Stress en oververmoeidheid - Als ik het niet doe wie doet het dan...?

Stress en oververmoeidheid. Je lijkt alles te hebben. Een leuke baan, een rijk sociaal leven en mensen om je heen die van je houden. Toch knaagt er iets aan je. Je voelt je onvoldaan. Ontevreden. Moe. Moe vooral. Opgejaagd. Stress en oververmoeidheid. En je weet dat de schuld voor een deel ook bij jezelf ligt. Je bemoeit je overal mee. Je wilt alles onder controle houden. Je voelt je verantwoordelijk voor alles en iedereen om je heen. Maar wanneer zorgt iemand voor jou? En wanneer zorg jij voor jezelf?

Speelbal van het leven

Voor je gevoel ben je een speelbal van het leven. Je leeft bij de gratie van lijstjes. Lijstjes die je vertellen wat je allemaal nog moet doen. Lijstjes die nooit af zijn. En dat geeft een onvoldaan en onbevredigend gevoel. Het gevoel dat je altijd achter de feiten aanloopt. En dat geeft stress. Nog meer stress…

 “Als IK het niet doe, wie doet het dan…?”

Vaak is er een angst dat als je niet alles plant en regelt, het misgaat. “Want als IK het niet doe, wie doet het dan…?” Het gaat er niet eens zozeer om dat je de richting van alles en iedereen om je heen perse wilt bepalen, het gaat erom dat je niet los kunt laten. Je hebt het gevoel dat je onmisbaar bent. Je hebt er moeite mee om je over te geven aan het leven. Het leven te nemen zoals het komt. Je wilt het voor zijn. Controleren. Je kunt niet loslaten en daardoor vraag je veel te veel van jezelf. En al veel te lang.

Het idee dat je geen stapje terug kunt doen komt uit jezelf. Het is een patroon. Een patroon van jezelf wegcijferen, iedereen tevreden houden en iedereen willen helpen. Je wil alles perfect doen. Dit patroon ligt diep in jezelf opgeslagen en komt voort uit de overtuigingen en conditioneringen die je hebt.

Het gevoel dat je onmisbaar bent

Je hebt niet geleerd jezelf als hoogste prioriteit te stellen. Je hebt geleerd dat je voor anderen moet zorgen. Niet moet treuzelen. Als je niets doet, voel je je schuldig. Je hebt het gevoel dat je onmisbaar bent. Bovendien ben je bang dat als je niet meegaat in alles wat het leven te bieden heeft, de mensen om je heen je misschien niet aardig of leuk meer vinden. Al deze factoren dragen bij aan het opgejaagde gevoel en de zelfgecreëerde stress en oververmoeidheid. Toch is het noodzakelijk tijd en ruimte voor jezelf vrij te maken. Dat heet liefde voor jezelf hebben. En ook dat is ons vaak niet geleerd…

Stress

In mijn boeken schrijf ik over het veranderende bewustzijn en het contact met je eigen essentie. Dat contact met jezelf is er vaak niet of nauwelijks. Door veel mensen wordt het leven als een ratrace ervaren. Je ‘hoort’ jezelf niet meer. Het gevolg van nooit ‘stilstaan’ en blijven voortjakkeren. Tot je lichaam signalen begint af te geven door de stress en oververmoeidheid die je ervaart. Als dat gebeurd is het zaak die signalen serieus te nemen. De tijd van “Als dat klaar is, dan…” is voorbij. Het is nú tijd, anders zegt het lichaam: “Stop!”. Dat is ook de functie van ziekte. Je wordt gewezen op een onbalans in je leven met als gevolg dat je wordt gedwongen stil te staan en weer bij jezelf te komen. Laat het zover niet komen.


Investeer in jezelf:
Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen.