De invloed van de waarheid op ziekte en genezing
15 maart 2017 

De invloed van de waarheid op ziekte en genezing

De waarheid is nogal aan verandering onderhevig. Deze week las ik iets wat me daaraan deed denken, mooi onderwerp voor een blog. Het probleem met ‘De Waarheid’ is dat je denkt dat het… de waarheid is. Op basis van deze waarheid richt je je leven in. Maar wat als de waarheid… de waarheid helemaal niet is? Of slechts een deel van de waarheid?

Waarheid

Wat las ik precies? Het ging over het volgende. Een wetenschapper, Dr. Carmen Boulter, vertelde in een video interview over nieuwe, historische ontdekkingen. Tijdens opgravingen op een afgelegen plek in Turkije werd een zeer uitgebreide collectie antieke, Egyptische kunstschatten gevonden. De kunstschatten dateren van minimaal 10.000 jaar voor Christus. Hierdoor zal de geschiedenis herschreven moeten worden, aangezien de Egyptische dynastieën volgens de geschiedenisboeken pas rond ± 3000 jaar voor Christus beginnen (lees hier eventueel het artikel)

Perceptie

De basis van je leven begint bij je perceptie. Het leven is zoals je denkt dat het zal zijn. Je conditioneringen en overtuigingen bepalen welke acties je neemt en deze acties bepalen de resultaten in je leven. Daarom vormt dit ook zo’n belangrijk onderwerp in mijn boeken en is mijn eerste gratis Ebook Geheimen van Genezing daar ook op gebaseerd. Denk maar aan de voorbeelden die ik vaker gegeven heb over de paardenbloem en de blauwe Volkswagen Polo.

Waarom is het zo belangrijk bij dit onderwerp stil te staan? Als je je leven inricht op de informatie die je krijgt en er vanuit gaat dat dit de waarheid is, dan heeft dit enorme gevolgen voor het specifieke gebied in je leven waarop deze ‘waarheid’ betrekking heeft. Bijvoorbeeld op ziekte en genezing. Als door een arts iets wordt verteld over je ziekte wat ervoor zorgt dat je bepaalde stappen wel of juist niet neemt, dan kan dit grote consequenties hebben. Bijvoorbeeld het besluit voor het volgen van chemotherapie en bestralingen omdat dit als enige redmiddel en als enige behandelmethode wordt aangedragen. Of juist omgekeerd: een alternatieve geneeswijze die als het enige en ultieme redmiddel wordt gepresenteerd. Je sluit daarmee al het andere uit. Je volgt ‘de waarheid’.

waarheid

Hoe ga je om met veranderende waarheden?

What to do? Hoe ga je om met veranderende waarheden? Houdt in ieder geval een open mind. Als je vasthoudt aan een enkele waarheid sluit je daarmee al het andere uit. Eerder schreef ik al over de grondhouding van de dialoog en de exegetische grondhouding. Neem een grondhouding die uitgaat van het principe: Okay, ik denk dat het zus en zo in elkaar zit, maar laat maar weten wat jij ervan vindt en dan bepaal ik voor mijzelf wat ik ermee doe.

Weet ook dat je vaak maar een stukje van ‘de waarheid’ hoort. Dat is ook waar populisten gebruik van maken. Een onderwerp of uitspraak uit een veel groter geheel filteren en die eruit lichten. Mensen hebben namelijk vaak wat te winnen bij hetgeen ze delen, vergeet dat niet. In het geval van het voorbeeld over Egypte zijn al veel vaker bewijzen aangedragen die laten zien dat de Egyptische cultuur veel ouder is dan de 3000 jaar voor Christus waar men nu vanuit gaat. Maar dit tast de geloofwaardigheid aan van de instituten die deze ‘waarheid’ uitdragen. Deze machtsinstituten hebben hun eigen agenda en doelen. Je hoort wat men wil dat je hoort.

waarheid

“EN”

Leef daarnaast in “EN”. Dat is leven vanuit een hoger perspectief. Weten dat er altijd meerdere waarheden zijn. Overtuigingen en conditioneringen die je hebt horen bij bepaalde rollen die je speelt, maar het is niet wie je bent. De gedachten die horen bij de rollen die je speelt, bijvoorbeeld bij de rol van dochter of zoon, collega of vriend of vriendin, zijn gebaseerd op de dynamiek tussen jou en de andere persoon. Maar die gedachten zijn altijd subjectief en gekleurd.

Verleden

Een mooie afsluiting. Vraag je af of ‘De Waarheid’ sowieso wel bestaat. Want wat je ook denkt dat er gebeurt is in je verleden, hoe je ook denkt dat het gebeurd is, het verleden is niet zoals je denkt dat het is. Je denkt alleen dat het zo gebeurd is. Lees in het kader hiervan het blog nog eens over het loslaten van ziekte (klik hier).

Have fun!

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen