Omdenken - Een probleem in je eigen voordeel gebruiken
12 oktober 2017 

Omdenken - Een probleem in je eigen voordeel gebruiken

Omdenken is een principe waarbij je je problemen in mogelijkheden ‘omdenkt’. Je gebruikt het bestaan van een probleem als uitgangspunt om een nieuwe mogelijkheid te creëren. Bij omdenken is het belangrijk te onthouden dat het niet gaat om het oplossen van het probleem, maar dat je het probleem zelf in je eigen voordeel gaat gebruiken.

Omdenken

Als we in ons leven te maken krijgen met een probleem, dan stoppen we vaak al onze energie, focus en aandacht in het oplossen van het probleem of in het vechten tegen het probleem. Terwijl het probleem zelf vaak simpelweg een feit is. Zonde van je energie dus. Die energie kun je beter inzetten om een nieuwe kans of mogelijkheid te creëren die in jouw voordeel kan werken.  

Omdenken

Stop dus met je te verzetten tegen wat is, stop met je te verzetten tegen de werkelijkheid. Acceptatie. En dat is lastig, daar ben ik me heel goed van bewust. Maar een probleem beschrijven zoals het is en niet zoals het zou moeten zijn, gaat je heel veel opleveren. Concreet: maak van een probleem een feit en maak van dit feit een nieuwe mogelijkheid.

Bekijk dit korte filmpje eens wat ik voor je heb opgenomen. Er komt een schitterend voorbeeld van omdenken in voor. Op de website https://www.omdenken.nl/ kun je nog veel meer voorbeelden vinden.


Omdenken vraag een andere manier van… denken

Als je met omdenken aan de slag wilt gaan, wees dan geduldig met jezelf. Het vergt een hele andere manier van denken, een hele andere manier van een probleem benaderen. Wees je je er ook van bewust dat de ‘oplossing’ van een probleem ook ‘wachten of niets doen’ kan zijn. Daarmee creëer je afstand en ruimte naar het probleem toe.  

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!     

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen