Vriendschap - Met wie wil je meer tijd doorbrengen?
12 februari 2019 

Vriendschap - Met wie wil je meer tijd doorbrengen?

Vriendschap, pure vriendschap, is een van de mooiste, puurste en kostbare ervaringen die het leven op aarde je te bieden heeft. Je kunt het niet claimen. Je kunt het niet bezitten. Het is een gevoel van onvoorwaardelijkheid. Als je van echte vriendschap hebt geproefd dan vergeet je het nooit meer. In een echte vriendschap vergeet je wat er is gezegd, wat er is gedaan, maar je zult altijd onthouden hoe je je bij die ander hebt gevoeld. Laat dit blog even keihard bij je binnenkomen.

Wie is de persoon die je vaak mist? Wie is de persoon waarvan je al zo vaak gezegd hebt dat je er meer tijd mee wilt doorbrengen? Wie staat er altijd voor je klaar? Wie oordeelt niet over je, zal onvoorwaardelijk van je houden, no matter what? Met wie kun je zo hard lachen dat de tranen over je wangen lopen? Bij wie kun je altijd jezelf zijn? Wie is die schouder om op uit te huilen? Met wie kun je mooie avonturen beleven? Van wie kun je nog zoveel leren? En zonder wie zou je het misschien wel redden, maar zou het leven een stuk minder aangenaam zijn? Wie brengt kleur en geluk in je leven?

Vriendschap

Vriendschap. We nemen het vaak voor vanzelfsprekend aan… totdat het niet meer zo is. Of omdat het niet meer kan. Of dat nou komt door een ziekte of verhuizing. Yes, I know… we hebben net allemaal druk. En alles is belangrijk. Toch even een ‘met de feiten op de neus gedrukt worden’ momentje: laten we samen deze eenvoudige rekensom even doornemen. Het is goed hier eens bij stil te staan.

 

Vriendschap


Rekensom: hoeveel tijd hebben jullie nog samen?

Als je die ene speciale persoon binnen jullie vriendschap nu een keer per twee maanden ziet, dan moet je van de volgende gegevens uitgaan. Stel je voor, je bent nu 40 jaar. Je ziet elkaar een keer per twee maanden, dat is zes keer per jaar. Gemiddeld breng je, laten we zeggen,  drie uur met elkaar door. Dat is 18 uur per jaar. Als je nog 40 jaar zou leven, dan is dat 40 x 18 uur = 720 uur. 720 uur. 720 uur is de tijd die je nog rest om met elkaar door te brengen.

720 uur voor de rest van jullie leven.

720  uur gedeeld door 24 uur in een dag = 30 dagen. Dat is alle tijd die jullie nu nog hebben samen. Als het is en blijft zoals het nu is. Vraag je dus af of je daar okay mee bent of niet.

Makkelijk inkoppen natuurlijk, maar we brengen gemiddeld 6 jaar van ons leven door achter de tv en 8 jaar achter het internet. En 30 dagen is dan alles wat je hebt met de persoon die je leven zo bijzonder maakt en kleur geeft.

We zijn zo geprogrammeerd dat we niet nadenken over de tijd die we nog hebben in ons leven en daardoor denken we dat we alle tijd van de wereld hebben om nog te doen wat ons gelukkig maakt. Uiteraard is dat een vorm van zelfbescherming, maar het is wel goed om hier eens bij stil te staan.

Hoeveel tijd ga je nog doorbrengen met de mensen die je het meest gelukkig maken?

Video

Laat ‘m even goed inzinken. Bedenk daarbij ook als extra sausje dat datgene waar mensen aan hun sterfbed, terugkijkend op hun leven, het meeste spijt van hebben, is dat ze niet meer tijd met hun geliefden hebben doorgebracht. Je kunt niet zeggen dat je nooit gewaarschuwd bent 🙂

Deze video brengt prachtig in beeld waar dit blog over gaat:

Een ode aan vriendschap

Aan wie heb je tijdens het lezen van dit blog en het bekijken van de video moeten denken?

Dit blog is niet bedoeld om je erop te wijzen dat je misschien te veel tijd achter een scherm doorbrengt. Dit blog is niet geschreven om je ergens schuldig over te laten voelen. Dit blog is een ode aan vriendschap. Zoals ik al schreef, een van de mooiste, puurste, kostbare ervaringen die het leven op aarde je te bieden heeft.

Misschien was dit blog confronterend en heeft het je geraakt. Misschien heb je het echt binnen laten komen. Maar… ga je er ook echt wat mee doen?

Als je elkaar nu twee keer per jaar ziet en je maakt daar vier keer per jaar van, dan heb je al een verdubbeling van je quality time samen. Ga eens een weekendje weg met die vriend of vriendin waar jij die speciale relatie mee hebt. Soms hoeft de oplossing niet moeilijk te zijn. Maar het vraagt wel om actie. Doen.

Deel dit met iedereen waar je tijdens het lezen van dit blog aan hebt moeten denken. Maak er je eigen geschenk van. Voor jullie vriendschap. En laat het daar niet bij, maar ga elkaar ook in levende lijve vaker zien.


Investeer in jezelf:
Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen

 

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Marco Flipse
Door

Marco Flipse

op 12 Feb 2019

Franklin, Lieve vriend. Dank voor deze blog met de confronterende feiten. Je dacht aan me toen je de app schreef en me uitnodigde om dit te lezen. In gedachten bij iemand zijn is ook heel sterk. Als ik jou zie is er altijd kwaliteit en intensiteit, dat gevoel is meer dan de calculatie van minuten. Dit proberen met iedereen te doen die je ontmoet is LEVEN. Toch hoop ik je weer snel te zien, dat ik je een “drukkie” kan geven. Weer een mooi stukje bewustzijn. Liefs Marco

Franklin
Door

Franklin

op 13 Feb 2019

Prachtig geschreven Marco en dank!

Annemarie
Door

Annemarie

op 13 Feb 2019

Kanjer ♡♡

Ida Francke
Door

Ida Francke

op 14 Feb 2019

Hallo Franklin.Dank je wel voor deze mooie boodschap.Echter heb ik geluk dat ik zeer lieve vrienden en vriendinnen om me heen heb.We zien elkaar minstens 2 keer in de week.Dit zijn echte vrienden door dik en dun.We zijn el voor elkaar, lachen en huilen goede communicatie met elkander op een eerlijke manier.Dus heb ik heel veel geluk.Vriendelijke groet,Ida Francke.

Franklin
Door

Franklin

op 15 Feb 2019

Kostbaar en waardevol Ida en top dat je het ook zo koestert! Letterlijk onbetaalbaar.

Nelleke Vlijm
Door

Nelleke Vlijm

op 17 Feb 2019

Lieve Franklin, Prachtig dat we zo even letterlijk zien hoe druk we vaak zijn met de electronica. Ik heb bewust geen facebook. Dit heb ik mij al eerder gerealiseerd en maak er al een tijdje 'werk' van. Tijd goed verdelen, want er zijn verschillende dierbaren waar ik meer tijd mee wil doorbrengen. Wat ook belangrijk is om te beseffen.... Tijd met vreemden kan kort zijn, maar ook heel dierbaar. Zeg het gewoon even tegen iemand die iets heeft wat je mooi vindt i.p.v. dit alleen maar te denken. Laatst nog zei ik tegen een fietser die ik inhaalde: "O wat heb je een mooie tas". De reactie van haar was een grote glimlach en een blije reactie, waardoor ik vervolgens de hele fietsrit met een glimlach reed. Korte contacten zijn voor mij ook heel waardevol. Liefs, Nelleke

Franklin
Door

Franklin

op 20 Feb 2019

Dankjewel voor je prachtige reactie Nelleke! Ik doe dat soort dingen trouwens ook regelmatig en vaak maak je er niet alleen de ander blij mee, maar ook jezelf! Kado voor allebei dus :) Mooi dat je zo bewust met dit onderwerp bezig bent, Nelleke!

Reactie plaatsen