Gratis Ebook 'Geheimen van Ziekte en Genezing' Ontdek hier wat je absoluut moet weten over het GENEZEN van de oorsprong van ZIEKTE. Praktisch en DIRECT toepasbaar. GRATIS downloaden.
Direct toegang

Page content

Wat is diabetes type 2?

Wat is diabetes type 2?

Wat is diabetes type 2? In tegenstelling tot diabetes type 1 produceert je alvleesklier zelf nog steeds insuline, maar je hebt inmiddels wel wat hulp van buitenaf nodig, omdat het orgaan het niet meer alleen redt om voldoende insuline aan te maken. Die hulp bestaat, meestal, uit tabletten.

De oorzaak van diabetes type 2 kan zijn dat de celwand niet op de juiste wijze op de insuline reageert (zie ‘Wat is suikerziekte?’ voor de volledige omschrijving van Diabetes Mellitus, afgekort diabetes en in de volksmond suikerziekte genoemd). Dat is mogelijk als de cellen minder gevoelig zijn geworden voor insuline. Bijvoorbeeld door vetzucht, tegenwoordig één van de meest voorkomende oorzaken van diabetes. Een juist dieet, beweging en een stimulans door middel van tabletten, kunnen een oplossing vormen. Werkt dit niet, dan word je insulineafhankelijk: diabetes type 1.

 

Comment Section

0 reacties op “Wat is diabetes type 2?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.