Overvloed - De 10 valkuilen voor een gebrek aan overvloed in je leven
05 april 2016 

Overvloed - De 10 valkuilen voor een gebrek aan overvloed in je leven

Gebrek aan overvloed is een voortdurend struikelblok voor veel mensen. En hoewel overvloed uit veel facetten bestaat of kan bestaan, is vooral financiële overvloed iets wat veelvuldig terugkomt. Het gaat me aan het hart om te zien hoeveel mensen, dag na dag, aan het vechten zijn om rond te komen. Om die reden heb ik een gratis E-book geschreven. Ik heb het gratis E-book nog niet geplaatst, maar zal hier alvast enkele valkuilen bespreken die te maken hebben met een gebrek aan overvloed. Een voorproefje.

Allereerst: het internet en de boeken– en tijdschriftenwereld worden werkelijk overspoeld met het onderwerp “overvloed” en specifieker nog, het onderwerp “financiële overvloed”. Als je wilt kun je iedere dag een nieuwe (online)cursus of workshop volgen die je gouden bergen beloven. De markt speelt handig in op de emoties en angsten die samenhangen met ‘gebrek’. Het gebrek aan overvloed. Natuurlijk zijn er veel mensen die te goeder trouw zijn en werkelijk de oprechte intentie hebben anderen te helpen. Het grote probleem is dat nagenoeg alles wat te maken heeft met dit onderwerp:

  1. Aan elkaar hangt van mentale denkbeelden
  2. De meeste mensen die iets doen rondom het onderwerp ‘overvloed’ zelf een groot gebrek ervaren in hun leven. Zou daar een reden voor zijn…?

Een mentaal denkbeeld kan nooit leiden tot ware overvloed. Dat kan alleen door iets te voelen en ervaren. 99% van de workshops en cursussen die te maken hebben met overvloed, zijn mentaal van insteek. Er zit weinig tot geen werkelijke passie achter. Ook de ‘wet van aantrekkingskracht’ die gedoceerd wordt, is mentaal van insteek. Deze is gebaseerd op begeerte, wil en verlangen. Op wat we dénken nodig te hebben. Vaak gericht op een kortstondige verlichting van onze dagelijkse beslommeringen. Werkelijke overvloed komt voort uit passie! Je passie om te leven!

[tweetquote]”De 10 valkuilen van een gebrek aan overvloed”[/tweetquote]

De 10 valkuilen van een gebrek aan overvloed

Laten we nu een aantal valkuilen bespreken die overvloed in de weg kunnen zitten. Conditioneringen en overtuigingen die je niet dienen.

Dit is slechts een korte opsomming. Uiteraard staan de valkuilen van overvloed in het gratis E-book uitgebreid toegelicht.

Valkuil 1: Laat gebrek los!

Het loslaten van gebrek en kiezen voor overvloed kan alleen door daar bewust voor te kiezen. Je bent je er op dat moment namelijk bewust van dan dit speelt.

Valkuil 2: ‘Geld is gelimiteerd’

Behoort dit tot je gedachtegoed? Zo snel mogelijk loslaten! Energie is ongelimiteerd, neutraal en wacht erop om gebruikt te worden. Geld = energie, meer niet!

Valkuil 3: ‘Geld is de basis van al de ellende in deze wereld’

Je hebt geld nodig! Weet je waar de ‘Money is the root of all evil’- gedachte vandaan komt? Bij personen met geld! Het is veel makkelijker je te controleren als je armlastig bent. Het is een hypnotisch laagje wat over je heen is gelegd, ‘geld is slecht’. Eigenlijk zoals de kerk het vroeger regelmatig deed bij haar parochianen, de gelofte van armoede laten afleggen en vervolgens zelf een puisant rijk leven leiden.

Valkuil 4: ‘Ik hoor arm te zijn’

Vooral voor mensen die ‘spiritueel’ bezig zijn, is dit een lastige om te tackelen. ‘Ik hoor arm te zijn’. Het is een diepe imprint (afdruk) uit een tijdperk dat al lang vervlogen is, maar je kunt hier nog steeds veel last van hebben.

Valkuil 5: Only the master is in real service

Je bent pas in staat om werkelijk aan anderen te geven, op alle mogelijke manieren, als je eerst jezelf hebt geholpen.

Valkuil 6: (Onbewuste) angst dat je geld zult misbruiken

Ook deze valkuil van een gebrek aan overvloed heeft te maken met oude, diepe afdrukken die de stroom van overvloed kunnen blokkeren. Het is bewustzijn wat de stroom van overvloed op gang brengt en naar je toe haalt, het is hetzelfde bewustzijn dat bepaalt hoe je daarmee omgaat.

Valkuil 7: ‘Ik mis…’

Heb je tijdens het lezen van dit blog gedacht, ik heb niet in mij wat het nodig is om dit te realiseren? Ik ben niet intelligent genoeg, ik heb niet de juiste scholing, ik ben niet voldoende financieel onderlegd, ik kom niet uit een welgestelde familie… Lieve mensen, dit is onzin.

Valkuil 8: ‘Schuldgevoel’

Voel je nooit schuldig over je overvloed! Voel je nooit schuldig over wat je hebt. Dat blokkeert de stroom.

Valkuil 9: ‘Kapot werken’

‘Ik moet me kapot werken om veel geld te kunnen verdienen’. Ook dat is een conditionering. Je moet IETS gaan doen. Je moet de stroom van overvloed de gelegenheid geven om je te bereiken.

Valkuil 10: Hebzucht

Zit je nog in een beperkt bewustzijn en voelt het als hebzucht om op een manier met geld om te gaan zoals in dit blog beschreven staat? Think again. Je kiest ervoor om te LEVEN. Leef het mooi en overvloedig. Wees een standaard voor anderen en wees je ervan bewust dat je bewustzijn ervoor zorgt dat je het leeft op de manier die bij jou past, zonder mens of planeet te beschadigen.

Er zit geen oordeel in energie

Energie is overal en in neutrale toestand, ik kan dat niet genoeg herhalen. Er is geen ‘bestuur’ ergens in het universum die beslist wie het waar is om in overvloed te leven. Je essentie maakt het niet uit. Die zoekt ervaringen, die zoekt expressie, of je dat nu doet als armlastig persoon met een gebrek aan overvloed of niet: het blijft een ervaring die evenveel waard is voor je essentie. Dus wat kies jij?

Lees ook mijn eerder blogs over overvloed om je meer inzicht te geven:

De principes van overvloed – Wat is nou het geheim van overvloed?

HET geheim van overvloed in je leven – Reken af met dit struikelblok

 

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen