Navigatie door je eigen innerlijke geleidesysteem - De Google maps van je Self
09 april 2024 

Navigatie door je eigen innerlijke geleidesysteem - De Google maps van je SelfDit blog gaat over een heerlijke metafoor… de Google maps van je Self 😄

We gaan gewoon een stukje rijden en gaan zien wat we tegenkomen als we de symboliek van een navigatiesysteem gebruiken voor ons eigen leven.


Ik heb al vaker gezegd en geschreven dat je echt een waanzinnig navigatiesysteem van jezelf hebt, - of van je Self zoals ik het liever noem -namelijk je innerlijke stem. 

Uiteraard luisteren we daar… maar mondjesmaat naar 😅

Die innerlijke stem communiceert op vele manieren. Bijvoorbeeld fysiek. Via je lichaam. 

Als je fysiek ongemak ervaart, dan is het masterplan dat je er even bij stilstaat wat je voelt en waarom dat zo is. Dan zeg je tegen je lichaam: dankjewel voor je boodschap, duimpie omhoog, ik pas iets in mijn gedrag/leven aan, klacht verdwijnt. 

Helaas werkt het maar zelden zo in het ‘echie’ 😄 

We luisteren niet naar de boodschap van ons lichaam en rammen lekker door, waardoor de klachten uitmonden in steeds zwaarder wordende klachten, die maar al te vaak chronisch worden. 

Veel mensen vinden het lastig om op deze manier naar het lichaam en fysieke klachten te kijken en om naar dat innerlijke navigatiesysteem te luisteren voor begeleiding in hun leven. 

Terwijl je leven daarmee ZOVEEL makkelijker wordt, 

Toch lijkt die innerlijke stem, dat innerlijke navigatiesysteem, op iets wat je allang kent en dagelijks gebruikt en dat is helemaal niet zo raar als je erbij stilstaat. Veel dingen die we gebruiken in ons dagelijks leven, spiegelen EXACT hoe het ook werkt bij ons als mens. 

Neem bijvoorbeeld je navigatiesysteem. In je auto. Je Google maps. 


Je innerlijke navigatiesysteem


Ga maar na. 

Je voert een locatie in van de bestemming die je wilt bereiken. 'Navi, breng me daarheen. Dit is de bestemming waar ik heen wil'. 

Zie je de symboliek met en in je eigen leven :)? Navi, daar wil ik heen in mijn leven. Die job, die vriendschap, die relatie, dat huis en die reis.

Okay, daar gaan we :) 

De route naar je bestemming wordt berekend, je krijgt verbale en visuele instructies en off you go (In mijn geval gebruik ik trouwens vaak een Duitse stem in mijn navi. Gewoon, omdat het kan en omdat ik het leuk vind :) ).

Rij met me mee, lach om jezelf omdat het zo herkenbaar is en maak de vertaling naar je eigen levensbestemming 🙂

We gaan gewoon een stukje rijden en gaan zien wat we tegenkomen als we de symboliek van een navigatiesysteem gebruiken voor ons eigen leven.

Je Self, je essentie of pure bewustzijn, weet namelijk precies wat je wilt, wat je nodig hebt EN wat de beste en meest eenvoudige manier is om daar te komen. Het kent de beste route. Zonder weerstand. Zonder ‘gedoe’. Op maat gemaakt voor jou. Maar weet je wat er dan gebeurt? 

Het gaat ongeveer als volgt :) 

Je hebt je bestemming in je navi ingevoerd en je bent lekker op weg naar je bestemming. Je navi weet precies hoe je van het punt waar je je nu bevindt, moet komen naar het punt waar je heen wilt. Smooth en zonder gedoe. Immer gerade aus. 

‘Ga naar links en hier moet je naar rechts’, zegt je navi. De navi - net als je eigen ‘navi’ binnenin je - zal je nooit vragen waar je bent geweest en waar je hebt uitgehangen. Het kijkt nooit terug. Waarom niet? Het is totaal niet relevant. Het enige wat telt is waar je nu bent en waar je heen wilt. 

Je zult van je navi en je ‘eigen navi’ nooit horen, ik heb je verteld waar je heen moet, je luisterde niet, zoek het nou maar lekker zelf uit… 😁 

Je eigen geleidesysteem zal je nooit laten vallen en je opgeven. Die heeft altijd de intentie je op de meest logische manier daar te brengen waar je wilt zijn. Maar je moet luisteren. De impulsen volgen die je krijgt.

 Duss… je bent lekker aan het rijden, rijden, rijden in je leven en dan… krijg je het verlichte idee om naar een andere bestemming te gaan. Herkenbaar :)? En in plaats van de tijd te nemen om die nieuwe bestemming in te voeren in je navi (oftewel, het goed doordenken van je plannen en voelen of je nieuwe bestemming inderdaad wel het beste voor je is), ram je de auto bij de volgende afslag de snelweg af en sla je de aanwijzingen van je navi in de wind.

Maar je navi geeft niet op. Nooit. Je navi laat je niet vallen. Nooit. Je navi wordt niet boos op je. Nooit. Dus krijg je eindeloos te horen, ‘keer hier om’ of ‘neem de volgende afslag om op je bestemming te komen’. 

Herkenbaar 😂?

Je navi begint niet te schreeuwen, steekt geen middelvinger op, maar probeert je simpelweg terug te leiden naar de juiste route. Jij steekt ondertussen wel je middelvinger op naar je navi en tuft lekker door. Ondanks de aanwijzingen die je krijgt. 

Weet je zeker dat je hierheen wilt gaan, vraagt je navi? ‘Je wilde toch daarheen en dit is de route die het beste en eenvoudigste voor je is? Ga terug’. 

Je geeft met je voet een penalty tegen de navi en brult een paar keer ‘dat ‘ie z’n kop moet houden’ en uiteindelijk… concludeert de navi dat je toch wel erg overtuigd bent van je nieuwe bestemming en serieus gemotiveerd bent om daar te komen 🙂 

Dus… route wordt aangepast. 

‘Gezien je nieuwe bestemming, stel ik voor dat dit je nieuwe route wordt’, zegt je navi. En zo werkt het ook met je eigen geleidesysteem. Die innerlijke stem die iedereen heeft. De stem die je nooit loslaat en die nooit zal zeggen, ‘ik had je de route om op je bestemming te komen toch gegeven? Zoek het lekker zelf uit…’. 

Het reageert simpelweg op waar je nu heen wil en zal je altijd blijven begeleiden en áltijd op je blijven reageren om je zo goed mogelijk te helpen. Naar dat wat je zoekt en via het pad van de minste weerstand. 

Dát is hoe de Google maps van je Self werkt. Dát is het innerlijke navigatiesysteem dat iedereen bij zich heeft. 

Het enige wat we nu nog hoeven te doen… is ernaar luisteren 🙂


Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing - Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen.

  
  
Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen