Leven in “EN” is leven vanuit hoger perspectief
07 juli 2020 

Leven in “EN” is leven vanuit hoger perspectief

Ik las laatst een column met zo’n waanzinnig mooi voorbeeld van iets waar wij het vaak over hebben: leven in “EN”. 

Leven in “EN” is leven vanuit hoger perspectief. Leven in “EN” is weten dat er altijd meerdere waarheden en potenties zijn die naast elkaar bestaan, de vraag is alleen: welke kies je? Elke ervaring, omstandigheid en gebeurtenis kent ook een tegenhanger. Het is er en het is er niet 🙂

Het voorbeeld waarover ik het heb is een korte column uit de Volkskrant en is geschreven door Paulien Cornelisse. Je weet wel, van het programma ‘Tokidoki’ op de zondagavond op Nederland 2.

Heerlijk persoon trouwens 🙂

Ik zal de column hier even met je delen:

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/de-moderne-boeddhist-opende-twitter-en-vroeg-zijn-volgers-of-hij-soms-iets-gemist-had~b3d15a98/

PAULIEN CORNELISSE IN 150 WOORDEN

De moderne boeddhist opende Twitter en vroeg zijn volgers of hij soms iets gemist had

Een boeddhistische man in Vermont ging eerder dit jaar in zijn eentje in stilteretraite. Vijfenzeventig dagen later was hij klaar. Natuurlijk vroeg hij zich na zo’n lange afwezigheid af: is er nog wat gebeurd in de wereld?

Dus maakte hij om te beginnen een ommetje in het dorp – daar zag alles er normaal uit. Toen ging hij naar de supermarkt en merkte dat mensen erg van hem schrokken als hij vlak naast ze kwam staan om ook iets te pakken.

Omdat de moderne boeddhist ook maar een mens is, opende hij Twitter en vroeg aan zijn volgers of hij soms iets gemist had.

Ehm, ja.

In The New York Times zag ik een foto van de man. Hij zit voor een schattig huisje van waaruit hij een paar maanden heeft zitten voelen hoe het voorjaar werd in het bos. Hij kijkt beduusd. 

En ik dacht: ga maar snel terug dat huisje in. 

Leven in “EN” 

Mooi toch 🙂

Dit roept de prachtige, bijna filosofische, vraag op: bestond Corona voor de moderne boeddhist? Bestond Corona en sich? Nee “EN” Ja. Het is er en… het is er niet.

Hier komt zo waanzinnig veel in terug. Alles is perceptie. En mijn stokpaardje, ‘Het is zoals je denkt dat het is’, galoppeert gierend van het lachen voorbij (lees in dit kader eventueel hier ook nog eens de blog over het verleden: het verleden is niet ‘echt’). 

Wat kun je hiervan in je bagage van onmetelijke wijsheid stoppen ;)? 

Weet dat als je een ervaring hebt, een discussie, een mening, een oordeel, noem maar op, je absoluut in je gelijk staat. “EN” dat er altijd een andere kant is. Zoals in een watertank tegelijkertijd lucht en water zitten. Beiden zijn er op hetzelfde moment. Dit onthouden helpt je om je open te stellen voor andere situaties en mogelijkheden als de situatie daarom vraagt. 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen