Het coronavirus is een economisch virus - Crypto’s, altcoins en de Bitcoin
16 maart 2021 

Het coronavirus is een economisch virus - Crypto’s, altcoins en de Bitcoin

Weet je nog dat ik ruim een jaar geleden een blog schreef over de spirituele betekenis van het coronavirus? Bizar toch trouwens, ruim een jaar geleden alweer dat het hele ‘feest’ begon! Ik weet nog wat de eerste zinnen van mijn blog waren.

Coronavirus. Covid-19. Ik denk niet dat er iemand is die deze woorden ooit nog zal vergeten. Het heeft echt ongelooflijk veel impact op ons als individu, maar ook op de maatschappij als geheel. 

Ik denk inderdaad dat dit wel een understatement is gebleken 🙂 Man, man, wat een jaar is het geweest. En nog steeds. Terug naar het blog van destijds. Het draaide om de volgende vraag.

Maar wat is de onderliggende energie van het Coronavirus? Wat wil het Coronavirus ons vertellen? Wat is de spirituele betekenis van het Coronavirus?

Wat is een virus?

Laten we om te beginnen eerst nog even naar kijken naar wat een virus is. Wat wil een virus ons ons vertellen? Waarom ontstaat een virus?

Een virus ontstaat omdat er iets is dat uit balans is in het bewustzijn van de mens. Het is goed te beseffen dat een virus ‘neutraal’ is. Het is simpelweg een vorm of uiting van energie, ongeacht of die uiting fysiek of mentaal is.

De functie van een virus is dan ook om datgene wat uit balans is weer in balans te brengen. Dat is wat een virus doet. Belangrijk om dat niet te vergeten. Het helpt je om anders naar een virus te kijken. Een virus brengt in balans wat uit balans is.

Een virus is dus een uiting van energie. Energie is een vorm van communicatie. Als energie niet harmonieus of op de juiste manier resoneert, raakt het uit balans. Energie zal zichzelf daarna weer in balans brengen. Dat is een heel natuurlijk proces. Dus gebeurt er iets om het in balans te brengen. Dat is een van de dingen dat een virus doet. Dat geldt ook voor een virus in je fysiek lichaam.

Het is een manier om energieën in je lichaam die uit balans zijn weer in balans te brengen. 

Het ‘doel’ van het Coronavirus

Laten we nu eens kijken naar de onderliggende energie van het Coronavirus. Wat is de onderliggende energie?

Waarom is het Coronavirus er nu en waarom zijn de effecten zo gigantisch groot op het wereldtoneel?

Wat is de ONBALANS? En hoe zie je dat terugkomen in de wereld? Wat laat het Coronavirus zien?

Het Coronavirus uit zich als een soort ‘griep’, maar wat het werkelijk laat zien is een onbalans op het wereldtoneel. Een economische onbalans om specifieker te zijn. Het Coronavirus is een economisch virus. Dat is de onderliggend energie van het Coronavirus. 

Het Coronavirus is een economisch virus

Er is enorm veel onbalans op de planeet als het gaat om financiën en de economie. Die onbalans is er al heel lang en het komt nu naar de oppervlakte door middel van een virus.

Er is een kleine groep die heel veel heeft en een grote groep die heel weinig heeft. En dat is totaal niet nodig. De technologie die er momenteel op de planeet is kan er moeiteloos voor zorgen dat iedereen dezelfde kansen en mogelijkheden heeft.

Technologie kan ervoor zorgen dat iedereen zich kan verbinden met de wereld. Hetzelfde speelveld heeft. Heb je gezien hoe de informatie rondom het Coronavirus zich verspreidt? Hoe klein de wereld is geworden? Dat is een praktische vertaling waar we het hier over hebben.

Het is niet zo dat er een klein groepje mensen is wat alle informatie en data tot zijn beschikking heeft die voor anderen niet beschikbaar is. Grofweg gezegd heeft iedereen dezelfde toegang en mogelijkheden. ‘De wereld ligt aan je vingertop’. Wat een individu vervolgens met die kansen en mogelijkheden doet is overigens een ander verhaal en aan de persoon zelf.

Technologie

Technologie zou de economische onbalans weg kunnen halen op deze wereld. Het punt waarop de wereld zich nu bevindt en met de mogelijkheden die we als mensen hebben, is het totaal onnodig dat mensen nog sterven van de honger. Maar toch gebeurt dat. 

Technologie dus. Of je het nou leuk vindt of niet, of je er nu bang voor bent of niet, of je er een afkeer voor hebt of niet, technologie is wat de wereld heeft veranderd en verder gaat veranderen. Maar hoe wordt het ingezet? 

Een jaar later

Ja en daar zijn we, een jaar later 🙂 Is er wat gebeurd. Dat kun je wel zeggen! Er is een ontwikkeling gaande binnen het economische systeem met gigantische impact. Zoals aangekondigd geholpen door de technologie. En dat wil ik uiteraard graag met je delen. 

Crypto’s, altcoins en de Bitcoin

Ik weet niet of je er al van gehoord hebt, of misschien zelfs al in verdiept hebt, maar het afgelopen jaar heeft de altcoin en crypto wereld een enorme vlucht genomen (het bestaat al wat jaren). De bekendste crypto is de Bitcoin. En nee, een crypto is geen puzzel 🙂 

Wat is het en doet het precies? Geen zorgen trouwens, dit wordt niet ingewikkeld.

De altcoins en bitcoins zijn gebaseerd op de blockchain technologie. Het hele internet krioelt van de goede uitleg over cryptocurrencies, de blockchain technologie en de bitcoin. Zoek het eens op, sowieso leuk en interessant. Het idee en de techniek die erachter zit is de wereld aan het veroveren. 

Ik hou het hier gewoon super simpel, want de techniek zelf is niet waar het uiteindelijk om gaat.

 Crypto currencies zijn eigenlijk een vorm van digitaal geld. En ja, de hele industrie rondom dit fenomeen is niets meer of minder dan baanbrekend en levensveranderend. 

Bitcoin

Bitcoin

Waarom is dit nu zo baanbrekend en levensveranderend? Laten we de bitcoin pakken als uitgangspunt. Dat is ten slotte de grootste en bekendste crypto.

De bitcoin is ontworpen als digitaal betaalmiddel waarmee je zonder tussenkomst van een derde partij, zoals een bank of overheid, transacties naar elkaar kunt versturen. Een virtuele munt dus waar een bepaalde waarde aan wordt gehecht. 

Net als de euro, ook die vertegenwoordigd een bepaalde waarde, maar is fysiek.

De transacties worden geverifieerd en uitgevoerd door een decentraal netwerk van computers. Oftewel, er is niet één centraal punt die alle macht en controle heeft, maar het is een wereldwijd netwerk van computers. Daardoor ontbreekt een ventraal machtspunt. Het is iets van allemaal. 

Daarmee komen we direct bij het probleem. De macht wordt weggehaald bij de traditionele machtsinstituren, zoals overheden, banken en noem maar op. En dat was precies de bedoeling! Maar niet iedereen is daar blij mee.

Satoshi Nakamoto

Satoshi Nakamoto was de programmeur of de naam van de groep programmeurs die de bitcoin heeft ontwikkeld. Bizar feitje, tot op de dag van vandaag is onbekend wie hij is of wie ze zijn!

Het doel was helder. De macht weghalen bij de centrale overheden en de bankensector. Na de bankencrisis was het vertrouwen in de banken tot onder het vriespunt gedaald. De opzet was om een digitale munt te creëren waar iedereen bij kon en waar iedereen evenveel macht en controle over had. Vandaar dat niet één centrale bank de macht had, maar waar iedereen evenveel macht had: vandaar de gedecentraliseerde opzet. 

Waarom stappen mensen nu massaal in crypto’s met de bitcoin voorop? 

Hoe is geld ontstaan? Geld had een bepaalde intrinsieke waarde. In een koperen muntje zat zoveel gram koper, in een zilveren munt zoveel gram zilver en in een gouden munt zoveel gram goud. Heel simplistisch gezegd. Die intrinsieke waarde is nu volledig losgelaten. 

Mede door de corona crisis draaien de geldpersen bizarre overuren. Alleen deze week al werd er in de VS een noodsteun pakket uitgepoept van 1900 miljard dollar (!). En in Europa spelen dezelfde scenario’s. Gevolg: inflatie. Er zit geen intrinsieke waarde meer achter het geld. Het is lucht. En we blijven lekker doordraaien met die persen. 

In het geval van Bitcoin is er afgesproken dat er een vooraf vastgesteld aantal munten komen. Namelijk 21 miljoen stuks. That’s it. Die Bitcoins zijn nu bijna allemaal ‘uitgegeven’. Via ‘minen’, zo wordt dat genoemd in vakjargon. Een soort delven via computers. 18,6 miljoen zijn er nu gemind dacht ik. 

Dat is de reden dat het bitcoin het digitale goud wordt genoemd. Het is een waardeopslag, gemaximeerd tot 21 miljoen stuks. Het zullen er nooit meer worden. Er is dus een intrinsieke waarde, namelijk een van te voren vastgesteld maximaal aantal Bitcoins. Sommige mensen gaan zelfs zo ver dat de Bitcoin het goud volledig gaat vervangen als wereldwijd opslagmiddel: Bitcoin als het nieuwe digitale goud. 

Bitcoin

Nu wordt het vet 🙂 

Okay, nu wordt het super vet 🙂

Nu komen we bij de reden van dit blog en wat zich aan het ontvouwen is. Nu komen we bij ‘de corona crisis is een economische crisis’ en wat de invloed is van crypto’s en altcoins op deze crisis. Op het wereldwijde economische systeem. En wat dat betekent. Of je nu in Nigeria woont of in Nederland, je hebt dezelfde toegangspoort en mogelijkheden. 

En niet iedereen vindt dat dus fijn. 

Als je achter het welbekend lage muurtje blijft staan, stand behind the short wall, om gewoon puur objectief te observeren wat er gebeurt, dan zie je me daar toch een veldslag… 🙂 Het is ‘oud tegen nieuw’. 

Het hele doel van de Bitcoin en de crypto’s is om de macht weg te halen bij de centrale banken en overheden. Om de overvloed eerlijker en gelijkmatiger te verdelen. Geholpen door de techniek die er nu is en waarover ik aan het begin van mijn blog al sprak. 

Dus wat gebeurt er als je de macht en controle weggehaald bij de instituten die gebaseerd zijn op macht, kracht, controle en manipulatie? Juist… 🙂

Zoooo jongens, er wordt een partij getrokken en geduwd en gedreigd en gesmeten, ongelooflijk. Ja, dreigen, dat is wel het beste woord. Man, man. En natuurlijk hebben verschillende landen zoals China al ‘officieus verboden om in Bitcoin en crypto s te handelen’, want ja… dan kun je de controle niet meer houden 🙂 

Beetje flauw misschien, maar ik vind dit zo’n coole foto van het ‘oude macht instituut’ versus nieuw 😁 Zegt waarschijnlijk ook wat over mij 😄 Dit is een bankier. Jawel. Dit is Agustin Carstens, de bestuurder van Bank of International Settlements. Dat is een internationaal overlegorgaan en toezichthouder van centrale banken wereldwijd.

Je raadt het al. Onze vriend is tegen Bitcoin en crypto’s 🙂 

Bitcoin
De Bitcoin, crypto’s en altcoins nu

 Maar de ontwikkeling lijkt niet meer tegen te houden. Bekendste voorbeeld is misschien wel Elon Musk die recentelijk zwaar heeft geïnvesteerd in bitcoin (1,5 miljard dollar). Je kunt bij Tesla nu zelfs betalen met de bitcoin voor je nieuwe wheelzzz. Maar het gat veel verder dan Tesla alleen. Wereldwijd verspreid alles wat te maken heeft met Bitcoin, crypto’s en de blockchain technologie zich als wildvuur. Ik denk niet dat het nog in te dammen is. 

Mooie ook is om te zien hoe de waarde van de Bitcoin zich ontwikkeld. Bij uitgifte van de bitcoin was het enkele centen waard (!). Op 1 januari 2019 zo’n 3.500 dollar. Op 16 december 2020 zo’n 16.000 dollar. Op 8 januari 2021 ruim 40.000 dollar. Op 16 februari 2021 ruim 50.000 dollar. Op 13 maart 2021 ging de koers door de 60.000 dollar! Zo’n 50.000 euro. 

Bitcoin  

Zie je wat er gebeurd is afgelopen jaar?  

Dat wil niet zeggen dat alles al ideaal is. De crypto beurzen zijn nog enorm volatiel. Ze zijn gevoelig voor hacks. Er is nog volop ruimte voor marktmanipulatie en je kunt er ook veel geld mee verliezen. De boel zo ook zomaar weer in kunnen klappen, vergis je niet. Zeker voor een bepaalde periode. En er zal meer regulering plaats gaan vinden. Maar het fundament is gelegd. 

Bitcoin zal bovendien meer aan opslagmiddel zijn dan de wereldwijde munteenheid waarmee betaald wordt. Denk ik. Dat zal een andere munt worden, ongeacht of die nu al bestaat of niet. Één wereldwijde munt, kun je je dat voorstellen?

Hoe het ook gaat zijn en wat het ook gaat zijn, het is super kostbaar om hiervan op de hoogte te zijn en om te zien wat er nu speelt. Dat is het ‘waarom’ van dit blog. Het is verandering en verandering is angst en gaat altijd met pieken en dalen. 

Het Coronavirus zorgt voor wereldwijde aandacht in het bewustzijn van de mens

Het Coronavirus gaat, nee gooit, wereldwijd de hele economie overhoop. Dat is wat je inmiddels ook ziet. Op grote en kleine schaal. Wereldwijd. Het hele financiële systeem staat op zijn grondvesten te schudden. Als je hier van een afstandje naar kijkt, zie je dan wat er gebeurt? Kun je dit verhaal dan plaatsen?

Het Coronavirus gaat over een economische onbalans. Dat is de achterliggende energie. Dat is de spirituele of holistische betekenis van het Coronavirus. En het komt wel weer goed. Beurzen gaan weer aantrekken en veel bedrijven zullen wel weer herstellen. De vraag is: gaat er daarna iets veranderen?

Het ziet ernaar uit van wel. Geholpen door de techniek. Waard om je in te verdiepen.

 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen.

 

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen