Controle loslaten - Voor iedereen die vastloopt in zijn leven
18 oktober 2016 

Controle loslaten - Voor iedereen die vastloopt in zijn leven

De controle loslaten vormt het uitgangspunt voor dit blog. Dit blog is voor iedereen die zich regelmatig moe, uitgeblust, radeloos, blut en verslagen voelt. Grote kans dat als je een trouwe lezer van mijn blogs bent, dat je al lange tijd fanatiek ‘aan jezelf aan het werken’ bent. Bekruipt je nou nooit eens het gevoel van: na vijf, tien, misschien wel twintig jaar of langer, zou ik toch ook wel een keer de vruchten mogen plukken van al dat ‘werken aan mezelf’? Waarom lijkt het soms alsof iemand die lekker in zijn spreekwoordelijke kooi in de dierentuin blijft zitten, het vaak zoveel makkelijker heeft dan jij? Terwijl je toch zo bewust mogelijk probeert te leven en ‘het goede’ probeert te doen? Dat is toch onrechtvaardig eigenlijk? Het zal toch niet zo zijn dat al die moeite, al die tijd die je in jezelf steekt, nergens toe zal leiden?!

Controle loslaten

Niet zo lange geleden gaf ik en training bij een gemeente. Ik vroeg hen naar de associaties die zij kregen bij een bepaald onderwerp dat we bespraken. Ik stel die vraag vaker en krijg daarbij regelmatig het antwoord, en dat was ook nu weer zo, de woorden standvastigheid, koppigheid, volhouden en doorzetten. Deze woorden worden gezien als kwaliteiten die erg positief zijn. Dat kan inderdaad zo zijn, maar er kan ook een hele andere lading aan deze woorden zitten. Namelijk als standvastigheid en de andere associaties ten koste van jezelf gaat. Misschien kun je mijn blog nog herinneren over het helpen van anderen? Dat is een goed voorbeeld van wat ik bedoel. Ook daarin komt terug wat ik hierboven beschrijf (lees blog hier).

Afgelopen week plaatste ik een bericht op Facebook over het loslaten van controle. Inspirerend:

Je hebt pas controle als je geen controle meer nodig hebt… Loslaten is de ultieme vorm van controle.

Veel mensen die ik ken en die een pad van zelfontwikkeling of, zoals ik het vaak noem, zelfrealisatie lopen, doen dat met al de moed, passie en energie die ze in zich hebben. Met het hoofd voorovergebogen gaan ze door, no matter what. Als een stormram beuken ze door het leven. Maar het is nu echt tijd om de balans op te maken. Wat heeft het je tot nu toe gebracht? Een pijnlijke vraag misschien, maar het is tijd om hier even stilt te staan. Wat heeft dit alles je tot nu te gebracht? En hoe lang wil je hier nog mee doorgaan? Hoe lang kun je dit nog volhouden? Word je wereld niet steeds kleiner? Offer je niet steeds meer op tot er ten slotte bijna niets meer overblijft van je leven? Wat kost het jou om altijd met anderen bezig te zijn? Er voor anderen te zijn? Ben je nooit kapot? Uitgeput? Simpelweg moe van je zoektocht…? En hoe zit het met overvloed? Hoe zit het bijvoorbeeld met geld? Wat is er nog over voor jou? Net genoeg? Soms lijkt het misschien zo oneerlijk allemaal, maar onthoud: energie is neutraal (lees hier eventueel het blog over overvloed).

 

controle loslaten

Lief mens, je leeft ook in deze aardse realiteit. En magie is prachtig, maar geef je eigen kracht niet weg. Niet aan kristallen, niet aan tarotkaarten, niet aan anderen. Als je auto stil komt te staan omdat er geen olie meer in zit, dan wil dat niet altijd wat zeggen. Ja, dat je olie in je auto had moeten doen… Nogmaals, magie is prachtig, maar je leeft ook hier. Nu.

Het leven hoeft geen strijd te zijn. Zo is het nooit bedoeld. Maar veel mensen hebben er wel een strijd van gemaakt. Geen leven, maar OVERleven. Een gevecht. We denken dat we alles zelf moeten doen. Dat er niemand is om voor JOU te zorgen. De controle loslaten is geen optie. Als je jezelf aangesproken voelt door deze blog, kijk dan eens naar al die gebieden in je leven waar je een gevecht van gemaakt hebt. Of je inderdaad als een stormram met je hoofd naar voren loopt en door het leven beukt. Doorgaan, doorgaan, doorgaan… Het is natuurlijk een kwestie van levensfilosofie, maar veel mensen zijn op zoek, of op weg, naar hun eigen essentie. Of puur bewustzijn zoals ik het vaak noem. Maar als je blijft zoeken naar jezelf, is dat wat je krijgt. Zoeken. Je vindt jezelf niet. En hoe zou dat ook kunnen? Je blijft nooit lang genoeg op een plaats om gevonden te worden. En hoe moeten manifestaties, creaties, jou bereiken, als je altijd op weg bent naar je volgende bestemming? Hoe moet er voor jou gezorgd worden, als je je niet laat verzorgen? Kom eens tot stilstand en blijf gewoon eens staan. Dit hoeft niet letterlijk te zijn uiteraard, maar vooral in dat koppie van je. Want dat is waar de meeste mensen nooit thuis zijn. Je gedachten zijn altijd onderweg. Mentale activiteit.

Controle loslaten

Stop met alles in je leven te willen controleren. Als je wilt dat er voor je gezorgd wordt, dan zal je dat ook moeten toestaan. Dan moet je de controle loslaten. Dat vraagt om een volledig vertrouwen in jezelf. Ook als er dingen gebeuren waarvan je denkt: daar zit ik niet op te wachten… Verandering gaat altijd gepaard met… verandering. Maar als je angstig bent voor de verandering die komen gaat, bekijk dan het leven dat je nu leidt eens als objectief waarnemer en vraag je dan in alle eerlijkheid af: wat heb ik te verliezen?

 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen.

 

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Gineke
Door

Gineke

op 18 Oct 2016

Controle los laten valt niet mee. Ik ben een echte controle freak.

Tini Kox
Door

Tini Kox

op 18 Oct 2016

Door Reiki toe te passen verlies je geen energie maar krijg je juist energie. Ook als je andere mensen behandelt met energie blijft bij jezelf de energie stromen, zodat je nooit te laag in energie komt te zitten. Echt een aanrader voor iedereen!

Linda
Door

Linda

op 06 Dec 2016

Ook weer een blog dat me raakt. Dankjewel! Hier kan ik zeker wat mee...

Franklin
Door

Franklin

op 07 Dec 2016

Graag gedaan Linda!

Reactie plaatsen