Diabetes type 1 maar geen insuline spuiten
25 juli 2014 

Diabetes type 1 maar geen insuline spuiten

Diabetes type 1 maar geen insuline spuiten? Enige tijd geleden namen Annette en Gertjan contact met mij op. Gertjan heeft in mei 2013 (!) de diagnose diabetes type 1 gekregen en zowel Gertjan als zijn vrouw zijn ervan overtuigd dat (plat)spuiten niet de enige remedie hoeft te zijn. Op dit moment hoeft Gertjan nog altijd geen insuline te gebruiken.

Diabetes type 1 als diagnose

Ons contact kwam tot stand via een mail de Annette mij stuurde met de volgende inhoud:

Mijn man heeft jou boek gekocht van "de jongen die (van) suikerziekte
genas". Hij was door Wim Hof hierop geattendeerd. Hij heeft het boek
nog niet gelezen. Ik wel (bijna uit). Vaak heb ik tegen mijn man
gezegd tijdens het lezen: dat boek hebben wij geschreven! Het
ondersteunt onze denkwijze in de aanpak van zijn diabetes. Wij geloven
dat hij nog heel lang zonder insuline kan als hij zo doorgaat (met
aangepaste voeding en krachtsport en aandacht voor ontspanning). We
blijven hier ook in geloven tot het tegendeel gebleken is. Grappige is
dat de bloedwaardes alleen maar vooruit gaan (C peptide stijgt
behoorlijk en antistoffen dalen). Mijn vraag is: ken jij mensen die
(net als mijn man) bij Diabetes Type 1 geen insuline gebruiken?
Wij zouden zo graag met deze mensen in contact komen namelijk. We
hebben het idee dat we nu alleen op de wereld zijn met deze aanpak.
Niemand zijn handen hieraan wil branden, maar enfin. Ik hoor graag
iets van je! Groet Annette

Blog

Ik heb grote waardering en respect voor de moed om anders te denken. Destijds gaf ik al aan dat zij met hun verhaal anderen kunnen helpen, zeker omdat er nog maar zo weinig over dit ‘anders denken’ gecommuniceerd wordt. Bij deze wil ik graag verwijzen naar de blog van Gertjan, laat je inspireren en enthousiasmeren door zijn verhaal en ervaringen! Je kunt via zijn website aangeven of je zijn blogs wilt volgen:

https://diabetesmaardananders.wordpress.com

Gertjans introductie kun je hieronder in het kort lezen:

De reden dat ik dit blog ben begonnen is dat ik in mei 2013 Diabetes type 1 heb gekregen. Na deze diagnose ben ik een andere weg dan normaal ingegaan en kan op dit moment (februari 2015) nog steeds zonder insuline (gediagnosticeerd als een tijdelijke opleving van mijn hormoonproducerende cellen: honeymoonfase). Hoe doe ik dit? En wat komt er allemaal op mijn weg? Dit blog verteld mijn verhaal en laat zien hoe wij tegen Diabetes Type 1 aankijken. Medisch geschoold ben ik niet. Samen met mijn vrouw zoek ik op het internet naar artikelen die mijn ideeën zouden kunnen ondersteunen. Ik ben op zoek naar soortgelijke ervaringen van een lange honeymoonfase op wereldwijd niveau. Inmiddels ben ik in de Verenigde Staten en Denemarken op een aantal kinderen gestuit met Diabetes type 1 die zonder insuline kunnen. De verhalen van volwassenen zijn echter zeldzaam.
In dit blog beschrijf ik mijn verhaal vanaf het begin van de diagnose 2013 en plaats ik om de week een bericht, totdat ik aangekomen bij de dag van vandaag.

Reacties zijn meer dan welkom en voel je vrij om dit bericht te delen!

[socialbuttons]

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen