Dit is wat er vaak ontbreekt bij ziekte
13 juli 2016 

Dit is wat er vaak ontbreekt bij ziekte

Weet je wat er vaak ontbreekt bij ziekte? Weet je wat vaak de echte ziekte is van de mens? Het ontkennen van het mooiste deel van onszelf. De liefde, de innerlijke schoonheid, de passie, de vreugde en de creativiteit. We ontkennen onze eigen essentie.

Wat we doen met het onderzoeken van de oorsprong van ziekte, met het onderzoeken van de essentie van ziekte, is kijken wat de onbalans in ons leven is of is geweest. Door dat op te lossen word je teruggebracht bij je eigen kern of essentie. Dat is ook het geschenk van ziekte. De focus ligt daarbij dus heel erg op wat er ‘mis’ is in ons leven. En dat is sowieso al mens-eigen: alles benoemen wat er ‘mis’ met ons is.

De oorsprong van ziekte

De oorsprong van ziekte onderzoeken is een noodzakelijke en onmisbare stap. Je moet de taal van je lichaam leren spreken. Je moet jezelf leren kennen. Het alfabet leren, zodat je kunt beginnen met lezen. Dat is wat je met het onderzoeken van de oorsprong van ziekte doet. Het brengt je terug bij jezelf. Je leert jezelf accepteren zoals je bent. Compassie met jezelf hebben. Je leert weer contact maken met je hart. Maar er komt een moment om daarmee te stoppen. Als je alles onderzocht hebt wat er te onderzoeken valt, als je alles gedaan hebt wat je moet doen, als het je heeft geleerd wat het je moet leren, dan is het tijd om weer afscheid te nemen van dit proces. Je zoektocht los te laten. Anders houd je vast aan je ziekte. Het wordt dan tijd om de focus te verleggen.

Ziekte is het ontkennen van het mooiste deel van onszelf.

Freud en Jung

Waar komt dit van onderzoek en de focus op wat er ‘mis’ is nou precies vandaan? De grote psychotherapeuten van weleer, zoals bijvoorbeeld Freud en Jung, legden vooral de nadruk op pathologie, wat zich richt op het ‘ontstaan en leren’ van ziekte. De synthese. Op wat er ‘mis’ is, zo zou je kunnen zeggen. Maar daarbij wordt de toestand van schoonheid en vreugde EN de gezonde toestand die in ieder mens aanwezig is, vaak vergeten. Want gezondheid zit ook in jou. Ook als er sprake is van ziekte. Herinner je je de dans van persoonlijkheden nog waarover ik vaker geschreven en verteld heb? Ziekte is een aspect, een rol, een persoonlijkheid, maar niet meer dan dat. Jij bent zelf veel meer dan dat ene aspect. Dan die ene rol die je speelt. Jij bent de as die stilstaat in het midden van het fietswiel. Je essentie. Onveranderlijk. Heel. Een bron van vreugde, schoonheid, liefde en creativiteit. Ook dat is onderdeel van wie je bent.

wat ontbreekt er vaak bij ziekte

Wat ontbreekt er vaak bij ziekte

Verleg de focus wat vaker op dit andere deel van jezelf. Want ook dit is echt en reëel. De plek waar ziekte niet is. Door het leven tegemoet te treden vanuit deze plek, zal je het leven tegemoet treden vanuit een plek waar ziekte niet bestaat. Een plek van gezondheid. Je acties en resultaten in het leven zullen dan heel anders zijn dan wanneer je het leven uitsluitend tegemoet treed vanuit een plek waar alleen ziekte en leed bestaat. Je zult het leven dan ook anders ervaren. Maak het niet te ingewikkeld. Je perceptie van het leven roept de gedachten en emoties op die je aanzetten tot acties met het daarbij behorende resultaat. Verleg je focus wat vaker naar het andere deel van jezelf. Óók, of misschien zelf juist, als je onderzoek doet naar je ziekte en de oorsprong van ziekte. Succes!

 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen.

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
felien
Door

felien

op 14 Jul 2016

vertel mij eens......hoe doe je dat??? met altijd spijsverteringsklachten??

Reactie plaatsen