Waarom problemen meer problemen aantrekken - De wet van aantrekking
29 september 2023 

Waarom problemen meer problemen aantrekken - De wet van aantrekking

Problemen trekken altijd meer problemen aan. Waarom is dat? Eigenlijk is het heel simpel. Je bent schepper van je eigen realiteit. Tot zover waarschijnlijk weinig nieuws onder zon :) Je trekt je eigen realiteit aan en dat doe je door een bepaalde vibratie aan te bieden aan je Self.

De focus ligt op het probleem


Meestal gebeurt dat omdat je in je leven iets ervaart waarvan je denkt… daar heb ik weinig zin in. Dit wil ik niet. Het grote ‘probleem’ bij bijna iedereen is alleen dat je focus gericht is op je probleem en op datgene wat je níét wilt. 

En dát is wat je je Self aanbiedt. Niet datgene wat je wél wilt! Daar ligt je focus namelijk niet. Je focus ligt bij het probleem en niet bij de oplossing. 

Het is in die zin ook een beetje nasty hoe het werkt :) Je hebt in je leven te maken met iets waarvan je denkt, dat wil ik niet, maar om dat te veranderen moet je je focus ervan af halen en je richten op wat je wél wilt. 

De reden dat dit zo lastig is, is omdat je in je leven gericht bent op datgene wat er op dat moment in je leven gebeurt. Op datgene wat voor je neus ligt. Het probleem. Moeilijk, moeilijk. 

Tel daarbij op dat we er meesters in zijn om het continu met anderen over onze problemen te hebben. Daardoor blijft het probleem actief. Je geeft je probleem continue een beetje water. Je voed je probleem continu met je energie. Je bent daardoor niet in touch met de oplossing van het probleem, maar met het probleem zelf. 

Problemen


Je bent op deze manier verbonden met je probleem en je gaat je probleem op deze manier ‘nooit never niet’ oplossen. 

Je trekt simpelweg meer van hetzelfde aan. Meer van hetzelfde probleem in een andere vorm. De schepping is ongelofelijk creatief zoals je inmiddels wel zal hebben gemerkt 😀

Als je worstelt met eigenwaarde of eigenliefde, erkenning krijgen, gezien worden of grenzen stellen - ik noem maar wat op - dan krijg je dit steeds voorgeschoteld van je Self in een prachtig kleurenpallet van verschillende smaken 🙂

Het probleem en de oplossing zitten op een andere frequentie en als je gefocust bent op je ‘probleem’, dan is dit simpelweg wat actief is in je vibratie. Je wit een oplossing, maar bent gefocust op je probleem. Gevolg; meer problemen van hetzelfde soort. 

Eigenlijk… super simpel hoe het werkt toch?


Problemen

Magneet


Je bent één grote magneet. Hoe harder je schreeuwt, ‘Ik wil dit niet, ik wil dit niet, ik wil dit niet,’ hoe meer je ervan krijgt. 

‘Nee’ betekent ‘Ja’. ‘Kom maar lekker bij mij, dat wat ik niet wil’ 🙂

Waar je aandacht en focus op ligt, is wat je aantrekt. Jij bent het vertrekpunt van je vibraties en je trekt aan wat de dominante factor (vibratie) in je leven is.  

Hadden ze dat er niet even kunnen bij vertellen toen je op deze mooie aardkloot kwam 😅

Je bent continu in een staat van wording


Nog even als toetje. 

De welbekende toegift.

Misschien klinkt dit nog even als abracadabra, maar dat moet je dan maar even voor lief nemen. Op het moment dat je besluit, ‘dit wil ik niet, ik wil dat', dan word je (wat ik noem) je essentie of pure bewustzijn dat. Onmiddellijk. Het is op dat moment op onstoffelijk of vibrationeel niveau geworden wat jij wilt. Want jullie zijn één. Je Self leeft op dat moment wat jij wél wilt. Je Self is dus continu in een staat van wording. Het is aan jou, de mens, om dit ook toe te laten in je leven, zodat het zich ook ‘stoffelijk’ kan manifesteren. Maar daarvoor moet je aandacht en focus wel juist gericht zijn.     

Oefenen, oefenen, oefenen, dat is wat het is. Het mooie is dat je daar alle tijd en ruimte voor hebt, want het leven blijft genoeg op je afvuren wat je wel of… juist niet wilt. Afhankelijk van de vibratie die het meest actief in je is. En meestal… is dat de vibratie waarmee het leven je om de oren slaat en die het hardste gilt om je aandacht. Inderdaad, de ‘shit’ in je leven :)

Ga jezelf zien voor wie en wat je bent. Ga jezelf zien als de schepper die je bent. Het wordt tijd om de ongelofelijke 'superkrachten van je Self’ bewust te omarmen. 


Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen.Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen