Wat wil ik? - Als je oude passies en verlangens verdwijnen
27 oktober 2012 

Wat wil ik? - Als je oude passies en verlangens verdwijnen

Wat wil ik? Een vraag waar veel mensen mee worstelen. Zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling zijn goed. Je afvragen wat je wilt is goed. Maar bij veel mensen is er iets anders aan de hand. Het kan een frustrerend en deprimerend gevoel zijn als je werkelijk geen idee hebt welke richting je op wilt of als het iedere keer dat je het denkt te weten weer verandert. De ene dag wil je dit, de andere dag dat. En ten slotte heb je het idee dat je compleet vastloopt in je leven omdat er per saldo niets gebeurt. Het probleem is dat je de ene dag geleid wordt door je ‘menselijke behoeften’, zoals geld en zekerheid, en dat de andere dag de verlangens die in je hart leven om aandacht vragen.

Wat wil ik?

Het goede nieuws is dat je precies bent waar je moet zijn. Midden in een proces van verandering: de integratie van ‘de oude jij’ met zijn passie en interesses en ‘the brand new you’ met een veranderend bewustzijn (in mijn boeken beschrijf ik  dit proces ). Dat maakt de vraag ‘Wat wil ik?’ op dit moment zo moeilijk te beantwoorden.

 

wat wil ik

Chaos

Je behoeften en verlangens veranderen als gevolg van het integratieproces. De dingen waarvan je altijd dacht dat je ze wilde, verliezen hun betekenis. Daardoor is je visie op wat je nu wilt verstoord en ondoorzichtig. Alles waarvan je dacht dat het belangrijk voor je was lijkt zijn waarde te hebben verloren. Je toekomstdromen en de doelen die je voor jezelf had gesteld betekenen momenteel mogelijk weinig meer voor je. Veel dingen die voorheen tot je passies behoorden lijken niet meer van belang te zijn. Het lijkt chaos in je leven, maar dat gevoel van chaos is er alleen als je er naar kijkt terwijl je er middenin zit. Als je jouw situatie vanaf een afstand bekijkt, zie je dat je precies bent waar je moet zijn. En daarmee komt de vraag ‘wat wil ik?’ ook in een heel ander daglicht te staan.

Passie voor jezelf

Wat je aan het ontwikkelen bent, is een passie voor jezelf. Dat is waarnaartoe je op weg bent. Binnen die passie voor jezelf krijgt de vraag ‘Wat wil ik?’ een hele andere waarde. Die verliest zijn betekenis. Je groeit toe naar een situatie waarbij je voorbij gaat aan verlangens en zaken die ooit belangrijk voor je waren en zijn geweest. In het boek ‘Living your divinity’ van  Geoffrey Hoppe wordt dit proces mooi beschreven. Deze passie voor jezelf is bovendien een belangrijke factor voor het genezen van ziekte.

Het kan geruststellend zijn af en toe een blog als deze te lezen. Het geeft je wat houvast als je wanhopig bent en als het lijkt alsof alles in het leven haar betekenis verliest. Je bent precies waar je moet zijn. Vragen als: ‘Wat wil ik?’ of: ‘What the F**K is er met me aan de hand?!’ vormen simpelweg onderdeel van jouw transformatieproces.

 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!   

 

 

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Eelco
Door

Eelco

op 29 Oct 2012

Herkenbaar. Wat ik mis is echter de praktische kant van het verhaal: ik zit midden in een transformatieproces, maar er moet ook brood op de plank komen. Maar waarmee? De oude 'ik' is voorbijgestreefd door de opstormende jeugd en kan niet meer mee in het oude, en de nieuwe 'ik' heeft nog geen idee wat dán te doen.... :(

Franklin
Door

Franklin

op 29 Oct 2012

Hoi Eelco, je vraag valt eigenlijk uiteen in twee delen. Het deel van de oude 'jij' die voorbij is gestreefd door de jeugd is een andere uitdaging dan die in de blog wordt aangekaart. Uiteraard ken ik de achtergrond van de vraag niet, maar het antwoord daarop is dat dit niet voor alles geldt. Je ervaringen tellen bijv ook. Dit is direct een ezelsbruggetje naar het onderwerp van de blog. Want de kans is groot dat een nieuwe/andere baan waar je jouw ervaringen in kwijt zich nog niet heeft aangediend/zichtbaar is, juist omdat de 'nieuwe jij' in het transformatie zit. Het is simpelweg nog niet zichtbaar. Zie het maar zo dat je nog in de cocon zit. Tot die tijd is het antwoord heel simpel (en onbevredigend): toestaan dat dit de fase is waar je in zit. NIET tegen vechten. Daar is de blog ook voor geschreven, om je te laten weten dat dit de fase is waarin veel mensen zitten en dat dit speelt. Als je weet dat je hierin zit, kun je je er hopelijk net iets makkelijker bij neerleggen.

marijke
Door

marijke

op 09 Nov 2012

Transformatie is niet hetzelfde als alle bruggen achter jou opblazen. Je bent nu waar je hoort te zijn. Misschien moet je eerst op je huidige werkvloer mensen in beweging zetten.Als je een andere weg hoort in te slaan zal het universum daar wel voor zorgen. ondertussen is vertrouwen hebben een mooie deugd. Succes!

Reactie plaatsen