Perceptie - Wat leeft er in jouw veld van bewustzijn?
09 juni 2020 

Perceptie - Wat leeft er in jouw veld van bewustzijn?

Perceptie. Ik heb er vaker over geschreven. ‘Het is zoals je denkt dat het is’. Waarom is deze ene regel zo bizar belangrijk? Je perceptie is wat zich spiegelt in je veld van bewustzijn. En dat is bepalend voor hoe je je leven ervaart. Gaan we zo uitleggen 🙂

Perceptie 

We beginnen bij het begin. Waarom is ‘het is zoals je denkt dat het is’ zo belangrijk? 

Als je iets meemaakt in je leven dan ervaar je dat op een bepaalde manier. Er overkomt je iets, je hoort, ziet of leest iets en vervolgens gaan je gedachten, gevoelens en emoties aan het werk. En al je zintuigen doen uiteraard mee. Daardoor heb je een levensechte ervaring die je realiteit of leven vormen. 

Alles draait om je perceptie. En deze is gebaseerd op je overtuigingen en conditioneringen. Natuurlijk op basis van je eigen ervaringen, maar ook op basis van het kopiëren van gedrag en verbale input. Vooral opvoeding speelt hierin een grote rol.

Het is zoals je denkt dat het is, omdat je het zo ervaart met alle gevoelens, emoties en gedachten die daarbij horen. En omdat je het zo voelt en ervaart, is het zo. Een ander die het leven totaal anders ervaart, zal ook totaal andere gedachten, gevoelens en emoties hebben en dus ook een andere ervaring. 

De sleutel ligt dus in het veranderen van de manier waarop je naar iets kijkt en hoe je iets ervaart.

De sleutel tot ‘het is wat zoals je denkt dat het is’

De sleutel ligt in het aanleggen van een nieuwe bedrading. Daarvoor is nieuwe informatie nodig, waardoor je anders naar een situatie, gebeurtenis of persoon gaat kijken.  

Ook voor ziekte en genezing is dit waanzinnig belangrijk! De manier waarop je kijkt naar een ziekte en ermee omgaat, is bepalend voor de ervaring van een ziekte en ook voor de  mogelijke oplossing of genezing (zie hier ook het blog ‘Eerst zien, dan geloven – Eerst geloven, dan zien). 

Door de manier waarop je naar het leven kijkt en door de manier waarop je het leven ervaart, kunnen door stress, emoties en gedachten blokkades ontstaan in je fysieke lichaam. Weet je nog, uit mijn boeken: de hersenen maken geen onderscheid tussen wat echt gebeurt en wat je denkt dat er gebeurt of gebeurd is! 

Nogmaals, de sleutel ligt dus in het veranderen van de manier waarop je naar iets kijkt en ervaart.

 


Enige tijd geleden was ik spreker op een event. In de pauze raakte ik tijdens de lunch in gesprek met een vrouw. De vrouw was boos op alles en iedereen en misschien nog wel het meest op het leven zelf. Ze had veel meegemaakt en een van de dingen waar ze zich helemaal dood aan ergerde, waren andere mensen. Die zagen haar niet staan en negeerden haar.

Tijdens ons korte gesprek en haar bui van razernij, heb ik zeker vijf keer gezien dat iemand anders iets aardigs voor haar deed. Een man maakte ruimte voor ons, zodat wij ook plaats hadden om te zitten. Er was een vrouw die de deur voor haar openhield toen ze met een bord eten aan kwam lopen. Een man, met wie ze in een groep had gezeten tijdens een oefening, groette haar vriendelijk. Ze miste het volledig. De vrouw bij de receptie stak haar hand op, heeft ze niet gezien. Een man bracht haar wat servetjes toen ze knoeide, het ging volledig langs haar heen. Al deze dingen werden niet door haar opgemerkt. Dit zijn wat simpele voorbeelden die me zelfs tijdens onze korte tijd samen al opvielen.

Ik heb deze vrouw mee naar buiten genomen en we hebben een tijdje gewoon gezeten, ergens op een bankje in een park. Ze begon te huilen zonder dat ik wat gezegd had. Want vergeet nooit wat een pijn en smart er onder iemands gedrag schuilgaat. Iedereen wil gezien worden, iedereen wil waardering en erkenning, dat is een eerste levensbehoefte van de mens. Maar eerst… zul je jezelf moeten zien.

(klik hier voor het volledige blog) https://genezenonline.nl/genezen-oorsprong-ziekte/

Je veld van  bewustzijn

Waarom ervaar je iets op een bepaalde manier. Misschien helpt dit. 

.C

Het bovenstaande symbool is wat het ‘point of consciousness’ wordt genoemd. Je kunt hier een cirkel omheen zetten en wat zich in de cirkel bevindt is je veld van bewustzijn.

De .C staat symbool voor het vertrekpunt van de manier waarop je het leven ervaart op basis van je bewustzijn of bewust-Zijn. Hoe bewust je bent en wat je wel en niet opvalt in en aan je leven.  

De cirkel is het ‘gebied’ waar jouw leven zich afspeelt. Het is wat je ‘ziet’ in je leven op basis van wat je verwacht te zien. Zoals ik al schreef, je veld van bewustzijn. 

Stel je voor dat je in jouw leven een probleem hebt met je eigenwaarde. Of met je eigen-waarde zoals ik het meestal noem. Dit zit in je veld van bewustzijn. 

Wat er dan gebeurd, is dat je in je leven voortdurend wordt geconfronteerd met situaties, gebeurtenissen, omstandigheden en personen die dit probleem met je eigen-waarde weerspiegelen (hoe deze ‘aantrekking’ precies in zijn werk gaat kun je hier lezen in dit blog dat ik al eens eerder schreef over gedachtengolven). 

De probleem met eigen-waarde vormt de welbekende rode draad in je leven. Je loopt daar steeds tegenaan. Herkenbaar :)? 

Perceptie

Hoe werkt het dan in de praktijk?

Hoe zie je dit gebrek aan eigen-waarde in de praktijk in je leven terugkomen? Zelfs als je nu volwassen bent en het euvel in je kindertijd is ontstaan? Dat gebeurt op allerlei manieren. 

Het kan door een partner komen die je niet voor vol aanziet, een vriend of vriendin die je kleineert, een werkgever die je niet ziet of erkent in wat je doet, familie die misbruik van je maakt etc. etc..  

Dit ‘probleem’ blijf je tegenkomen en confronteren totdat je gaat inzien wat je veld van bewustzijn je laat zien, namelijk dat je een gebrek aan eigen-waarde hebt. Dan ontstaat er meestal een periode waarin je, zoals dat genoemd wordt, ‘bewust onbekwaam’ bent. Je ziet wat er gebeurt, maar je bent nog niet bij machte om het te veranderen totdat… je dat wel bent en daadwerkelijk wijzigingen in je leven aanbrengt. Je bent dan ‘bewust bekwaam’.

Andere focus   

Als je bewust-bekwaam bent maak je andere keuzes. Daardoor zullen de situaties, gebeurtenissen, omstandigheden en personen die je daarvoor aantrok, geen rol meer spelen in je veld van bewustzijn. Je herkent en ziet de situaties, omstandigheden en personen voordat ze een rol kunnen gaan spelen. 

Het is een beetje zoals het voorbeeld in mijn boeken over de paardenbloem. Door je perceptie te veranderen, verander je je acties en krijg je een ander resultaat. Je perceptie, je focus wordt anders. 

Je ziet ineens de potenties die er al die tijd al waren, maar die je voorheen niet zag. Ook daarvoor kun je het simpele, maar aansprekende voorbeeld weer gebruiken uit de boeken. Als je op zoek bent naar een blauwe Volkswagen Polo, dan zie je ze ineens overal rijden. Ze waren er al die tijd al, maar nu valt het je pas op.

Anderen weerspiegelen je veld van bewustzijn

Probeer wat ik nu schrijf echt te voelen. Je realiteit, je leven, spiegelt op zo’n waanzinnig mooie manier alles in je leven waar je een probleem of issue mee hebt! 

Om erachter te komen waar je in je leven problemen ervaart, hoef je alleen maar te kijken naar de situaties, gebeurtenissen, omstandigheden en personen in je leven. Die laten dat perfect zien!

Verslavingen, depressies, geldproblemen, relatieproblemen, ziekte, burn-out, noem maar op: het leven laat precies zien waar je staat. Het laat precies zien waar je groei ligt in je veld van bewustzijn. 

Dat is de manier waarop je leert en groeit! Zie je hoe mooi dat eigenlijk is?

Waar ben je naartoe onderweg?

Wanneer heb je niet langer de spiegels van anderen in je realiteit nodig? Wanneer zijn zij ‘uitgespeeld’? 

Als je in staat bent om jezelf volledig te spiegelen. 

Als je je zelf letterlijk realiseert: zelf-realisatie.

Je bent dan volledig soeverein en autonoom in je handelen en beslissingen. Als je naar situaties, gebeurtenissen, omstandigheden en personen in je leven kunt kijken en het kunt zien voor wat het zijn. 

Nog steeds kunnen er zich dan situaties voordoen die je confronteren, maar je gaat er op een andere manier mee om. Je vereenzelvigd je er niet meer mee. Nogmaals, je kunt het zien voor wat het is. Daardoor beleef, voel en ervaar je het anders.

 

Perceptie

Vertaal dit weer praktisch naar wat je al kent

Vertaal dit weer praktisch naar wat je al kent. Kun je je nog een situatie voor je halen waar je altijd enorm mee worstelde? Bijvoorbeeld toen je jonger was en je niet durfde uit te spreken en je je eigen grenzen voortdurend negeerde?

Nu ben je ouder en herken je deze situaties en ga je er anders mee om. Je geeft je grenzen aan en komt voor jezelf op. Zo kun je het een beetje zien. 

Maar nogmaals, de kern van dit blog is dat je in de weerspiegeling van je eigen leven perfect kunt zien waar je staat. Perceptie. Het is zoals je denkt dat het is, omdat je het zo ervaart met alle gevoelens, emoties en gedachten die daarbij horen. En omdat je het zo voelt en ervaart, is het zo. 

En zoals Cruijffie al zei: je ziet het pas als je het doorhebt 😉  

 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen

 

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Jacqueline Mariën
Door

Jacqueline Mariën

op 23 Sep 2020

Fantastische boeken zo helder en gewoon uitgelegd. Proficiat ik ga ze zeker terug lezen. Het leven is zo simpel als je (bijna) alles kan loslaten!

Franklin
Door

Franklin

op 14 Oct 2020

Super leuk om je enthousiaste bericht te lezen Jacqueline, dankjewel!

Reactie plaatsen