De mening van anderen

Mensen die je totaal niet kennen - niet écht kennen - hebben maar al te vaak een mening over je. Of dat nou in real life is of via social media of op wat voor manier dan ook.

Het ding is, als je niet lekker in je vel zit of als je in een wat minder stabiele fase zit, dat je die mening van anderen óf als ‘waar’ aanneemt of dat het je stemming beïnvloed.

Dat is ook waarom ik in mijn boeken heb geschreven, deel waarin je gelooft alleen met een vertrouwenspersoon en niet met de buitenwereld, totdat je volledig vertrouwen hebt in wat je doet of gaat doen.

Als je onvoldoende vertrouwen hebt in wat je doet of gaat doen, of het nou te maken heeft met genezing of met het starten van een nieuw bedrijf of wat dan ook, zolang je niet volledig in je kracht staat ben je vatbaar voor de mening van anderen.

Laten we eens kijken naar die ‘anderen’ 🙂

Wat weten die nou van je? Wat je beweegredenen zijn en wat je motivatie is te doen wat je doet? Wat weten ze over wat je hebt meegemaakt en ervaren?

Een ander is vooral bezig met zichzelf. Met zijn eigen gedachten en ervaringen. Met zijn eigen spel. Met zijn eigen expressie. En zo hoort het ook. Zo is de hele schepping bedoeld.

Een ander wil vaak vooral dat je doet wat die ander wilt dat je doet, waardoor die ander zich fijn en begrepen voelt. En zodra je niet meer gezellig meedoet met wat de ander wil, dan ben je ineens wat minder populair :)

Laten we eerlijk zijn… is dat ook niet hoe je zelf vaak in het leven staat?

Bezig zijn met je eigen gedachten en ervaringen? Waarom zou wat voor jou geldt, niet gelden voor die ander? Als dat zo is, als iedereen bezig is met zijn eigen ‘spel’, waarom zou je je dan wat aantrekken van de mening van die ander? Het is toch jouw spel?

Zo, moet je je eens voorstellen, dat je niet zoveel geeft om wat de ander zegt en denkt. Dat geeft een partij rust :)

Laten we het een laagje dieper trekken. Waarom is dit hele verhaal over ‘de mening van anderen’ nu zo belangrijk?

Iedereen is verbonden met zijn eigen essentie. Met je ‘pure bewustzijn’, zoals ik het vaak noem. De kracht die letterlijk je wereld schept.

Zodra je 's ochtends je oogjes open doet, vibreer je op een bepaalde frequentie. De vraag die je jezelf moet stellen is, is of je je fijner en gelukkiger voelt als je onder de invloed bent van je eigen Self (je essentie die met jou verbonden is, die je het beste kent; de kracht die je wereld schept en die precies weet wat je nodig hebt) of… als je onder de invloed bent en leeft maar de mening van anderen? Die bezig zijn met hun eigen gedachten en ervaringen en spel?

Jij mag het zeggen :)

Zoals mijn dochtert het momenteel honderd keer per dag zegt… boeie :)

Boeie die mening van anderen.

 Dus onder welke invloed ben je? Onder de invloed van de mening van anderen of onder die van je Self?

Onthoud dat hoe een ander over jou denkt en voelt, NIETS met jou te maken heeft. HET GAAT OVER HEN. En dat is precies hoe het moet zijn. De meeste mensen zijn niet ‘slecht’ en bedoelen de dingen die ze zeggen of denken niet zo rot of lullig. Kijk maar naar hoe het bij jezelf vaak gaat :)

Een mooie is om de vraag waarover ik het net had en die je jezelf kunt stellen ook kunt toepassen op anderen. Als mensen lullig of rot tegen je doen, zijn ze dan onder de invloed van anderen of onder de invloed van zich Self? Geloof me, als je onder de invloed staat van je Self, als je de verbinding met je Self voelt, dan voel je je niet rot en negatief en dan zul je ook niet op een negatieve manier over de ander praten of denken. Ga maar weer na bij jezelf… doe je dat soort dingen als je je fijn en positief voelt? Nop…

We zijn allemaal bezig met ons eigen spel.

Als je dat spel speelt terwijl je verbonden bent met je eigen essentie, geloof me… dan is het een heel tof spel :)!


Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing - Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen.

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen