Angsten, onrust en twijfels - Het Spinnenweb
28 september 2017 

Angsten, onrust en twijfels - Het Spinnenweb

Angsten, onrust en twijfels vormen vorm veel mensen het dagelijks uitgangspunt van hun leven. Niet zo lang geleden sprak ik met een lieve dame over haar angsten en gebruikte ik de metafoor van een spinnenweb om uit te leggen wat er aan de hand is. Als je last hebt van angsten, onrust en twijfels, dan is dit een krachtig instrument dat je kan helpen. Het kan waardevol zijn en ik wil het graag met je delen.

Ik heb een korte video van enkele minuten opgenomen, omdat ik denk dat ik het op deze manier het beste uit kan leggen. Hieronder kun je de video vinden. Bekijk deze eerst even.

Angsten, onrust en twijfels – Het Spinnenweb


Angsten, onrust en twijfels zijn nou eenmaal een dagelijks onderdeel van ons leven en die zullen ook echt niet weggaan. Dus is het maar beter als we ermee leren omgaan.

Wees je ervan bewust dat de spin zijn spinnenweb speciaal voor jou heeft geweven en dat die spin heel goed weet dat je het gevecht zult aangaan. En het moment waarop je het gevecht met de spin aangaat, het gevecht met je onzekerheden en twijfels, dat is het moment dat je het diner vormt voor de spin… Dat is het moment waarop je vast zit en steeds vaster komt te zitten.

Angsten, onrust en twijfels

Angsten, onrust en twijfels vormen de maaltijd van de spin. Als je daarmee te maken krijgt, haal dan diep adem en durf er recht doorheen te gaan. Hoe tegennatuurlijk dat misschien ook mag voelen. Weersta de neiging om te proberen je een weg door je angsten heen te denken. Weersta de neiging om het maar weer te gaan ‘processen’ zoals je misschien al duizend keer hebt gedaan. Om het te rationaliseren, om erop te mediteren, om naar een therapeut te gaan die je je vervolgens meeneemt jou spinnenweb in.

angsten onrust twijfels


Jij maakt het spinnenweb. De angsten zijn van jou. Durf er dwars doorheen te gaan. Als je dat doet, als je met trillende beentjes en het angstzweet op je voorhoofd naar het hart van het spinnenweb gaat, waar je angsten, onrust, onzekerheden en twijfels zijn, dan… zul je merken dat je dwars door het spinnenweb heen gaat. Dat het spinnenweb een illusie is.

Het spinnenweb

Het spinnenweb is geweven voor en door jou. Het is het menselijk bewustzijn. Als je door het spinnenweb heen gaat zul je zien dat het niet bestaat. Nogmaals, het is een illusie. Ontstaan in je gedachten. De angsten zijn opgebouwd in je hoofd en zijn in veel gevallen steeds groter geworden, maar nu ga je er doorheen. En aan de andere kant van het spinnenweb wacht het inzicht, het bewustzijn, de wijsheid van je essentie op je.

Stop met vechten

Stop met vechten. Het gaat er niet om dat je je angsten, onrust of twijfels oplost, want ze zijn niet ‘echt’ om mee te beginnen. Je gaat niet door je angst voor bijvoorbeeld het verliezen van een baan of je gezondheid heen om iets te ‘fiksen’, maar omdat het niet van jou is. Het zit in je hoofd. Je angsten zijn niet van jou.  

Angsten, onrust, twijfels vormen jouw gevecht. En we zijn het gewend om te vechten. Dat is wat de mens nou eenmaal doet. Maar stop je gevecht. En hou er rekening mee dat het lastig zal zijn om te stoppen met je gevechten. Je bent namelijk gewend om te vechten, omdat dat is wat je altijd hebt gedaan. Als je twijfelt of dit werkt, stel jezelf dan de volgende vraag: wat heeft misschien wel 20, 30 of 50 jaar aan gevechten je tot nu toe opgeleverd…

Zie hier eventueel ook het vervolgblog over het spinnenweb 2.

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen

   

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Anja
Door

Anja

op 29 Sep 2017

Heel duidelijk maar soms moet je ook nog emoties uit het verleden verwerken die blijven je dan in de weg zitten.

Freya
Door

Freya

op 29 Sep 2017

Fijn! Dank je voor de duidelijke uitleg!

Franklin
Door

Franklin

op 25 Oct 2017

Graag gedaan Freya!

Marlène de Kievith
Door

Marlène de Kievith

op 09 Oct 2017

Dank je wel! Ik weet nog niet hoe ik door mijn angst heen moet gaan en hoe je moet stoppen met vechten, maar het is fijn om steun te krijgen.

Franklin
Door

Franklin

op 25 Oct 2017

Graag gedaan Marlene! Eigenlijk schrijf je het antwoord zelf al een beetje, stoppen met vechten door... te stoppen met vechten. Kan op deze plek niet veel anders toevoegen, maar weet dat je er niet alleen voorstaat!

Reactie plaatsen