De essentie van ziekte

DEVZ_3DDe essentie van ziekte verwijst naar datgene wat een ziekte je te vertellen heeft. Een ziekte wil je ergens op wijzen.

Stel je lichaam voor als een landkaart. Ziekte of ziekten zijn daarop de signalen die je moet leren lezen en interpreteren. Hier is een voorbeeld om het wat praktischer te maken. Ken je het gevoel dat je hebt als je een lastig gesprek moet voeren of een moeilijke beslissing moet nemen? Je voelt je onrustig en repeteert het gesprek steeds in je hoofd. Pas als het gesprek geweest is of als je de moeilijk beslissing genomen hebt, voel je jezelf tot rust komen. Zo is het ook met ziekte. Als je als een objectieve waarnemer kijkt naar wat een ziekte je te vertellen heeft, waar het voor staat, dan creëer je de rust en de ruimte om je eerste stap op weg naar genezing te maken. Waar een ziekte voor staat hoef je gelukkig niet allemaal zelf uit te vinden, daar is al veel literatuur over verschenen. Een voorbeeld van een boek met daarin de kenmerken die bij een bepaalde ziekte horen, is ‘De sleutel tot zelf-bevrijding’ van Christiane Beerlandt.
Jessi
Door

Jessi

op 19 Mar 2019

Hoe kom je daarbij? Op wat voor onderzoek / bronnen baseer je je als je zegt dat "De essentie van ziekte verwijst naar datgene wat een ziekte je te vertellen heeft. Een ziekte wil je ergens op wijzen. Stel je lichaam voor als een landkaart. Ziekte of ziekten zijn daarop de signalen die je moet leren lezen en interpreteren"? Je verwijst naar Christiane Beerlandt. Dit is de interpretatie van één vrouw, wat zegt dat? Ik wil je heel graag geloven, maar ik zou toch echt veel meer overtuigd willen worden. Wat dan, wanneer iemand een ziekte of probleem heeft en alles doet om 'de signalen juist te interpreteren' en het lost zich niet op? Zeggen we dan dat hij/zij het niet goed deed of niet genoeg zijn best deed? Dat lijkt me nogal een rot-boodschap richting iemand die toch al met moeilijkheden te maken heeft.

Franklin
Door

Franklin

op 25 Mar 2019

Hi Jessi, dank voor je bericht! Wat je gelezen hebt is een hele korte introductie. De vragen die je stelt zijn de reden dat mijn boeken er zijn, meer dan 1000 bladzijden die daarover gaan. Ook op de website staat eens chat aan informatie. Je laatste twee zinnen bijvoorbeeld, dat iemand iets 'fout gedaan zou hebben in het geval van ziekte', kun je hier bijvoorbeeld iets over lezen: https://genezenonline.nl/ziek-je-hebt-niets-fout-gedaan/ Wat je leest is gebaseerd op eigen ervaringen en die van honderden ander lezers. Waarom zou ik je overigens willen overtuigen? Als het niks voor je is laat je het toch gewoon weer los? Je kunt je voordeel doen met ervaringen van anderen, zo niet of als je het anders ziet is het ook goed? Groetjes!

Rita
Door

Rita

op 01 Oct 2017

Dit klopt helemaal,zo als voorbeeld: cysten ieren kunnen staan voor onverwerkt verdriet. Water=emotie= tranen. Cysten= water. Zo kan je alles ontleden( ontledigen) en herleiden tot neutraal. Emoties die neutraal zijn zonder bv. angst ( =vastgezet verdriet) of verdriet kunnen genezing brengen. Dit kan via verschillende wegen,te beginnen met neutrale gedachten.bv.aanvaarding van....en vervolgens het bepaalde orgaan reeds in gezonde toestand “ denken” en zien. Mooi werk wat jij levert,dank je Franklin!

Franklin
Door

Franklin

op 25 Oct 2017

Jij ook bedankt voor je reactie Rita!

Reactie plaatsen