Wat zijn jouw dromen?

Wat zijn jouw dromen? En wat hebben jouw dromen met een ziekte zoals bijvoorbeeld suikerziekte te maken? Ik heb het niet over de dromen die je hebt als je ’s nachts op één oor ligt. Ik heb het over je passies, je verlangens, je hoop, je aspiraties. Laten we er niet omheen draaien: bij veel mensen zijn hun dromen, hoe zullen we het netjes schrijven, ver over de houdbaarheidsdatum…

Wat zijn jouw dromen?

Veel dromen zijn oud en achterhaald. Weinig creatief en hoognodig aan vervanging toe. Ze zijn de spreekwoordelijke wortel die wordt voorgehouden om het leven nog enigszins draaglijk te maken. Dezelfde wortel waarover ik schrijf in mijn boek De alchemie van ziekte. De wortel, de plek, waar iemand naar toe kan vluchten als het leven tegenzit. Ook wel ‘de uitvlucht’ of  ‘de illusie’ genaamd. De dromen waarvan je weet dat ze nooit  zullen uitkomen, maar ook de dromen die op ‘on hold’ zijn gezet omdat je eigenlijk helemaal niet wil dat ze uitkomen. Dit zijn geen dromen, dit is jezelf voor de gek houden

Zo, dit kan er maar uit zijn :)

Spiritualiteit en bewustzijn

Veel van mijn lezers zijn geïnteresseerd en gepassioneerd als het gaat om de onderwerpen spiritualiteit en bewustzijn. Zij zijn bezig met een bewuste levenswijze. Heel goed. Dat juich ik toe. Maar er zijn momenten waarop je dromen, je hoop en aspiraties, tegen je kunnen gaan werken. Simpelweg omdat ze een te grote afleiding zijn van je leven hier. Van je dagelijkse realiteit.

Vraag je ook eens af of je eigenlijk nog wel weet wat je dromen zijn? Het vreemde is namelijk dat dromen vaak zo vervuild en verwaterd zijn geraakt dat je er nauwelijks meer bij kunt. Wat overblijft is een onbestemd gevoel van passie dat een gevolg is van de dromen die nog ergens op de achtergrond leven  en je voortduwen om je dagelijks bestaan draaglijk te maken.

 Schrijven van het perfecte boek

De valkuil van mensen met een passie voor spiritualiteit en bewustzijn, die welgemeend begaan zijn met het lot van hun medemens en de toestand van onze planeet, is dat hun dromen zo ‘way off’ zijn.

Wat zijn jouw dromen bijvoorbeeld? Wil je zo spiritueel zijn dat je spontaan gaat zweven als je op straat loopt? Dat er met iedere voetstap een bloem aan je voeten ontspruit en dat mensen worden verblind door het licht van de halo die om je hoofd danst? Dat de aangereden eend op straat een spontane healing ontvangt als je langsloopt, opstaat en weer weg vliegt?

Of het perfecte boek. Laten we het schrijven van het perfecte boek niet vergeten! Die staat hoog. Het perfecte boek. Een serie boeken liever nog. Die bovendien over de hele wereld gelezen worden en waar zoveel wijsheid in staat, dat mensen ‘instant’ verlicht worden als ze het lezen.

Of de dromen waarin we de wereld zullen redden. Het spirituele centrum dat we willen oprichten. De kliniek voor honden met wormpjes in hun darmpjes en natuurlijk iets voor de kindjes in arme landen.

Irreële dromen die bovendien gericht zijn op anderen, die daar trouwens vaak helemaal niet op zitten te wachten, in plaats van op jezelf. En dat laatste is uiteindelijk waar het om gaat. Het gaat om jou. Dat is waar je aandacht en focus zou moeten liggen.

Lach om jezelf

Lach om jezelf. Uiteraard is dit blog niet bedoeld om de dromen van jou of wie dan ook belachelijk te maken. Het heeft als doel je te attenderen op de dromen die je hebt, soms je hele leven lang al, maar die je tegenhouden in je eigen leven. Op die dromen die een afleiding en een illusie zijn geworden. Op die dromen die ervoor zorgen dat je ‘echte leven’ eronder lijdt en daardoor ten koste gaan van jezelf. Wat kun je daaraan doen?

Veel van onze dromen bestaan in een andere plaats. Ver, ver weg van onze dagelijkse realiteit. We leven twee levens: het leven van onze dromen en het leven dat we nu leiden.  En deze twee hebben vaak weinig gemeen…

Leef het leven van je dromen of laat ze los!

We zijn gehecht geraakt aan de droom uit onze fantasie. De droom die we niet hier, in onze werkelijkheid, leven. Hoe klinken deze uitspraken je in de oren?

  • –     ‘morgen begin ik aan het vervullen van mijn droom’;
  • –     ‘als de juiste gelegenheid zich nou maar eens voor zou doen…’;
  • –     ‘als ik vandaag maar doorkom, dan zal morgen, morgen, misschien alles anders zijn en kan ik gaan doen wat ik werkelijk wil doen’.

Herkenbaar? Dan is het tijd voor het volgende: leef het leven van je dromen of laat ze los!

Wees eerlijk tegenover jezelf. Als morgen hetzelfde is als vandaag en vandaag ongeveer hetzelfde als gisteren, dan is het tijd voor actie (zie ook Vrijheid). De ‘dromen zijn ergens in dromenland’ en je dagelijkse realiteit blijft vastzitten in haar oude patronen. Ik weet dat het in onze natuur zit dat we vasthouden aan gewoonten en dat we dromers van de dag van morgen zijn, maar houd jezelf niet langer voor de gek. Als je droom een afleiding voor je bestaan is geworden, dan is het tijd je droom óf te manifesteren óf los te laten.

Het is tijd om te LEVEN. Hier. Nu.

Ik weet dat het lastig is om oude dromen  te laten gaan. Zachte, pluizige, comfortabele dromen waarin je je kunt verstoppen voor de harde werkelijkheid van alledag. Ze zijn nou eenmaal verleidelijk. Maar zeg nou zelf: je weet toch stiekem ook wel  dat je veel van jouw  dromen eigenlijk helemaal niet wil of durft te leven? Dat je ze ‘daar’ wil houden om naar toe te kunnen vluchten? Dat je die prachtige dromen van jou helemaal niet bloot wil stellen aan de harde werkelijkheid hier? Het is veel veiliger  om je dromen ‘daar’ te houden, dan ze ‘hier’ te laten beschadigen. Maar zie ze dan wel voor wat ze zijn: fantasieën. Het is tijd om te LEVEN. Hier. Nu.

Dromen laten gaan  is moeilijk. Heel moeilijk. En confronterend. ‘En wat nou als ze, heel misschien, toch uit zouden…??’
Stop met dromen over je dromen , lieve mensen, maar leef ze!

Wat zijn jouw dromen?

En nu? – vraag je je misschien af. Wat nu? Waar vervang ik mijn oude dromen mee? Het antwoord op die vraag  zal steeds afhangen van  het moment, de fase waarin je zit. Er zullen steeds nieuwe, haalbare en realistische dromen komen die je wel kunt manifesteren (als je daarvoor kiest). Waar ik je met dit blog op wil wijzen is dat je nu veel van je energie, letterlijk veel van jezelf soms, hebt geïnvesteerd in een droom die zich ergens anders bevindt. Zelfs zoveel dat je niet perse meer aanwezig bent in je eigen leven. Kom terug en leef hier. In het moment.

Suikerziekte

Ten slotte… wat hebben suikerziekte of andere ziekten met de vraag ‘Wat zijn jouw dromen?’ te maken? Het antwoord is simpel. Als je niet ten volle leeft, niet ten volle de ‘zoetheid van het leven ervaart’ maar ergens in een droomstaat verblijft, dan gaat dat ten koste van je leven hier. Ten koste van je levensvreugde. Ten koste van de overvloed die je ervaart (aantrekt). Ten koste van je mentale staat en daarmee ten koste van je gezondheid. En dat is precies het proces dat ik in mijn boek(en) heb beschreven: ziekte is geestelijk van oorsprong (mocht je dat nog niet gedaan hebben, bovenaan deze website kun je gratis mijn e-book downloaden waarin dit nog eens kort staat beschreven).

Het kan niet anders dan dat een blog als dit een reactie in jou teweeg brengt. Deel dit met anderen en help elkaar. Op www.CrimsonCircle.com ‘Beyond your dreams’, staat het proces uit dit blog ook nog eens prachtig beschreven.

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Helene
Door

Helene

op 04 Feb 2013

Dit was weer heel erg raak, Franklin. Dank je wel. Ken je trouwens Dr. Hamer en zijn 5 biologische wetten? Hoe ziekte ontstaat? Je kunt hierover lezen op www.learninggnm.com of www.gnm-nl.be. Hartelijke groetHelene

Franklin
Door

Franklin

op 04 Feb 2013

Bedankt voor je reactie, Helene! Dr. Hamer ken ik nog niet, zal de links eens bekijken.

Marco Flipse
Door

Marco Flipse

op 05 Feb 2013

Beste Franklin,Wat een mooie uitnodiging; “Wat zijn jouw dromen?”. Periodiek reflecteren wij elkaar wat nu is, nogmaals dank daarvoor. Ideeën, dromen en bewegingen (of juist even bewust niets doen) zijn daar onderdeel van.Zelf droom ik groot en zet onmiddellijk de beweging in, probeer het te verwerkelijken. Realisatie in het hier en nu. Dan komen er vanzelf signalen wat stroomt en wat (nog niet) vacant is of zelfs te betitelen is als een doodlopend spoor (let wel op details). In die beweging ontstaat dan ruimte om ook werkelijk los te laten wat niet meer bij mij past. Jouw advies om die dromen eerst eens aan een breder onderzoek te toetsen vergde afgelopen week veel tijd, maar was heel waardevol. Het behoedde me voor extra frustratie en weglekken voor energie, die ik nu gericht inzet.Dat proces is noodzakelijk om gevoel en verstand de kans te geven de droom te toetsen. Misschien komen niet al mijn dromen uit maar ik leef wel m’n droom en dat nu al zo’n vijf jaar lang. En dat voelt goed! Je verwoord het mooi in deze blog.( ♫ “People say I am a dreamer, but I am not the only one”♫ , John Lennon)Hartelijke groet, Marco Flipse

Franklin
Door

Franklin

op 05 Feb 2013

Beste Marco, bedankt voor je prachtige reactie en wat kan ik daar verder nog aan toevoegen dan het geven van een groot compliment voor het feit dat je informatie toetst aan en bij jezelf en daar vervolgens uit destilleert wat bij je past en wat je kunt gebruiken. 'Conciousness applied to Self', daar kan ik van genieten :)! Franklin

Renske
Door

Renske

op 05 Feb 2013

Hoi Franklin,Ook bij mij kwam deze blog weer op een toepasselijk moment. Ik ben zelf namelijk ook bezig met een grondige herziening, of eigenlijk "nieuw opbouwen" van mijn leven, na heel veel kwijt te zijn geraakt. Soms lijkt het zo heerlijk, opnieuw beginnen, maar de vrijheid kan dan zo overweldigend zijn dat je niet meer weet waar je moet beginnen.Mijn startpunt is nu precies dit onderwerp: mijn dromen. Of, zoals ik het zie, mijn creaties. Ik ga dan ook te werk zoals jij dat in je boeken beschrijft, namelijk met mijn hart. Mijn hoofd wil nieuwe GROOTSE dromen, inderdaad de wereld redden, rijk, populair en succesvol. Maar dan probeer ik "de gekke tante" in mijn hoofd even uit te schakelen, of afstand ervan te nemen, en in mijn hart te voelen wat er nu goed voelt, wat er op komt qua toekomstbeelden en waar ik warm van word. Dan probeer ik het duidelijk vorm te geven - kan het? Hoe kom ik er? En zo help ik mezelf weer op gang. Met niet alleen maar wilde dromen maar met mooie plannen en hopelijk binnenkort, creaties die echt goed voelen.Ook ik moet soms mijn spirituele idealen laten varen in dit proces, maar soms denk ik dat je voor zo'n heftige nieuwe fase ALLES los moet laten, en als je het niet zonder slag of stoot doet, tja, dan the hard way. Verlicht mediteren in deze omwenteling in mijn leven, zoals ik graag zou kunnen zeggen, is in werkelijkheid meer series kijken en mailtjes schrijven. En aan het einde van de dag denken Jeeeeezus weer NIKS gedaan! Ik denk dat dit ook onderdeel is van de fase, van alle projecties en beelden die ik van mezelf had laten varen. En vanuit die legere maar realistischere plek kunnen mijn dromen zich dan ontwikkelen, steeds minder beinvloed door een ideaalplaatje en steeds dichter bij mijn hart.Bedankt voor al je rake blogs!!

Franklin
Door

Franklin

op 05 Feb 2013

Hoi Renske, bedankt voor je bijzondere reactie! Eentje die herkenbaar zal zijn voor veel mensen. Een reality check die veel moed en inzicht van jezelf vraagt. De moed en inzicht die ook gevraagd wordt om uiteindelijk ECHT voor jezelf te kiezen: op weg naar werkelijke vrijheid en soevereiniteit! Bedankt dat je dit met mij en veel anderen wilde delen. Franklin

Coach of therapeut worden: moet je dat wel willen...?
Door

Coach of therapeut worden: moet je dat wel willen...?

op 14 Feb 2013

[...] aanleiding van mijn laatste blog ‘Wat zijn jouw dromen?’ leek het me waardevol om dit blog te schrijven. Veel mensen hebben de droom om coach of [...]

Reactie plaatsen