Hypothyreoïdie - trage werking van de schildklier - oplossing
23 oktober 2013 

Hypothyreoïdie - trage werking van de schildklier - oplossing

Hypothyreoïdie, oftewel een zwakke of trage werking van de schildklier. In mijn vorige blog, ‘De keuze van de lezer’, vraagt Carla of er meer te vertellen is over de psychische achtergrond van hypothyreoïdie.

De essentie van hypothyreoïdie

De essentie van hypothyreoïdie heeft te maken met leven in het hier en nu en met volledig vertrouwen in jezelf . Hier, op deze aardkloot. Niet ergens ver weg in je dromen. Hypothyreoïdie wijst erop dat je het leven zwaar en belastend vindt en vol met verantwoordelijkheden, met als gevolg een vlucht in dromen, fantasieën en idealiserende gedachten. Een vlucht in je hoofd, je geest. Eerst een vastklampen aan anderen en daarna een vlucht steeds verder weg de geest in. Dat is veilig en ‘angstvrij’, maar er is ook geen realiteitszin. Je leeft daar niet ‘echt’.

De oplossing ligt in het opnieuw vertrouwen leren stellen in jezelf en in het leven. Niet bang zijn: het leven is geen slangenkuil. Creëer je eigen leven, hier op aarde, niet ‘daar’. Daadkracht, met liefde voor jezelf. Durf te manifesteren.

Dit is de omschrijving die hoort bij de essentie van hypothyreoïdie. Het kan verder waardevol zijn de blog ‘Wat zijn jouw dromen’ eens te lezen. Deze heeft raakvlakken met bovenstaande omschrijving van hypothyreoïdie.

hypothyreoidie schildklier

De schrijfster Christine Beerlandt heeft een enorme dikke pil geschreven over de psychologische oorsprong van ziekte. Ook over de werking van de schildklier staat hierin het een en ander te lezen. Dit boek kan een interessant naslagwerk zijn.

De essentie van ziekte

Wat ik heb beschreven noem ik de essentie van ziekte. Het is waar een ziekte je op wijst en dat is ook het ‘geschenk’ van ziekte: het wijst je op een onbalans in je leven. Als je eenmaal weet wat de essentie van een ziekte, zoals bijvoorbeeld hypothyreoïdie of suikerziekte is, kun je het verleden gaan onderzoeken en op zoek gaan naar de oorsprong van de ziekte. In dit geval waarom je het leven als hard en zwaar ervaart. Onderzoeken waar deze overtuigingen en conditioneringen vandaan komen is een belangrijke tweede stap. Houdt er rekening mee dat het ontstaan van ziekte een proces is geweest, genezing is dat vaak ook.

In het gratis ebook ‘Geheimen van ziekte en genezing’, kun je een korte introductie vinden van de vele valkuilen die verder op het pad van ziekte en genezing te vinden zijn, zoals de perceptie van ziekte, ziekte als identiteit, het magische drankje of bijvoorbeeld wat een ziekte je te brengen heeft waardoor je eraan vasthoudt. Uiteraard staat hier  in mijn boeken veel meer over te lezen.

Ga overigens nooit in een oordeel of schuldvraag zitten omtrent je ziekte! Er is je geen verwijt te maken en verwijt jezelf ook niets. Vergeet nooit dat het grote moed vraagt jezelf te onderzoeken en iets te doen met wat je vindt! Wees dus trots op jezelf voor deze stap. Lees mijn vorige blog ‘Pijn en verdriet’ nog eens. Daar heb ik over deze kwestie geschreven (mannelijke en vrouwelijke aspect van ziekte). Uitgebreide informatie hierover kun je vinden in De alchemie van ziekte.

Rest mij ter afsluiting Carla te bedanken voor haar vraag: dankjewel! Ik hoop dat je er iets aan deze blog hebt gehad. In Carla’s vraag zitten elementen die niet alleen met hypothyreoïdie te maken hebben, maar voor veel meer ziekten opgaan. Haar vraag dient slechts als kapstok voor ziekte in zijn algemeenheid.

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Carla
Door

Carla

op 24 Oct 2013

Franklin, hartelijk dank! Deze psychische achtergrond van hypothyreoïdie is (helaas) helemaal waar! Ik wist het wel en krijg nu de bevestiging. Op het moment dat vervelende dingen gaande zijn in je leven, heb je niet in de gaten hoezeer je jezelf a.h.w. de das om draait. Later ga je inzien wat je jezelf eigenlijk hebt aangedaan, maar dan is het te laat. De ziekte is een feit. Gelukkig leren we ook iets van de ziekte; het maakt je leven dan zoveel beter, door de verkregen inzichten. Ik ben me gaan verdiepen in de nondualiteit en daar kan ik me goed in vinden. Het boek van Christiane Beerlandt heb ik ook in mijn bezit, geweldig boek waar echt alle aandoeningen en ziekten in staan. Nogmaals dank! En..... blijf schrijven!

Franklin
Door

Franklin

op 24 Oct 2013

Hoi Carla, dankjewel voor je reactie en heel graag gedaan. Het leven slurpt ons vaak zo mee in zijn illusie dat er je soms dingen overkomen die je pas na verloop van gaat zien. Er spreekt iig groot inzicht uit je woorden en wat ik in de blog al schreef... het vraagt veel moed en wijsheid zo naar de situatie en jezelf te kijken. Groot compliment! Hartelijke groet, Franklin

Carla
Door

Carla

op 29 Oct 2013

Dag Franklin, bedankt voor het mooie compliment! En bedankt voor jouw antwoord! Wat je zegt: illusie. In het verleden en toekomst blijven hangen met je gedachten en in het 'nu' ook in de verhaaltjes van het brein geloven. 'It's all in your mind', is een uitspraak die echt waar is. Ik ben nog steeds een beginner maar ik begin hoe langer hoe meer te zien dat alle gedachten vaak opgeklopte spoken zijn. Deze spoken kunnen je leven behoorlijk vergallen (zelfs ziek maken) en zou wereldbekend gemaakt moeten worden. Wij mensen maken ons vaak zo druk, zelfs over kleinigheidjes en waar gaat het eigenlijk over? Is dit belangrijk 'in the end'? Ziekte dwingt je om dieper in jezelf te kijken. Wat dan mooi is dat je zoveel sterker wordt als persoon en dan eens eindelijk voor jezelf leert kiezen. Franklin, veel succes verder met alles wat je doet!Vriendelijke groet, Carla

Franklin
Door

Franklin

op 30 Oct 2013

Hoi Carla, dat is waar het uiteindelijk om gaat: wijsheid uit je ervaringen destilleren en dat doe je absoluut! Bedankt voor je mooie woorden, hartelijke groet, Franklin

Carla
Door

Carla

op 31 Oct 2013

Dankjewel. Franklin, heb jij tips en adviezen voor mij, met mijn ziektebeeld? De waardes van het bloed zijn toch nog toe schommelend en nog niet goed. Ik heb de medicijnen, Euthyrox, langzaam op moeten bouwen. 75 mg was te weinig en 100 was teveel. Daar kreeg ik een hoge hartslag van. Nu gebruik ik 87,5 mg en Metoprolol erbij, om het hart wat rustiger te krijgen. De ziekte heeft er me echt onder gehad, zowel fysiek als psychisch. Ik voel me nu wel al beter, meer energie maar ook veel onrustiger en kan geen drukte meer verdragen. Zou soms het liefst op een eiland gaan wonen! En wat vervelend is dat je vaak onbegrip van mensen krijgt omdat ze aan de buitenkant niet echt wat kunnen zien. Ja, en als je eenmaal ingesteld bent, moet het toch goed zijn?! Hypothyreoidie is een onderkende ziekte, die helaas veel voorkomt, net als hyperthyreoïdie. Is er een manier om van de medicatie af te komen? En wat kan ik zelf nog meer doen behalve dan met mijn innerlijk in balans te komen? Een bepaalde voeding? Bedankt alvast voor jouw antwoord! Ik ga vandaag jouw ebook lezen.Groetjes, Carla

Franklin
Door

Franklin

op 01 Nov 2013

Hoi Carla, ik heb je een mail gestuurd! Hartelijke groet, Franklin

Carla
Door

Carla

op 31 Oct 2013

P.S. Franklin, ik heb zojuist jouw 3 ebooks/pdf's besteld...... Ben heel benieuwd en nieuwsgierig! Ik weet nu al dat ik er veel goeie informatie uit kan halen. Jouw manier van schrijven is helder en duidelijk. Dankjewel dat jij er bent!Groetjes, Carla

Reactie plaatsen