Zelfgenezing - Is alles zelf te genezen?
17 juni 2024 

Zelfgenezing - Is alles zelf te genezen?

Zelfgenezing - Is alles zelf te genezen en wat is zelfgenezing nou precies?

De term ‘zelfgenezing’ zorgt regelmatig voor onduidelijkheid bij veel mensen. Wat is het nou precies? En wat valt er nou wel en niet onder? En… is alles ‘zelf te genezen’?

Ja en nee. Soms is er hulp van buitenaf nodig. En dat is ook helemaal prima.

Het is belangrijk om voor zelfgenezing onderscheidt te maken in het volgende: fysieke genezing en de genezing van de essentie van ziekte.

Beiden zijn vormen van zelfgenezing.

De essentie van ziekte

De essentie van ziekte is waar een ziekte je op wilt wijzen. Het is wat een ziekte je te vertellen heeft. Vaak zijn het bepaalde thema’s die de essentie van een ziekte vormen, zoals eigenwaarde en eigenliefde, het stellen van grenzen, zachter zijn voor jezelf, noem maar op.

Iedereen heeft een bepaald beeld van het leven. Van de ‘werkelijkheid’. Op basis van wat je leert en te horen krijgt tijdens je opvoeding, van je partner, collega’s, vrienden, uit religies, noem maar op. En je eigen ervaringen spelen ook een rol natuurlijk.

Dit tezamen vormt jouw stelsel van overtuigingen en conditioneringen, op basis waarvan je jouw leven leeft. Deze mentale overtuigingen roepen op hun beurt emoties op die zich kunnen vastzetten als blokkades in je fysieke lichaam.

Genezen doe je dus eigenlijk van buiten naar binnen: van mentaal naar emotioneel naar fysiek. Het fysieke lichaam is het eindstation in plaats van het vertrekpunt.

Het oplossen van de essentie van ziekte is een vorm van zelfgenezing.

Fysieke genezing kan daarop volgen, maar dat hoeft niet.

Waarom is het oplossen van de essentie van ziekte dan toch zo belangrijk?

Omdat het oplossen van de essentie van ziekte rechtstreeks de kwaliteit van je leven aanraakt. Je gaat het leven anders zien en ervaren als je de thema's die de essentie van een ziekte vormen oplost. Thema's waar je vaak al een groot deel van je leven tegenaan loopt. Het gevolg? Je krijgt andere gedachten over jezelf en het leven, waardoor je andere acties neemt en vervolgens andere resultaten in je leven ervaart.

Misschien ben je zelf zo iemand, maar iedereen kent in ieder geval mensen om zich heen - bekenden van jezelf of bekende Nederlanders - die naar aanleiding van hun ziekte anders in het leven zijn gaan staan. Zij zijn - bewust of onbewust - met de essentie van hun ziekte bezig geweest. Zij zijn anders naar het leven gaan kijken. Zijn andere keuzes  gaan maken. Zij zijn andere dingen belangrijk gaan vinden.

Dit is een vorm van zelfgenezing waarover we het hebben als het gaat over het oplossen van de essentie van ziekte. Maar al te vaak volgt hier als gevolg ook fysieke genezing uit, omdat het lichaa,m op jouw gedachten reageert. Maar nogmaals, dat hoeft niet.


Zelfgenezing

Soms is er hulp nodig bij het genezen van een ziekte

Het genezen van de essentie van ziekte is op alle ziekten en kwalen van toepassing. Alles kent zijn eigen psychologische oorsprong van ziekte.

Dat wil niet zeggen dat er soms geen hulp van buitenaf nodig is als het gaat om ‘zelfgenezing’. Om het genezen van het fysieke deel van een ziekte.

Vaak is dit het geval bij de ‘harde kant’ van een ziekte. Denk hierbij aan hulp bij een gebroken bot. Of een frozen shoulder die los moet komen. Een tand die getrokken moet worden. Slijtage van de heup of bepaalde gewrichten.

Je kunt in al die gevallen nog steeds uitzoeken wat een ziekte, kwaal of klacht je te vertellen heeft waardoor je kwaliteit van leven verbeterd, maar voor ‘zelfgenezing’ - als het gaat om het fysieke component van het lichaam - heb je in bovengenoemde voorbeelden bijna altijd hulp nodig.

Zelfgenezing toepassen bij hulp van buitenaf

Zelfgenezing toepassen moet je in het geval van bovenstaande voorbeelden ook veel meer zien in een soepele en voorspoedige genezing en integratie van datgene waar je van buitenaf hulp voor hebt gekregen.

Dus niet het gevecht aangaan met je klacht of in de weerstand blijven hangen, maar een vorm van acceptatie toepassen. Dat zorgt voor het woord dat ik zojuist noemde, een soepele integratie van datgene wat je van buitenaf nodig hebt.

Soms gaat het om een lichaamseigen genezing, soms gaat het om een prothese of iets anders van buitenaf. Maar in bijna alle gevallen vindt een bijna wonderbaarlijk snel herstel plaats, als je inzicht hebt in wat een klacht heeft veroorzaakt en je tot bewustwording komt.

Het is de katalysator van genezing. 

Ook voor kanker

Dit geldt overigens ook voor de behandeling van kanker. Als je besluit chemotherapie, bestralingen of een andere vorm van behandeling te ondergaan, zie het dan niet als iets ‘slechts’ of als ‘gif’, maar als iets wat je gaat helpen je beter te maken.

Het vraagt dus om een iets andere manier van denken over en kijken naar ziekte.

Ten slotte…

Het is geen schande om hulp van buitenaf nodig te hebben of te accepteren. Het is juist fantastisch dat nieuwe technieken en innovaties er zijn om ons te helpen om ons leven beter te maken en te veraangenamen.

Ook bij hulp van buitenaf kan er dus sprake zijn van zelfgenezing. Genezing door het genezen van de essentie van ziekte. Ik hoop dat ik dat met dit blog een beetje duidelijk heb kunnen maken.

En nogmaals, vergeet niet, genezen van de essentie van ziekte doe je niet voor niks. Ook al zie je geen directe fysieke genezing. Bovendien vallen mensen van de ene kwaal en klacht in de andere als ze NIET tot inzicht komen.

Patronen in je leven blijven zich namelijk herhalen en de consequenties worden vaak zwaarder als bewustwording niet ontstaat. Ook dat herken je misschien bij jezelf of bij anderen.

Het genezen van de essentie van ziekte is de katalysator van genezing.

Ook van zelfgenezing.


Op jouw succes en… gezondheid!

Franklin

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing - Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen.

 Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen