Relaties en Virtueel Vastgoed - De relaties met je familie en vrienden
Relaties vormen het uitgangspunt voor de legendarische ‘decembermaand, familiemaand’. En die gaan we bekijken door middel van Virtueel Vastgoed. Huh, Virtueel Vastgoed :)? Yep. Het is een term die gebruikt wordt binnen de online marketing. Je kan dit op een schitterende manier gebruiken om de band met je familie of vrienden te duiden.
Virtueel Vastgoed
Binnen de opportunistische wereld van het internet )en daarmee de online marketing) wordt er zo gigantische veel informatie gepubliceerd (content), dat de gemiddelde lezer de helft ervan alweer is vergeten zodra het bericht is gelezen. Informatie is heel vluchtig geworden. Je bent zo goed als je laatste actie . Deze zin is belangrijk om te onthouden voor ons verhaal. Zodra je uit zicht bent, ben je eigenlijk alweer vergeten en kun je weer opnieuw beginnen.
Optelsom van al je acties
Als je wilt voorkomen dat je zo snel uit het zicht raakt op het internet, dan kun je een strategie volgen die ervoor zorgt dat je zichtbaarheid niet langer tot je laatste actie beperkt is. Je kunt je website op een bepaalde manier opbouwen en vormgeven, waardoor alle informatie die je deelt voortdurend teruggeleid wordt naar je website, waar zich de kern van je bedrijf bevindt. Bijvoorbeeld een dienst of product dat je aanbiedt. De kern van je website komt dus steeds opnieuw in beeld.
De kern van je website vormt dus het vastgoed. Vastgoed is iets wat blijvend is. Alles wat je op het internet plaatst leidt links- of rechtsom terug naar je website met jouw product of dienst. Ieder artikel dat gepubliceerd wordt is met de juiste opzet als een nieuwe steen die je toevoegt aan jouw vastgoed. Dit vastgoed noem je virtueel vastgoed omdat het niet ‘fysiek’ is, maar zich in de digitale wereld bevindt. Door op deze manier je website vorm te geven ben je niet langer zo goed als je laatste actie, maar ben je de optelsom van al je acties. Je wordt niet langer afgerekend op een enkele actie, maar bent de gemene deler van al die acties.
Tot zover Virtueel Vastgoed.
Decembermaand, familiemaand
Tijd om dit te gaan vertalen naar je relaties in de legendarische decembermaand, familiemaand :)
Voetnoot (dat is een pepernoot in je schoen begreep ik van mijn dochtertje van 4): De metafoor van het virtuele vastgoed gaat niet alleen over je familie, je kunt dit veel breder trekken. Ook voor de relatie met je vrienden of bijvoorbeeld je collega’s is dit van toepassing.
Voorwaardelijke relatie
Ongeacht of het dus gaat om familie of vrienden, collega’s of je partner, de metafoor van Virtueel Vastgoed zal je inmiddels wel duidelijk zijn denk ik.
Bij sommige familieleden of vrienden lijkt er altijd wel iets aan de hand te zijn waardoor je het gevoel hebt dat je op eieren moet lopen. Alsof er continu iets kan gebeuren waardoor je het idee hebt dat de bom kan ploffen. Je kan tien ‘goede dingen’ doen, maar als je een keer iets zegt of iets doet wat in de ogen van de ander ‘niet juist’ is (ook als je het zo helemaal niet bedoelt!), dan kun je weer van voren af aan beginnen met werken aan jullie (moeizame) relatie.
Het maakt niet uit hoe attent je bent, wat je allemaal doet of geeft, explosiegevaar en het bijbehorende nare gevoel wat dat oplevert ligt altijd op de loer. Iedere keer moet je je weer bewijzen.
Het maakt niet uit hoe de vertroebeling in de relatie ontstaan is, of het een incident is geweest of dat er eigenlijk niks noemenswaardigs is gebeurd, het zijn de verwonde aspecten die met elkaar botsen. Bij ieder berichtje dat je krijgt via de Whatsapp, knijpen je billen al samen en denk je ‘Wat zal er nu weer zijn…?’. En over ieder woord dat je terug typt denk je een eeuwigheid na, omdat je bang bent hoe de ander het zal opvatten. Je gaat bij voorbaat al uit van het slechtste, simpelweg omdat de relatie verstoord is.
Dit is een relatie die voorwaardelijk is. Het is gebaseerd op bepaalde voorwaarden en zodra iets niet voldoet aan die voorwaarden of anders geïnterpreteerd wordt, dan heb je de poppen aan het dansen. Je bent zo goed als je laatste actie…
Voorwaardelijke relaties kosten je bakken met energie, frustratie en ergernis.
Onvoorwaardelijke relaties
Daartegenover staat de onvoorwaardelijke relatie. Dat is een relatie gebaseerd op ‘Virtueel Vastgoed’. ‘Je bent zo goed als je optelsom van al je acties ’.
Ook al kan het soms knetteren en botsen, ook al zie je dingen soms anders, ook al zeggen jullie soms iets tegen elkaar die je beter niet kunt zeggen en heb je soms een beetje afstand naar elkaar toe nodig, jullie relatie is onvoorwaardelijk. Je bent niet zo goed als je laatste actie en je hoeft ook niet op eieren te lopen. Je kunt veel of alles tegen elkaar zeggen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat het tegen je gekeerd wordt of dat iemand achter je rug om over je praat. Je weet wie de persoon tegenover je is en je weet dat tegenover dat ene ding dat je misschien niet aanstaat, tien andere dingen zijn die wel prachtig zijn aan deze persoon. Je weet dat deze persoon er voor je is als je hem of haar nodig hebt.
Hoe ga je met voorwaardelijke relaties om
De reden dat ik dit blog nu schrijf, is omdat we in december meer met onze familie, vrienden en partner rondom de tafel zitten. En gegarandeerd dat je aanloopt tegen het euvel wat ik in dit blog beschreven heb.
Waarschijnlijk zijn de mensen tijdens het lezen van dit blog en met wie je zo’n voorwaardelijke relatie hebt al bij je naar boven komen drijven. Neem afstand van deze voorwaardelijke relaties.
Ik schreef net al dat voorwaardelijke relaties je bakken met energie, frustratie en ergernis kosten. Durf dit soort relaties te zien voor wat het zijn, ongeacht hoe lang jullie relatie ook al bestaat. Stop met erin te investeren in de hoop dat het beter wordt. Je kunt en zult het toch nooit ‘goed doen’, no matter what. Simpelweg omdat er iets verstoord is tussen jullie verhoudingen. Simpelweg omdat er gewonde aspecten in het spel zijn.
Afstand nemen van voorwaardelijke relaties is met familie lastiger dan met vrienden, want je komt elkaar bij veel gelegenheden tegen. Maar ook aan hen ben je niets verplicht. Lach om de berichten en reacties die je ontvangt en de macht, kracht, controle en manipulatie die er misschien op je wordt uitgeoefend. Zie het voor wat het is en zie ook waar het vandaan komt. Jaloezie, een gebrek aan eigenwaarde en/of eigenliefde, een partner die een vriend of familielid beïnvloed, wat het ook is: laat het bij die andere persoon.
En misschien… heel misschien… komt de verhouding met die ander daardoor toch in een heel nieuw daglicht te staan. Nou… is dat alvast een kerstgedachte of niet ;)
“Als je niet voor je lichaam zorgt, waar moet je dan leven?” – Mees, 5 jaar
Investeer in jezelf: ‘ Klik hier om de Masterclass ‘Geheimen van Genezing te bestellen‘.
Hoe kun je beginnen met het genezen van ziekte als je niet weet waar de oorsprong van ziekte ligt? Stop met symptoombestrijding zonder de grondslag van ziekte aan te pakken. Dit is de ABSOLUTE basis van wat je MOET WETEN om de oorsprong van de ziekte aan te pakken. Gebruik de kortingscode KL4QOJ voor 100 euro korting!