Doorbreek je gewoonten en patronen met deze inzichten
14 februari 2017 

Doorbreek je gewoonten en patronen met deze inzichten

Gewoonten en patronen doorbreken is een noodzaak als je verandering wilt in je leven. Tot zover niets bijzonders. Dit is misschien wel nieuw voor je. Als het om gewoonten en patronen gaat kun je aan de slag gaan met, wat ik noem, de ‘buitenkant’ en de ‘binnenkant’. De inzichten in dit blog kun je toepassen op heel veel gebieden in je leven, zoals bijvoorbeeld op ziekte en genezing, het vinden van een partner en op (financiële) overvloed.

De buitenkant van gewoonten en patronen

Als je de buitenkant van gewoonten en patronen wilt doorbreken, dan ga je aan de slag met je mindset en je overtuigingen en conditioneringen. Je onderzoekt het proces wat zich afspeelt in je hersenen. Je onderzoekt hoe je gewoonten en patronen tot stand zijn gekomen en hoe je deze weer kunt veranderen en doorbreken. Ik heb hier in mijn boeken ook veel aandacht aan besteed.

De binnenkant van gewoonten en patronen

Wat ik de binnenkant van gewoonten en patronen noem, zou je het energetische deel van gewoonten en patronen kunnen noemen. De kwantumfysica. Ik zal hieronder uitleggen waarom het essentieel is dit gegeven mee te nemen als je veranderingen wilt doorvoeren in je leven. Het laat zien waarom je vaak meer van hetzelfde krijgt, terwijl je toch zo graag iets anders wilt.

Inzicht 1

Alles is gemaakt van energie en energie vormt de fysieke werkelijkheid om je heen.

Voor inzicht 1 pakken we het energetische proces in je leven er even bij. Ik grijp hiervoor even terug naar wat ik schreef in een van mijn laatste blogs:

Je essentie bestaat uit puur bewustzijn. Je essentie heeft een onvoorwaardelijke passie om zich uit te drukken en te ervaren. Die passie van je Zelf trekt licht aan en licht trekt op haar beurt energie aan. Energieën vormen de bouwstenen van je fysieke werkelijkheid. Dat is spulletje waar alles wat je om je heen in de wereld ziet van is gemaakt (lees hier eventueel het hele blog).

Energie geeft je fysieke werkelijkheid weer. Alles wat je om je heen ziet is gemaakt van energie. De tafel, de stoel, je pen en de bloemenvaas. Even heel plat gezegd, je hebt atomen en als je die kleiner maakt krijg je subatomaire deeltjes, quarks, neutronen, noem maar op. Wat ik al schreef, dit is het spulletje waar alles wat je om je heen ziet van is gemaakt. Dat is waar ze in het onderzoeksinstituut CERN in Zwitserland onderzoek naar doen.

gewoonten en patronen

Inzicht 2

Energie is neutraal.

Alles bestaat dus uit energie. Behalve jij. Dit besef is van essentieel belang. Jij, je essentie, bestaat niet uit energie, jij gebruikt energie. En die energie is er in een onbeperkte hoeveelheid om je heen. Energie heeft geen agenda. Het is er in neutrale stand en wacht erop om gebruikt te worden.

Nogmaals, dit is een essentieel besef. Energie is neutraal en is er altijd. Meer dan je ooit zult kunnen gebruiken. De hele schepping is ervan gebouwd. En energie is hetgeen je werkelijkheid in een bepaalde vorm manifesteert.

Inzicht 3

Alles heeft twee kanten.

Alles heeft twee kanten! Altijd. Als we het feit dat energie neutraal is en in onbeperkte hoeveelheid aanwezig is combineren met het feit dat alles uit twee kanten bestaat, dan kom je bijna bij de kern: welke van deze twee kanten kies je?

 

gewoonten en patronen

Inzicht 4

Je hebt altijd overvloed aan iets.

Je hebt dus energie in een onbeperkte hoeveelheid beschikbaar en alles heeft twee kanten. Er is dus altijd energie in een onbeperkte hoeveelheid in je leven aanwezig. Er is dus altijd overvloed. Hoe gebruik jij die? Je hebt een overvloed aan geld of je hebt een overvloed van gebrek aan geld, je hebt een overvloed aan gezondheid of je hebt een overvloed van gebrek aan gezondheid, je hebt geen baan maar een overvloed aan tijd (misschien wel het kostbaarste dat er is) of je hebt een baan en een overvloed van gebrek aan tijd. Dit principe is waanzinnig belangrijk!

Het is een hele andere manier om naar dingen te kijken.

Mocht je worstelen met het principe van overvloed, dan hoop ik met heel mijn hart dat je beseft dat je altijd leeft in overvloed. Alleen wellicht niet op de manier waarop je, vanuit menselijk perspectief bezien, gehoopt had en zoals je het voor je ziet als je aan overvloed denkt.

Het is een kwestie van de andere kant van de medaille kiezen als de huidige situatie je niet bevalt. Dit besef kan grote gevolgen hebben, omdat veel mensen ervan overtuigd zijn dat ze niet in overvloed leven, maar dat is precies wat ze al doen. Zie je ook waarom je eigen overtuigingen en conditioneringen, waarover we zo vaak gesproken hebben, zo essentieel zijn? Zij bepalen hoe jij jouw leven ziet. Zij bepalen hoe je overvloed ervaart en op basis daarvan geef je vervolgens jouw leven weer. De energie maakt het niet uit. Die is neutraal. Energie is niet meer dan de bouwstenen om jouw werkelijkheid vorm te geven.

Als je op terreinen in je leven ‘een grote overvloed ervaart in de vorm van een gebrek aan overvloed’, probeer er dan eens bij stil te staan waarom dit zo is. Jij bent ten slotte de persoon die op dit gebied de keuzes maakt in je leven en je hebt twee keuzes:

  1. overvloed en
  2. overvloed aan een gebrek aan overvloed.

gewoonten en patronen

Terug naar gewoonten en patronen

Dit proces is wat zich bij iedereen energetisch afspeelt. Je trekt energie aan en die energie pomp je rechtstreeks in je gewoonten en patronen. Zolang je dit blijft doen, krijg je meer van hetzelfde. In de vorm van situaties, gebeurtenissen, omstandigheden en personen.

Daarmee gaan we weer naar de buitenkant van gewoonten en patronen. Op basis van de perceptie van je leven, zie je in je leven steeds terugkomen wat je verwacht. Waar je perceptie is, is de focus in je leven en dat krijg je te zien. Als je op zoek bent naar een blauwe Volkswagen Polo zie je die ineens overal rijden, weet je nog (zie mijn gratis Ebook Geheimen van Genezing)? Die auto’s waren er al die tijd al, maar nu pas valt het je op.

Op basis van je mindset, conditioneringen en overtuigingen geef je je leven weer. Als de perceptie over jezelf bestaat uit gedachten zoals: Ik vind mijzelf niets waard (gebrek aan eigen-waarde), ik ben niet leuk genoeg om een partner te hebben, niemand vindt me aardig en wil mijn vriend zijn, ik zal toch altijd in armoede blijven leven, ik krijg toch nooit de kans om me te bewijzen bij een nieuwe baan, ik vind toch nooit een nieuwe baan, dan is dit precies wat je krijgt. Je ‘channelt’ al die energie die er om je heen is rechtstreeks naar ‘meer gebrek aan overvloed’. Meer gebrek aan gezondheid, meer eenzaamheid, meer financiële nood.

De binnen- en buitenkant van gewoonten en patronen vormen samen een volmaakte cirkel. Je hebt beiden nodig om je ze te kunnen veranderen.

Deel het ook met anderen, er is veel behoefte aan.

 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Linda
Door

Linda

op 14 Feb 2017

Aha, blijft een mooi verhaal :) de variant op "de saboteur" in ons opsporen, observeren, liefdevol zijn, bijvoorbeeld er naar glimlachen, en zelf weer aan het stuur gaan zitten :) En naar je droombestemming rijden ... Of varen, of vliegen, of wat jij wilt... Alleen heeft het soms tijd nodig, en dat hoort er ook bij, want soms zijn juist de kleine stapjes zo essentieel in het leven. Ik zeg maar zo: als je weet wat regen is, geniet je extra van de zon, ben je dankbaar. En dat maakt ook het liefdevol accepteren en loslaten van "overvloed aan negatieve dingen" makkelijker. Omdat je het dan gaat zien als les die bij je leven hoort.

Elly
Door

Elly

op 14 Feb 2017

Heel mooi ingelegd! Het is/lijkt zo simpel, waarom is het werkelijk uitvoeren dan zo'n issue?

Franklin
Door

Franklin

op 16 Feb 2017

Hi Elly, gewoonten en patronen zijn hardnekkig en vaak gedurende een langere periode van tijd ontstaan. Het hoort zo bij ons, ongeacht of de gewoonte bekrachtigend is of niet. Als je iedere ochtend opstaat met een kop koffie, al twintig jaar lang, en je gaat daarmee stoppen dan is dat ook een hele opgave. Zo moet je het zien. Soms moeten we ook letterlijk een andere mogelijkheid leren zien om dingen anders te doen. Of moet iemand ons daarop wijzen. Daarnaast staan veel mensen in de overleef modus en val je snel terug op je 'fabrieksinstellingen' om je hoofd boven water te houden. En die instellingen zijn de gewoonten en patronen waaraan je gewend bent..

hedy
Door

hedy

op 21 Feb 2017

Heel mooi verwoord! Maar ik vraag me af hoe dit werkt voor mensen die in oorlogs gebieden of in hongersnood gebieden wonen?

Franklin
Door

Franklin

op 03 Mar 2017

Hi Hedy! Heb iets vergelijkbaars geschreven in mijn eerste boek, daar heb ik deze vraag toen uitgelegd aan de hand van het kastensysteem in India. Maar het mag duidelijk zijn dat het geen eenvoudige optelsom is...

Reactie plaatsen