Corona maatregelen en de lockdown - Als het je te veel wordt...
26 januari 2021 

Corona maatregelen en de lockdown - Als het je te veel wordt...

Corona maatregelen en de lockdown. In een tijd waarin de regels en beperkingen je om de oren vliegen en de duimschroeven je spreekwoordelijk steeds strakker worden aangedraaid, kan ik me voorstellen dat al die beperkingen je af en toe aardig naar de keel vliegen. Bedenk dan het volgende. 

Weet je, regels zijn een menselijke uitvinding. Met zoveel mensen bij elkaar is het nodig om een vorm van, laat ik het richtlijnen noemen, te hebben. Zo zijn die richtlijnen ‘in den beginne’ ook ontstaan. ‘Knuppel elkaar niet neer met een boomstronk’, dat niveau 🙂 Die richtlijnen werden met de komst van het woord geschreven regels en daaruit kwam de geboorte van het hele politieke en juridische systeem voort. Even heel simplistisch weergegeven. 

Corona maatregelen en de lockdown

Regels vragen om controle, anders heeft het geen zin om ze te hebben. En uit regels komen meer regels voort en van daaruit meer controle. En controle is simpelweg het jatten van energie van elkaar… Richtlijnen om harmonieus met elkaar samen te leven zijn nu niet ‘harmonieus’ meer, maar doen ‘harm’ zoals de engelsen het zeggen; ze berokkenen mensen schade. 

Noot: vertaal het naar jezelf. Als je je kinderen iets oplegt ‘omdat jij vindt dat het zo moet’, vanuit macht of onmacht, kracht en controle, dan ervaren je kids wat je nu zelf misschien ook ervaart. Mooie om je in te verplaatsen als je je verzet tegen opgelegde corona maatregelen 🙂

Overheid, religie, politiek, de advocatuur, al deze systemen hebben zwaar geïnvesteerd in al deze regels en die gaan ze ook echt niet opgeven. No way. Vertaal het naar wat je kent en kijk naar jezelf. Hoe lastig is het wel niet om iets waar je zwaar in hebt geïnvesteerd, je imago en identiteit, op te geven? Of het nou gaat om je bedrijf, je werk, een relatie of een oude vriendschap. Iets waar je zwaar in geïnvesteerd hebt laat je niet zo makkelijk los, ook al weet je in je hart dat het beter is om dat wel te doen.  

Regels zullen er altijd zijn en zullen je worden opgelegd. Sterker nog, wat ik al schreef, regels creëren regels en er zullen er alleen maar meer komen. Dus, wat ga je met dit gegeven doen? 

Je kunt de regels niet breken, want word je de gevangenis in geknuppeld 🙂 Of je krijgt een dikke boete. Daar heb je alleen jezelf maar mee. En het heeft ook geen zin om je dag in, dag uit, te verzetten tegen alle regels, want Het Is. Het zijn er ook simpelweg te veel. En het levert je ook zoveel negatieve energie op, dat doet je qua stress, lichamelijk en geestelijk, absoluut geen goed. 

Corona maatregelen

Wat kun je wel doen? Je richten op je eigen regels. 

Misschien leef je in een oceaan van opgelegde structuren en regels van buitenaf, maar jij bepaalt welke regels je jezelf oplegt. Regels berokkenen je schade, ‘harm’, als je zelf opgelegde regels ontwikkelt die niet in harmonie zijn met jezelf. Dat zijn de ECHTE regels en wetten die je schade berokkenen. 

Hoeveel regels van buitenaf er ook zijn, je kunt nog steeds volledig soeverein en autonoom zijn in jezelf. Om het wat beeldender te maken, ik vind Nelson Mandela altijd een fantastisch voorbeeld daarvan. Opgesloten in het strenge regime van regels en wetten in de gevangenis op Robbeneiland, was hij toch vrij en autonoom. Prachtig voorbeeld.

Werkelijke vrijheid zit van binnen. Dat klinkt misschien afgezaagd 🙂 Maar regels die je opgelegd worden zitten niet in jou. Als de regels van anderen, van buitenaf, jouw interne regels en wetten worden, dan is dit wat je letterlijk in jezelf gevangen zet. Je maakt je eigen gevangenis met eenzame opsluiting als je daarnaar gaat leven en handelen. Dat zijn de regels waar het om gaat. 

Vertaal dit opnieuw voor jezelf. Over welke regels hebben we het dan die je je van binnen oplegt? 

Als je vroeger niet voor vol werd aangezien, dan zie je jezelf nu misschien ook niet als de persoon die je werkelijk bent en leef je niet naar jouw potentie. 

Als je alleen aandacht kreeg van je ouders als je presteerde, dan zijn dat de wetten en regels waarnaar je nu leeft.

Als je niet geleerd hebt om voor jezelf te kiezen en je grenzen te stellen, omdat je anders het idee hebt dat je niet goed genoeg bent of niet aardig gevonden wordt als je niet direct opspringt als iemand wat vraagt, dan is dat de wet waarnaar je leeft. 

Als je je een slachtoffer van het systeem en de regels voelt, dan leef je naar die regels en wetten in je leven.

Als je geen vertrouwen hebt in het leven, als je het leven ‘slecht’ vindt, de mensen onaardig en de overvloed slecht verdeelt, dan is dit waarnaar je leeft. 

Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar je hebt vast een idee waarover ik het heb 🙂 

Regels, corona maatregelen, lockdown

Ja, er worden je momenteel veel regels via corona maatregelen en de lockdown opgelegd en dat zal altijd zo blijven. Sterker nog, veel mensen vragen om die regels, want veel mensen gedijen bij opgelegde regels. 

Misschien herinner je je nog wat ik over vrijheid schreef in mijn boeken? Werkelijke vrijheid? Wat dat is? Dit sluit daarop aan. Veel mensen moeten er niet aan denken volledige verantwoordelijkheid te nemen voor hun leven. Te leven als een autonoom en soeverein persoon. Die leggen de verantwoordelijkheid voor hun leven liever bij iemand anders neer. Dat is bijvoorbeeld weer vergelijkbaar met het magische drankje uit mijn boeken. 

Leef naar je eigen innerlijke regels en wetten, niet naar die van iemand anders. Laat NIEMAND je die opleggen. Zelfs niet je door geliefden en al helemaal niet iemand van buitenaf. Leef naar de standaard van jezelf. Van wie jij wilt zijn. 

Corona maatregelen

Ten slotte

Ik ga niet met allerlei praktische oplossingen komen voor de manier waarop je met corona maatregelen en de huidige beperkingen om kunt gaan. Digitale en geprinte media staan vol met allerlei oplossingen daarvoor. De manier waarop je je gedachten kunt verzetten en hoe je afleiding kunt vinden. Ik wil dit aankaarten op een ander niveau. 

Verdwijnen met wat ik hier heb gedeeld alle regels en wetten die je van buitenaf worden opgelegd? Nee, absoluut niet, maar het is wel bepalend voor hoe je ermee omgaat en vooral voor wat het van binnen met je doet. De ‘gedachten, actie, resultaat’ uit het inmiddels zo bekende voorbeeld van de paardenbloem. Dat is het niveau waarop je invloed hebt! 

Vrijheid, echte vrijheid, zit van binnen. 

 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen

 

 

 

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Petra Oord
Door

Petra Oord

op 26 Jan 2021

Dag Franklin, Je schreef in je blog: "Ja. er worden je momenteel veel regels via corona maatregelen en de lockdown opgelegd en dat zal altijd zo blijven. Sterker nog, veel mensen vragen om die regels, want veel mensen gedijen bij opgelegde regels." Ik ben het hier niet mee eens. Als ik goed jou boeken lees, dan lees ik dat wat jou overtuiging is, dus hoe je nog geprogrammeerd bent, dat dát je werkelijkheid wordt! Ik zie een wereld voor me, en ik doe dat zoveel ik kan, waar geen opgelegde regels zijn, waar vrijheid en respect en eigen verantwoordelijkheid, liefde en mededogen de uitgangspunten zijn. Natuurlijk moet de vrijheid in je hoofd zitten, in je dromen, je visualisaties en komt die Nieuwe Wereld er!

Franklin
Door

Franklin

op 05 Feb 2021

Heej Petra, dank voor je bericht! Eigenlijk is dat waar het blog over gaat, de binnenwereld en de buitenwereld en hun regels en wetten. Wat je schrijft is een actie gericht op de binnenwereld en dat wil je manifesteren in de buitenwereld. Maar de actie is in de binennwereld. Ik ben altijd heel praktisch, kijk en vertaal naar wat je al kent. De betuttelng op zoveel gebieden. Het 'voor en na' raider en twix tijdperk :) Kijk bijvoorbeeld eens naar een evenement of festival en de regels toen en nu, waar je allemaal aan moet voldoen als organisatie. Misschien is dat een praktische vertaling?

Reactie plaatsen