Waarom het genezen van de oorsprong van ziekte levensveranderend is
03 november 2016 

Waarom het genezen van de oorsprong van ziekte levensveranderend is

Waarom richt ik me op het genezen van de oorsprong van ziekte? En waarom is dit zo belangrijk? Waarom is dit letterlijk levensveranderend? Laat me een mooi voorbeeld geven om dat uit te leggen. Enige tijd geleden was ik spreker op een event. In de pauze raakte ik in gesprek met een vrouw. De vrouw was boos op alles en iedereen en misschien nog wel het meest op het leven zelf. Ze had veel meegemaakt en een van de dingen waar ze zich helemaal dood aan ergerde, waren andere mensen. Die zagen haar niet staan en negeerden haar. 

Tijdens ons korte gesprek en haar bui van razernij, heb ik zeker vijf keer gezien dat iemand anders iets aardigs voor haar deed. Een man maakte ruimte voor ons zodat wij ook plaats hadden om te zitten. Er was een vrouw die de deur voor haar openhield toen ze met een bord eten aan kwam lopen. Een man, met wie ze in een groep had gezeten tijdens een oefening, groette haar vriendelijk. Ze miste het volledig. De vrouw bij de receptie stak haar hand op, heeft ze niet gezien. Een man bracht haar wat servetjes toen ze knoeide, het ging volledig langs haar heen. Al deze dingen werden niet door haar opgemerkt. Dit zijn wat simpele voorbeelden die me zelfs tijdens onze korte tijd samen al opvielen.

Mindset, overtuigingen en conditioneringen

Een van mijn eerste blogs op deze website ging over je gedachten. Over je mindset, overtuigingen en conditioneringen. Waarom? Omdat dit allesbepalend is voor de manier waarop je je leven beleefd. Wat zie je (letterlijk…) wel en niet? In mijn boeken vormt dit ook steeds een belangrijk uitgangspunt. Rol een koker op en zet hem op je oog, dit is wat je ziet: een gefocuste versie van wat je verwacht te zien. En dat is wat je voortdurend krijgt bevestigd in je leven. Al het andere zie je niet. Haal de koker van je oog af en er gaat (letterlijk…) een hele andere wereld voor je open. Een wereld met andere potenties. Het voorbeeld van de paardenbloem waarover ik het vaker heb gehad is wat dat betreft zo krachtig (lees hier).

Oorsprong van ziekte

Oorsprong van ziekte

Je krijgt steeds te zien wat je denkt te zien. Als je niet verwacht dat het leven ‘goed en zoet’ is, dan zie je het ook niet en ervaar je het ook niet zo. Om een koppeling te maken met ziekte en genezing: waarom is het genezen van de oorsprong van ziekte, van de essentie van ziekte, nou zo belangrijk? Waarom is dit (letterlijk…) zo levensveranderend? Een ziekte wijst je op een thema’s. Bijvoorbeeld dat je verdwaalt in een spiraal van negatieve gedachten over jezelf, over anderen en het leven. dat je verstart en verhard, dat je eigenlijk niet meer verder wilt in het leven etc. (bij veel spierziekten komen deze elementen bijvoorbeeld terug; zie je het verband met (letterlijk) niet meer verder kunnen en willen? Met verstarren en verharden?).

Door dit thema onder ogen te komen, door te kijken waar een thema je op wijst en de oorzaken en de pijn die daarbij horen onder ogen te komen, los je deze op. Als gevolg daarvan ga je andere keuzes maken, andere beslissingen nemen, simpelweg omdat je het leven anders gaat zien. Daarnaast reageert je lichaam op jou en het heilzame effect van de andere keuzes en beslissingen die je maakt, werken direct door. Jij bent het commandocentrum. Ik heb al vaak gezegd en geschreven dat fysieke genezing eigenlijk niet meer dan een bijproduct is als gevolg van het feit dat het lichaam zich naar jou vormt. En misschien heb je nog steeds een operatie nodig om iets op te ruimen of zul je bepaalde medicijnen moeten (blijven) gebruiken. Dat is niet waar het om gaat. De genezing van de oorsprong van ziekte gaat veel verder en dieper. Het doet zoveel meer.  Lees de schitterende blog over Ana anders nog eens, daarin komt zo mooi en krachtig tot uiting wat ik bedoel (lees hier).

Verplaats je even in de situatie die ik aan het begin van dit blog beschreef. Het leven zou er toch heel anders uitzien als je zou zien EN waarderen wat andere mensen en het leven je wel te bieden heeft? Als je alleen al zou zien wat een mooie gebaren de mensen maken, in zo’n kort tijdsbestek. Van de deur openhouden tot servetjes halen? Of wat dacht je van al dat heerlijke, verse eten dat daar lag. Dat voor jou is gegroeid en gebloeid? En als je daar ook daadwerkelijk van zou genieten? Het eten was lekker daar joh!

Je bent het toch met me eens dat je de kwaliteit van het leven, het leven zelf, heel anders zou beoordelen als je dit alles kon zien? Dat alles een stuk rooskleuriger zou zijn? Stel je alleen eens voor wat dat aan stress zou schelen… En je weet hoe stress inwerkt op je lichaam. Daarom dus het genezen van de oorsprong van ziekte. Dat is iets heel anders dan een ‘reparatie’.

Ik heb deze vrouw mee naar buiten genomen en we hebben een tijdje gewoon gezeten, ergens op een bankje in een park. Ze begon te huilen zonder dat ik wat gezegd had. Want vergeet nooit wat een pijn en smart er onder iemands gedraag schuilt gaat. Iedereen wil gezien worden, iedereen wil waardering en erkenning, dat is een eerste levensbehoefte van de mens. Maar eerst… zul je jezelf moeten zien.    

 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Elly
Door

Elly

op 03 Nov 2016

Wat heerlijk om jouw blogs te lezen. Positiviteit daar draait het voornamelijk om. Veranderingen zijn moeilijk, maar wel mogelijk! 😉👍🏼🍀

Franklin
Door

Franklin

op 04 Nov 2016

Je reactie is voor mij ook een kadootje, dus dan geven we wat aan elkaar Elly :)

Elly
Door

Elly

op 05 Nov 2016

Dankjewel Franklin. Dat stroomt lekker haha! Al-leen: Allen Een <3 :--)

Lida
Door

Lida

op 03 Nov 2016

Prachtig geschreven en herkenbaar. dank je wel

Franklin
Door

Franklin

op 04 Nov 2016

Graag gedaan Lida, dank ook voor je reactie!

Helma van Dijk
Door

Helma van Dijk

op 05 Nov 2016

Hallo Franklin, de laatste tijd gaat m'n leven gaat als Jonathan Livingston. Het ene goede inzicht op het andere goed boek, precies op tijd voor wat ik nu nodig heb. Best een beetje eng. Drie weken terug kreeg ik in de bieb het boek: 'ik ben oké, jij bent een sukkel' (omdenken) in handen. Ben ik nog aan het leven, keek ik donderdag in de minibieb bij mij in de buurt, lag het boek 'Het drama van het begaafde kind', over de invloed van je jeugd op je volwassenheid (reviews op bol.com waren lovend), ook al super voor mij om te groeien. Ik kan het niet bijbenen. Net als Jonathan Livingston Zeemeeuw duizelingwekkend. Groeten, Helma

Franklin
Door

Franklin

op 11 Nov 2016

Het enthousiasme spat er iig vanaf, you go girl :)

Reactie plaatsen