Ziek worden - wanneer en waarom word je ziek?
Ziek worden… Wanneer en waarom word je ziek? Een vraag die mij vaak geteld wordt. Waarom soms wel en soms niet? Ik heb vaker de term ‘de essentie van ziekte’ laten vallen. De essentie van ziekte is het thema (of de thema’s) waar het bij ziekte werkelijk om draait. Wat de ziekte je wil vertellen. Het is binnen dit thema, binnen deze essentie van de betreffende ziekte, waar de oorsprong van ziekte ligt.
Wanneer en waarom word je ziek?
Wanneer en waarom word je ziek? Als je de bovenstaande filosofie toepast op deze vraag is het antwoord simpel. Je wordt ziek als jouw mentale en emotionele toestand, jouw ‘psychische veld’, aansluit op het thema (de essentie van) een ziekte.
‘Je wordt ziek als jouw mentale en emotionele toestand, jouw ‘psychische veld’, aansluit op het thema (de essentie van) een ziekte.’
Een eenvoudig voorbeeld om dit te verduidelijken. Laten we de oorsprong van griep eens bekijken.
Griep slaat toe als je een ‘pauze’ moet nemen uit de rat race van het dagelijkse leven. Als je deze pauze zelf niet neemt, als je niet op tijd op de rem trapt, dan doet griep dat voor je met het doel je weer terug bij jezelf te brengen. Vaak voel je je slachtoffer van je eigen leven, van het systeem buiten je, van de maatschappij. Griep is een geoorloofde methode om je terug te trekken in jezelf. Om terug te komen bij jezelf.
Het geschenk van griep zit erin dat ‘ernstigere ziekte(n)’ geen kans krijgen hun intrede te doen. Dat laat je wel anders naar griep kijken… Doordat je eigen interne systeem op de rem trapt, word je verplicht bij jezelf terug te komen en kun je met een opgeladen accu weer vooruit. Griep negeren en gewoon doorgaan of er niets aan de hand is, is dan ook geen goed idee!
Griep wijst je er ook op dat je te veel naar angsten en onzekerheden in de buitenwereld leeft. Een onmachtig gevoel naar jezelf toe en een angst om te falen. Vaak voel je veel verantwoordelijkheid naar de buitenwereld toe, maar tegelijkertijd onmachtig om die te dragen. Je vertrouwt niet op je eigen basis en dit tast je immuunsysteem aan. Je probeert iedereen tevreden te houden, leeft mechanisch en onderdrukt je eigen spontaniteit en het natuurlijk laten stromen van je gevoelens en talenten.
Maak je los uit beknellende banden, of die nu uit relaties bestaan, werk of andersoortige beknellende structuren. Griep verlangt van je dat je in eerste instantie leeft voor jezelf! Dat je je eigen stem en roeping volgt. Voel je eigen kracht. Volg je eigen natuur. Durf te vertrouwen op je eigen immuniteit. Griep slaat alleen toe als je jezelf negeert.
(Meer lezen over betekenis van verschillende ziekten? Klik dan hier om de kennisbank te bekijken).
Als jouw leven, als jouw mentaal emotionele toestand, aansluit op de essentie van griep, dan is dat wanneer je ‘open staat’ voor deze betreffende ziekte. Dat is ook de reden waarom je soms wel ziek wordt en wanneer je soms niet ziek wordt. Als je honderd mensen bij elkaar in een kamer zet, zullen de personen die aansluiten op het thema van de oorsprong van griep, ziek worden. De anderen niet. Er bestaat zoiets als individuele immuniteit. Ik weet zeker dat je dit ook bij jezelf zal herkennen. Waarom je soms wel ziek werd en soms niet.
Dit is het antwoord op de vraag ‘Wanneer of waarom word je ziek?’.
Meer informatie over dit onderwerp kun je uiteraard teruglezen in mijn boeken. Je kunt ook mijn ebook ‘Geheimen van ziekte en genezing’ gratis downloaden voor een uitgebreide beschrijving van de filosofie zoals deze hier beschreven staat.