Diabetes type 2 genezen - Hoe doe je dat?
10 oktober 2012 

Diabetes type 2 genezen - Hoe doe je dat?

Diabetes type 2 genezen is tegenwoordig heel goed mogelijk. Maar los van fysieke genezing speelt er nog wat anders. In mijn boek De jongen die (van) suikerziekte genas leg ik uit wat de essentie van ziekte is. De essentie van ziekte is datgene wat een ziekte je wil vertellen. Het is waar een ziekte je op wijst. Er is sprake van een onbalans in je leven die om aandacht vraagt. Het blog van vandaag gaat dieper in op het genezen van diabetes type 2.

De essentie van diabetes

Er zijn een aantal belangrijke kenmerken die bij de essentie van suikerziekte horen. Eén van die kenmerken is dat er weinig vertrouwen is in de (symbolische) ‘zoetheid’ van het leven. Het vertrouwen dat het leven gul en overvloedig is en voor jou zorgt. De spontane vrolijkheid en het plezier ontbreken. Diabetes type 2 genezen gaat dus veel verder dan fysieke genezing alleen. Het volgende wetenschappelijke experiment onderschrijft deze bevindingen en maakt het minder abstract. Dr. Joe Dispenza, een bekende neurowetenschapper, spreekt hierover in zijn lezing ‘Evolve your brain’.

Mensen met diabetes type 2

Het experiment richt zich op mensen met diabetes type 2. Diabetes, in de volksmond suikerziekte genoemd, is wereldwijd epidemische vormen aan het aannemen. Vooral de groep mensen met diabetes type 2 groeit schrikbarend. Diabetes type 2 is een vorm van diabetes waarbij het lichaam niet in staat is zelf voldoende insuline te produceren of waar het lichaam vermindert gevoelig is geworden voor insuline.

diabetes type 2 genezen

Comedyshows en stand-up comedians

Iedereen heeft genen die ‘aan- of uitgezet’ kunnen worden. Genen zijn eigenlijk ‘knoppen’ die op aan of uit staan. Voor het experiment werden twee testgroepen gevormd van mensen met diabetes type 2. Allereerst werd op nuchtere maag de bloedsuikerwaarde bij beide groepen gemeten. Daarna kreeg de eerste testgroep de opdracht een uur lang humoristische lectuur te lezen en de tweede testgroep werd gevraagd een uur lang naar comedyshows en stand-up comedians te kijken. Vervolgens kregen de testpersonen een grote maaltijd voorgeschoteld die moest worden gegeten, zónder dat zij hun medicatie mochten nemen (de medicatie zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel weer omlaag gaat na de glucosepiek van een maaltijd). Na de maaltijd werd de bloedsuikerwaarde opnieuw gemeten en de uitslag was verbazingwekkend!

Diabetes type 2 genezen

Normaliter zouden de bloedsuikerwaarden van de testpersonen veel te hoog zijn door de glucosepiek van de maaltijd. De personen in de testgroep die de humoristische lectuur hadden gelezen, bleken bloedsuikerwaarden te hebben die slechts fractioneel hoger waren dan gebruikelijk is bij een persoon met een normaal functionerende alvleesklier. De mensen uit de tweede testgroep, die naar de comedyshows en stand-up comedians hadden gekeken, bleken met hun bloedsuikerwaarde zelfs helemaal aan de onderkant te zitten van wat als normaal wordt beschouwd! Een zeer opmerkelijke uitkomst. Hoe was dit mogelijk? De onderzoekers kwamen erachter dat tijdens het lezen van de humoristische lectuur en tijdens het kijken naar de comedyshows en stand-up comedians, 24 genen die op ‘uit’ stonden, op ‘aan’ waren gezet. Simpelweg door het gevoel van plezier en geluk dat werd opgeroepen. Dat is de reden dat ik al eerder in de blog schreef diabetes type 2 genezen gaat veel verder dan fysieke genezing alleen.

De jongen die (van) suikerziekte genas

Dit is de reden waarom ik in mijn boek ‘De jongen die (van) suikerziekte genas’ over  het oplossen van de essentie van ziekte schrijf. Door te kijken wat een ziekte je te  vertellen heeft en te onderzoeken wat de oorzaak is van de onbalans in je leven, genees je de werkelijke ontstaansoorzaken van je ziekte en zoals je hebt kunnen lezen kan ook hier fysieke genezing uit ontstaan.

In het geval van diabetes maakt dit experiment op een prachtige manier duidelijk dat je door plezier te hebben in het leven, door de ‘zoetheid’ van het leven toe te laten, je één van de peilers van de essentie van diabetes op kunt lossen.

Een vraag om over na te denken en dit blog mee af te sluiten:

‘Als gedachten en acties ziekte kunnen veroorzaken, geloof je dan ook dat ze gezondheid kunnen veroorzaken?’

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!   

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Carola Wallet
Door

Carola Wallet

op 13 Jan 2013

Inmiddels ben ik overtuigd dat je gedachten je ook gezond kunnen maken, door mijn eigen ervaring maar ook door de ervaring van anderen. Het boek van Franklin heeft mij nog meer bevestigd in wat ik eigenlijk al wist.

Franklin
Door

Franklin

op 14 Jan 2013

Geweldig om te lezen, Carola. En... dankjewel!

Suikerziekte Genezen Interview 2 - Een leven zonder diabetes
Door

Suikerziekte Genezen Interview 2 - Een leven zonder diabetes

op 07 Aug 2013

[...] Suikerziekte Genezen Interview 2 – Een leven zonder diabetes is een interviewserie met ervaringen van mensen die vrij van diabetesmedicatie zijn of zijn geweest. Verhalen die ontroeren en inspireren. Mijn interview van vandaag is met Anita Gieskes. Anita heeft diabetes type 2 sinds 1991 en is enkele malen vrij van haar diabetesmedicatie geweest. Wat kunnen wij van haar leren?Voor me zit een vrouw vol levenservaring. Een vrouw die haar wijsheid bovendien inzet om anderen te helpen. Momenteel werkt ze in de jeugdzorg en gebruikt ze haar kennis om kinderen te helpen. Om tot dit punt te komen heeft ze veel moeten verwerken en suikerziekte speelde binnen dit proces een belangrijke rol. De ziekte heeft haar (uiteindelijk) veel gebracht. Een uniek voorbeeld dat laat zien hoe je levensvreugde bepalend is voor het genezen van suikerziekte (zie ook mijn eerdere blog: Is genezing van diabetes type 2 mogelijk?). [...]

Reactie plaatsen