Waarom word je soms wel en soms niet ziek?
07 februari 2020 

Waarom word je soms wel en soms niet ziek?

Ziek worden. We krijgen er allemaal mee te maken. Maar waarom word je soms wel en soms niet ziek? Denk hierbij vooral ook aan de gewone ‘huis, tuin en keuken ziekten’. Griep bijvoorbeeld. Keelpijn, diarree, dat soort werk 🙂 De reden daarvoor moet je zoeken in de trillingsfrequentie van ziekte. Iedere ziekte trilt op een bepaalde frequentie en hoort bij specifieke gedachten, conditioneringen, emoties en overtuigingen.

Laten we bij het begin beginnen.

Personen, omstandigheden en gebeurtenissen weerspiegelen je leven. Deze personen, omstandigheden en gebeurtenissen komen op je pad door wat je de wet van aantrekking zou kunnen noemen. Je gedachten, conditioneringen, emoties en overtuigingen vibreren op een bepaalde trilling en je leven weerspiegelt deze vibraties (zie bijv. dit mooie blog over hoe dit in zijn werk gaat: https://genezenonline.nl/gedachtegolven-zijn-golven-die-je…/).

Geldt deze wet van aantrekking dan ook voor ziekte?

Geldt deze wet van aantrekking dan ook voor ziekte? Yep…

De essentie van een ziekte werkt een bepaalt thema uit, weet je nog? Dat is wat ziekte doet: het wijst je op een onbalans. Soms klein, soms groot. Iedere ziekte (met bijbehorende essentie) trilt op een bepaalde frequentie en iedere ziekte hoort bij specifieke gedachten, conditioneringen, emoties en overtuigingen.

Wat je misschien wel bijzonder vindt om te weten, zeker in deze griepperiode, is dat dit ook zo werkt met besmetting. Bedenk het volgende.

Ziek worden: waarom worden we soms wel en soms niet ziek?

Het krioelt van de virussen en bacteriën in ons lichaam en om ons heen. Altijd. Als we in een staat van optimale fysieke en geestelijke gezondheid zijn, dan ben je immuun voor deze ziekteverwekkers. Hoe lang en hoe zeer je ook in contact staat met mensen die deze ziekteverwekkers bij zich dragen. Je kent vast wel een moment in je eigen leven waarbij je dat zelf hebt ervaren.

Je bevind je in een staat van ‘individuele immuniteit’ en zult geen enkele hinder van deze specifieke ziekte ondervinden, terwijl anderen de betreffende ziekte bijna direct zullen overnemen. Waar heeft dat mee te maken?

Zoals ik net al schreef, trilt iedere ziekte (met bijbehorende essentie) op een bepaalde frequentie en iedere ziekte hoort bij specifieke gedachten, conditioneringen, emoties en overtuigingen (de trillingsfrequentie van ziekte).

Als je als persoon gedachten, conditioneringen, emoties en overtuigingen hebt die je balans ontwrichten en je bepaalde specifieke gevoelens ervaart (bijv. angsten, twijfels, negativiteit, woede), dan activeren deze gedachten en emoties het specifieke virus in je dat overeenkomt met de essentie van je gemoedstoestand. Je bent dan vatbaar voor dat specifieke virus. Als je iemand ontmoet die zich in dezelfde psychologische staat bevindt als jijzelf, dan zul je ook vatbaarder zijn voor besmetting door deze persoon en omgekeerd.

Kijken of je dit herkent

Nog even heel praktisch. Kijken of je dit herkent.

Als je in balans bent en niet vibreert op de frequentie van een specifiek virus, maar je bent voor langere tijd in de buurt van mensen (bijvoorbeeld je partner of kinderen) die een griepvirus bij zich dragen, dan zul je er misschien lange tijd geen last van hebben en niet ziek worden. Maar als je brakke nachten hebt met weinig slaap of je krijgt slecht nieuws wat je (emotioneel) aangrijpt, dan moet je eens zien hoe je gedachten veranderen. Die worden veel negatiever. Je komt eerder in een spiraal terecht. Moet je daarna eens kijken hoe snel je dan een griep of verkoudheid overneemt. Dat is eigenlijk de vertaling in de praktijk.

Hoe voorkom je dat?

Bewaak je balans en WEET dat ieder persoon over individuele immuniteit beschikt: ook jij!

Toegift 🙂

Een toegift… Over ziek worden gesproken. Een leuke om gewoon eens over te mijmeren. Het gaat over het Coronavirus. Zoals je inmiddels weet zijn er drastische maatregelen genomen om het onder controle te krijgen.

Ik wilde deze eenvoudig, maar krachtige metafoor graag met je delen.

Vroeger had je een spel, een soort ‘hamertje-tik’, waarbij het ene blokje omhoog kwam als je ergens anders met een hamertje een blokje naar beneden sloeg. Zo zou je virussen en ziekte ook kunnen zien.

Als je kunstmatig virussen en ziekten onderdrukt door middel van de de meest uiteenlopende vaccinaties en medicijnen, dan muteren virussen simpelweg in een nieuwe variant.

Zoals hamertje tik dus: je slaat er een naar beneden en de andere komt omhoog.

Virussen muteren, bacteriën worden resistent, zoals je nu al vaak ziet gebeuren door het te vaak en te veel gebruiken van (dezelfde) antibiotica.

Gebruik en neem wat je moet nemen, maar net als met alcohol: doe het met mate  En vertrouw vooral wat meer op je eigen lichaam.


Investeer in jezelf:
Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen.

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Ida Francke
Door

Ida Francke

op 07 Feb 2020

Dank je wel voor deze mooie informatie.Hier kan kan ik absoluut wat mee.Vriendelijke groet,Ida Francke.

Franklin
Door

Franklin

op 07 Feb 2020

Heel graag gedaan Ida!

Reactie plaatsen