Gedachten zijn niet echt - Het spinnenweb (2)
16 november 2017 

Gedachten zijn niet echt - Het spinnenweb (2)

Gedachten zijn niet echt. Dat was de boodschap van het blog met daarin een korte video over ‘Het spinnenweb’ dat ik enkele weken geleden met je deelde. Als je deze nog niet hebt gezien, bekijk die dan nog even (klik hier). Dit blog is een vervolg daarop.

Angsten, onrust en twijfels vormen vorm veel mensen het dagelijks uitgangspunt van hun gedachten en daarmee van hun leven. Aangezien gedachten nou eenmaal een dagelijks onderdeel van ons leven zijn en ze ook niet weg zullen gaan, is het maar beter als we leren het te zien voor wat het is en leren om ermee om te gaan. 

Onze gedachten creëren een spinnenweb in ons hoofd en hoe harder we tegen onze gedachten vechten, hoe vaster we in dit spinnenweb komen te zitten.

Het spinnenweb is geweven voor en door jou. Het is het menselijk bewustzijn. Als je door het spinnenweb heen gaat zul je zien dat het niet bestaat. Het is een illusie, ontstaan in je gedachten.

In dit blog wil ik iets dieper ingaan op gedachten en je wat handvatten geven die je helpen om anders met je gedachten om te gaan en er op een andere manier naar te kijken.

Gedachten

Gedachten

Om je wat meer inzicht te geven in de werking van je gedachten, vraag ik je terug te denken aan de ‘Dans van Persoonlijkheden’ waarover ik vaker geschreven heb. Je aspecten.

Je persoonlijkheden zijn de aspecten van jezelf die je in verschillende situaties opvoert. Soms ben je een collega, dan weer een vriend, een partner of vader of moeder.

De dans van persoonlijkheden bestaat uit de verschillende rollen die je speelt. In deze rollen neem je bepaalde beslissingen, vertoon je  een bepaald gedrag en verlies je jezelf in de overtuigingen en conditioneringen die horen bij de specifieke rol die je speelt. Maar de specifiek rol die je speelt is niet wie je bent.

Dans van Persoonlijkheden

Zie de dans van persoonlijkheden als de spaken van een wiel. De spaken draaien rond, vergelijkbaar met de storm van gedachten en emoties die maar al te vaak horen bij de rollen die je speelt. Het draait en draait en draait. Maar de as van het wiel staat stil. Dat is waar je essentie of puur bewustzijn zich bevindt.

Als je stopt met jezelf vereenzelvigen met de spaken van het wiel, als je je aandacht en focus verlegt naar de as van het wiel (het stiltepunt of je essentie), dan vervalt ook de behoefte aan het oordeel. In het stiltepunt van jezelf is geen oordeel. Geen storm van  gedachten en emoties. Weten dat je rollen speelt, weten dat je niet de spaken van het wiel bent, kan je een waanzinnige hoeveelheid rust geven.

Gedachten

Je gedachten zijn niet van jou

Je gedachten zijn niet van jou. Ze zijn niet wie je bent. Je gedachten horen bij de specifieke rollen die je speelt. Dat is de boodschap die ik graag mee wil geven. De mantra waarvan ik hoop dat je hem voortdurend in je hoofd afspeelt.

We denken dat onze gedachten ‘echt’ zijn en dat maakt ze allesbepalend in ons leven. In sommige gevallen, ‘met alle gevolgen van dien’.

Het interne proces van gedachten

Dit blog gaat over het interne proces van je gedachten. Het spinnenweb in combinatie met de Dans van Persoonlijkheden. Dit blog en de gedeeltelijke herhaling is nodig voor de volgende stap.  

Het is belangrijk om de informatie in dit blog goed in gedachten te houden als we in het volgende blog de buitenkant, het externe proces, gaan bekijken. Dan is deze basis nodig.

Het blog over het externe proces van je gedachten kun je hier lezen. 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!  

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Viviënne
Door

Viviënne

op 16 Nov 2017

Hallo Franklin, ik lees je blogs met veel plezier, ik kijk er altijd naar uit! Ik had over bovenstaand onderwerp al eerder gelezen (ik weet niet meer of het in een van je boeken stond of dat je erover in je Masterclass vertelde) maar ik blijft het interessant vinden om dit vaker te lezen, om het goed tot me door te laten dringen. Het zijn mooie helpende gedachtes! Bedankt (weer).

Franklin
Door

Franklin

op 17 Nov 2017

Hi Vivienne! Heel leuk om je bericht te lezen, komt idd in de boeken ook terug. Het zijn van die mooie metaforen die zo krachtig zijn als je het gaat zien en herkennen. Iig... heel graag gedaan :)

Bianca
Door

Bianca

op 01 Dec 2017

Hoi Franklin ik zie het ineens zo duidelijk als ik het van hè kees dus ga ik er zeker mee aan de slag, dank je wel

Bianca
Door

Bianca

op 01 Dec 2017

Sorry je lees is het natuurlijk, kleine letters op de tel.het neemt vaak iets anders over

Reactie plaatsen