van deze ziekte. Tezamen vormt dit jouw stelsel van overtuigingen en conditioneringen die je hebt ten aanzien van de ziekte. Deze mentale overtuigingen roepen op hun beurt emoties op die zich tenslotte vastzetten als blokkades in je fysieke lichaam. Genezen doe je dus eigenlijk van buiten naar binnen. Van mentaal en emotioneel naar fysiek. Het fysieke lichaam is het eindstation in plaats van het begin.

>>>U kunt zich hier voor de lezing opgeven.

Franklin Leers

Franklin Leers is auteur van de boeken De jongen die (van) suikerziekte genas, De alchemie van ziekte, Ziekte & Genezing en De gedachte. Hij verzorgt lezingen en trainingen door het hele land. De lezingen van Franklin gaan natuurlijk over zijn boeken, over ziekte en gezondheid, maar vooral over de dynamiek daarachter. Zijn grote passie voor reizen en nieuwe ervaringen opdoen, maken hem bovendien tot een onuitputbaar vat van anekdotes die tegelijkertijd inspirerend en ontwapenend zijn.

Zijn kracht is ingewikkelde materie te vertalen naar herkenbare, alledaagse gebeurtenissen. Hij is van mening dat kennis die niet praktisch toepasbaar is in het leven zijn doel voorbij schiet. Zijn lezingen kenmerken zich door deze pragmatische insteek en no-nonsense, directe manier van vertellen. Deze aanpak heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘Filosoof van het dagelijks leven’ en ‘De Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.  

Franklin heeft een verhaal dat verteld moet worden, maar houdt ook van interactie met zijn publiek. Het stellen van vragen leidt vaak tot nieuwe antwoorden en nieuwe inzichten.

 

[socialbuttons]