Inspiratie vitaminen en persoonlijke ontwikkeling
27 juni 2016 

Inspiratie vitaminen en persoonlijke ontwikkeling

Inspiratie vitaminen en persoonlijke ontwikkeling – Vandaag las ik een stuk in de krant (AD) over Jip. Jip had kanker. Uiteindelijk is hij na vier jaar overleden. Er stond een hele mooie uitspraak van Jip in dit betreffende artikel die misschien aan het denken zet. Jip zei: “Uiteindelijk gaat iedereen dood, maar niet iedereen leeft”.

Ik ga er niet hoogdravend over doen, maar Jips woorden zijn wel weer een mooie reminder. Durf je eigen plan te trekken. Leef je dromen. Durf af en toe dingen te doen die buiten je comfortzone liggen. Leef je leven, vier het leven, proost op het leven!

Inspiratie vitaminen en persoonlijke ontwikkeling

Walk on. Als je het voor elkaar krijgt dit als je nieuwe levensmotto te integreren, dan ben je een rijk persoon. Maar al te vaak blijven we hangen in een gebeurtenis die al onze energie opslurpt. Zeg dan tegen jezelf: walk on. Loop verder. Het zal je niet alleen helpen beter in het nu-moment te blijven, het zorgt ook voor een heel nieuw perspectief op situaties en omstandigheden. Als je verder loopt, vergeet je vaak wat het ook alweer was waar je je zo druk over hebt gemaakt. Krachtige methode!

 ***

Het lijkt een open deur, maar richt je op de dingen die je kunt veranderen! Dat scheelt je zo veel stress en frustratie. Als je bedrijf gaat verhuizen is dat een feit. Richt je daar dan niet op. Richt je op waar je WEL invloed op hebt. Wat betekent het voor jou? Wat word je reistijd? Ga je met de trein of auto? Ga je een andere baan zoeken? Mensen en feiten kun je niet veranderen, richt je op datgene wat binnen je invloedssfeer ligt. Stress is bepalend voor ziekte en gezondheid. 75% van de mensen komt door een stress gerelateerde oorzaak met ziekte in aanraking, vergeet dat niet. Verschuif je lens naar waar je wel invloed op hebt.

***

Probeer niet de strijd aan te gaan met alles waar je jezelf om veroordeeld, vecht niet continue tegen al die verleidingen, de strijd zal alleen maar verharden. Integratie en acceptie is een vorm van… overgave! Niet van strijd. Overgave is dus belangrijker dan de strijd proberen te winnen. Denk aan water, die zoekt de makkelijkste weg om de rots heen. ‘Staak het vuren’.

***

Dagelijks nieuwe tips, inspiratie en adviezen over persoonlijke ontwikkeling en gezondheid? ‘Like’ GenezenOnline op Facebookpagina en je wordt automatisch op de hoogte gehouden via je tijdlijn. Klik op deze link.

Vriendelijkheid is de meest energie besparende methode die er is. Maar al te vaak gaat veel van onze energie zitten in achterdocht en wantrouwen, aan zorgen maken, aan (onbewuste) macht, kracht en manipulatie. Aan controle. Werkelijk contact met de andere persoon, zorgt ervoor dat blokkades wegvallen en energie gaat stromen. Je voelt het, zowel als je vriendelijk bent naar een ander toe, maar ook als iemand het naar jou is. Spaar energie, verschuif je lens bewust naar vriendelijkheid.

***

Vorige week heb ik in Duitsland een aantal Masterclass rondom ziekte en genezing opgenomen. Voor mij zelf ook weer een prachtige manier om door al die materie te gaan die zo veel voor mijzelf heeft betekend. Veel ‘O ja’ momenten, heerlijk om weer te herinneren hoe het allemaal ook alweer was. Wat me (weer) opviel was, hoe belangrijk het toch is dat vertrouwen in jezelf te hebben. Wat is het toch wat dat dit zo lastig maakt? Een deel van het probleem is iig dat we denken dat al die gedachten die we hebben ‘echt’ zijn. We geloven onze gedachten. Zolang je jezelf blijft vereenzelvigen met wat je denkt zal dit ook zo blijven. Denk terug aan de dans van persoonlijkheden waar ik het vaak over heb gehad: je bent de rollen niet die je speelt. En al helemaal niet de gedachten die daarbij horen!

***

Niet zo lang geleden plaatste ik een blog over verbale input. Over de dingen die tegen ons gezegd worden, vaak van jongs af aan en die we als ‘waar’ zijn gaan beschouwen. Die een overtuiging en conditionering zijn gaan vormen. Als je een stukje verdieping zoekt voor jezelf draai het dan ook om. Onderschat niet wat je eigen woorden voor invloed hebben op een ander! Zeker iemand die dicht bij je staan of jou vertrouwt. Dingen die je tegen een ander zegt kunnen een enorme imprint achterlaten. En als iemand weinig zelfvertrouwen heeft of weinig eigenwaarde, speelt dit misschien nog wel meer. Onderschat je eigen invloed niet. Ga daar bewust mee om. Spreek je eigen waarheid, blijf jezelf trouw, maar kijk uit dat je niet alles als een kip zonder kip zonder kop eruit gooit. Het kan mensen echt beschadigen. Denk een kleeein beetje na voordat je wat zegt en hoe je het zegt.

 ***

Dagelijks nieuwe tips, inspiratie en adviezen over persoonlijke ontwikkeling en gezondheid? ‘Like’ GenezenOnline op Facebookpagina en je wordt automatisch op de hoogte gehouden via je tijdlijn. Klik op deze link.

Leef in het heden, maar sta af en toe een momentje stil bij waar je vandaan komt. Bij je eigen groei. Je vergeet het vaak in de waan van alledag, maar als je een terugkijkt naar bijv. een jaar geleden en je ziet je eigen bewustzijnsgroei, dan mag je daar best trots op zijn (en een glas wij op drinken, vier het leven!). Best iets om af en toe bij stil te staan! Bewust een pad lopen is niet altijd het makkelijkste pad, mooi moment om daar weer even bij stil te staan en lief voor jezelf te zijn.

***

Dit is voor iedereen die wel eens worstelt met eten. Die een haat-liefde verhouding heeft met eten. Vanmorgen zag ik mijn dochtertje eten en moest ik daaraan denken. Kijk, we weten allemaal dat het belangrijk is een bepaalde verbinding met ons eten aan te gaan. Bewust te eten, niet alleen met betrekking tot wat we eten, maar vooral ook bewust het eten te nuttigen. Te proeven wat we eten. De textuur te voelen. Al onze zintuigen te gebruiken. Van de Dalai Lama is het bekend dat hij niet gestoord wil worden tijdens het eten. Hij wil met heel zijn aandacht bij het eten zijn. De gemiddelde mens grossiert meestal in afleidingen als zij aan het eten is. Vanmorgen zag ik dus mijn dochtertje van drie eten en moest ik weer aan dit alles denken. Ze at een krentenbol met stukjes appel die we op de markt hadden gehaald. Het was ongelooflijk met wat een smaak, passie en toewijding zij die krentenbol op at! Ze ging volledig op in wat zij deed. De passie knalde ervan af en alles sloot zij buiten. Met heel haar aandacht was ze gericht op wat ze deed. Al haar zintuigen gebruikte zij. Toen de eerste helft van de krentenbol op was, klapte ze even in haar handen (aaaaaapplaus :) ) en begon ze aan de tweede helft. Blijkbaar is wat de Dalai Lama doet de natuurlijke manier, aangezien kinderen dit automatisch doen. Wil je een andere relatie met eten? Schenk er dan je volledige aandacht aan! Vergeet de wereld om je heen…

***

Afgelopen weekend stond er in de krant een overlijdensbericht van Marloes Kroon. Zij komt uit de regio Groene Hart en is overleden in Venezuela. In dit bericht stond een boodschap die ik prachtig vond. Ik wil hem graag met jullie delen:

“Als je mij nog iets wilt geven
dan zou ik je vragen:
sterf niet met mij,
omhels het leven
je mag bedroefd zijn,
maar wanhoop niet,
verdrink niet in te groot verdriet

Als je mij nog iets wilt schenken
dan zou ik willen:
blijf de toekomst zien,
blijf hoopvol denken,
zodat je uitgroeit
en voluit leeft,
het leven alle kansen geeft.”

Wat een prachtige en krachtige woorden. Het zou zijn wat ik iedereen die ik heb gekend zelf mee zou geven. Sterf niet met mij, omhels het leven! Blijf de toekomst zien. Rust zacht lieve Marloes.

 

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Ninouschka
Door

Ninouschka

op 02 Jul 2016

Dankje wel voor deze prachtige tekst! Mijn dag is vandaag opnieuw begonnen! De rest van mijn leven ook! De woorden kwamen binnen en raakte het doel! Dankbaar:-)

Franklin
Door

Franklin

op 12 Jul 2016

Geweldige reactie Ninouschka, dankjewel!

Reactie plaatsen