Ziek worden van medicijnen - Kan jou dat ook overkomen? 
27 oktober 2020 

Ziek worden van medicijnen - Kan jou dat ook overkomen? 

Kun je ook ziek worden van medicijnen? Kun je ook ziek worden van iets wat eerst voor je heeft gewerkt, of misschien wel je leven heeft gered, maar wat nu juist het tegenovergestelde voor je doet? Kan het er zelfs voor zorgen dat het voorkomt dat je beter wordt en dat je zonder je medicijnen kunt? Het antwoord is: JA! Ik moest hieraan denken toen ik onlangs contact had met een vriendin bij wie dit speelde. 

Hyperthyreoïdie – een te snel werkende schildklier

De vriendin waarover ik het heb is Linda. Linda heeft een yogaschool en ik kwam met haar in contact toen ze mijn boeken bestelde en wat vragen had. Linda had last van hyperthyreoïdie, een te snel werkende schildklier. Ze was aan de slag gegaan met haar eigen genezingsproces door te onderzoeken waardoor deze klachten werden veroorzaakt en wat ze er zelf aan kon doen.

We hadden verschillende keren contact en na verloop van tijd stuurde Linda het fantastische bericht dat ze vrij was van medicatie. Een prachtig moment, tot het punt kwam waarop ze toch weer medicatie moest gaan gebruiken. Blijkbaar was de fysieke genezing nog niet geheel geïntegreerd. 

Hypothyreoïdie – een te traag werkende schildklier

Onlangs kreeg ik het volgende bericht van haar. Ik heb toestemming om het met je te delen.

 

Wat ik je al een hele tijd wil vertellen, maar tot nu toe elke keer niet heb gedaan, is dat ik alweer ruim een jaar medicijnvrij ben.

Toen wij elkaar ontmoetten, volgde ik een soort van emotie-therapie omdat mijn hyperthyreoïdie na twee jaar teruggekomen was. Met een therapeut/sjamaan ben ik beide kanten van de familie ingedoken en kwam ik achter verrassende belevenissen en achtergronden van familieleden. Toch voelde ik dat mijn schildklier hier niet mee te maken had.

In februari 2019 vertrok ik voor een maand naar India en daar, op dag 4 of 5, liggend op mijn yogamatje, gebeurde er iets bijzonders: ik voelde een druk op mijn keel en kreeg het heel warm. Daarna stroomden de tranen ineens over mijn wangen. Geluidloos en stil. De zin die ik steeds opnieuw in mij hoorde was: “Je mag zijn wie je bent en wáár je bent”. Toen wist ik: dát is mijn thema. Hier is het allemaal om te doen.

Toch werd ik in de zomer van 2019 steeds beroerder. Wat bleek: zonder het te beseffen was ik van een hyperthyreoïdie naar een hypothyreoïdie gegaan (een te traag werkende schildklier, dat was ook het doel van de medicijnen: om de werking van de schildklier te vertragen). Ik was dus al beter, maar door de medicijnen was ik opnieuw ziek geworden. 

Bij de eerstvolgende controle kon ik dan ook meteen met de medicijnen stoppen. En dat is zo tot aan vandaag.

Wel voelt het dit keer anders: de 1e keer dat ik medicijnvrij was voelde ik dat ik had “gewonnen”. De tweede keer ziek worden gaf eerst frustratie, maar nu kan ik zeggen dat ik het nodig had om nog dieper bij mij zelf naar binnen te gaan. Ik zie het ook niet meer als “overwinnen”. Het heeft me milder gemaakt, naar mezelf en ook naar anderen. We hebben niet alles zelf in de hand, het kan iedereen overkomen. Mijn schildklier is blijkbaar mijn antenne (of 1 van mijn antennes) (noot: het ‘ventiel’ waarover ik schrijf in mijn boeken) die me waarschuwt wanneer ik uit contact raak met mezelf en mijn omgeving.

Ziek worden van medicijnen

Inmiddels heb ik uiteraard contact gehad met Linda en de processen die ze heeft doorlopen staan allemaal zo nuchter beschreven in haar mail, maar vergis je niet, ze werd zo ziek van de medicijnen dat zelfs haar man dacht komt dit allemaal nog wel goed… 

Kun je ook ziek worden van medicijnen? Kun je ook ziek worden van iets wat eerst voor je heeft gewerkt, of misschien wel je leven heeft gered, maar wat nu juist het tegenovergestelde voor je doet? Kan het er zelfs voor zorgen dat het voorkomt dat je beter wordt en dat je zonder je medicijnen kunt? Het antwoord is: JA!

 

Ziek worden van medicijnen

Gezondheid is je natuurlijke staat van Zijn

Gezondheid is je natuurlijke staat van Zijn. Als je terug bent in die staat, maar je blijft medicijnen gebruiken, dan kunnen die verhinderen om terug te komen of te blijven in die natuurlijke staat van Zijn. 

Ik schrijf niet dat je zomaar moet stoppen met je medicijnen (even een disclaimertje toepassen 🙂 ), maar ik wil aanreiken dat medicijnen je ziek kunnen maken of houden. Het afbouwen van medicijnen is alleen wel een hele delicate zaak. Vaak moet je daarvoor een beroep doen op je gevoel en intuïtie. 

Linda’s gevoel zei ook dat ze okay was, maar haar verstand vertelde haar dat ze medicijnen moest blijven gebruiken. En logisch ook, dat is wat je als mens ‘doet’. Het gevolg was alleen dat ze ziek werd, terwijl haar natuurlijke staat van zijn weer okay was. Pas toen ze het inzicht had dat het de medicijnen waren die haar ziek maakten, kon ze stoppen en kwam haar schildklier en daarmee haar lichaam weer in balans. 

Stoppen met medicijnen

Nog even als afsluiter… 

Begrijp me goed, dit is geen aanval op het gebruik van medicatie. Vaak mogen we op onze blote knietjes danken dat bepaalde medicijnen er zijn. Dit is simpelweg als ondersteuning voor de ‘bewuste mens’ die bewust bezig is met het genezen van de essentie van ziekte en daardoor ook fysiek de gevolgen gaat merken. Een moeilijk onderwerp waar weinig over te vinden is. 

Linda en ik dachten dat het waardevol was om dit te delen. We hopen dat jij of iemand anders er wat aan heeft!

 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Marleen Cremers
Door

Marleen Cremers

op 28 Oct 2020

Hallo Franklin Mijn naam is Marleen Cremers Ik heb ook 25 jaar medicijnen geslikt voor een te traag werkende schildklier Ik kwam in aanraking met de leer van Bruno Gröning die ons leerde ons tweemaal per dag instellen op de Goddelijke kracht en dat gedachten krachten zijn. Geloof en vertrouw, het helpt, het geneest, de Goddelijke kracht. Na een half jaar voelde ik heel sterk dat ik de medicijnen niet meer nodig had en ben ook gestopt daarmee. Ieder jaar moest ik op controle bij de internist en was benieuwt door te stoppen hoe de waarden van de schildklier waren. Hij zij tegen mij dat ze veel te laag waren en toen ik zei dat ik gestopt was met de medicijnen zij hij dat kan niet je moet die medicijnen je hele leven innemen. Ik dacht nu moet ik vertrouwen op de Goddelijke kracht en ik zei tegen hem dat ik niet van plan was de medicijnen nog in te nemen. Dat was dan op mijn eigen verantwoording maar hij wou mij dan drie maanden later terug zien voor controle. Toen ik na drie maanden bij hem kwam waren de waarden goed en na een half jaar ook. Toen ik hem uitlegde wat ik gedaan had zij hij : dat kan niet dan hebben ze 25 jaar geleden zeker de verkeerde diagnose gesteld. Dit was in 1996 en ik heb nooit meer medicijnen gebruikt voor de schildklier en alles is nog steeds goed. Door je te verbinden met de Goddelijke kracht in ons kan alles genezen. Dat wilde ik met jullie delen. Lieve groeten van Marleen Cremers.

Franklin
Door

Franklin

op 30 Oct 2020

Hi Marleen, dankjewel voor het delen van je prachtige verhaal! Laat op zo'n schitterende manier het zelfgenezende en zelfregenererende vermogen van het lichaam zien en wat er allemaal mogelijk is door je letterlijk met je Zelf te verbinden. Ook wel weer bijzonder hoe er dan door de behandelend arts gererageerd wordt :)) Ik zou branden van nieuwsgierigheid en alles willen weten van de manier waarop je dat gedaan hebt. Nee, 'er is een verkeerde diagnose gesteld' :) Maar verder eigenlijk ook niet zo belangrijk. Nogmaals dank Marleen, prachtig!

Marijke Standaert
Door

Marijke Standaert

op 27 Jul 2021

Dag Franklin 10 jaar geleden had ik ook een Hyperthyreoïdie – een te snel werkende schildklier en ook Graves dat zijn uitpuilende ogen erbij had . Doordat ik de laatste 2 kinderen van de 6 alleen heb grootgebracht en ook een heel grote verantwoordelijkheid heb naar de kinderen toe ben ik zolang ik bijna niet doodviel gewoon doorgegaan want hulp stond niet voor de deur. Maar iedereen zag wel dat ik heel ziek was. Als eerste behandeling kreeg ik een jodiumpil de slok waardoor na 14 dagen bijna heel mijn schildklier is verbrand. Ik voelde die gewoon branden maar dat zit in je lichaam die pil en dat kan je niet laten stoppen of eruit halen. De dokter zei heel koud in Amerika doen ze dat altijd als eerste behandeling. En je weet nooit hoe iemand daar op reageert de ene persoon heeft 1 pil nodig en de andere 3 . Maar dat lijkt er toch op dat het er altijd op neer komt dat de schildklier verbrand word waar je dan levenslang medicatie voor moet nemen om dat in je bloed op peil te houden, L Thyroxine tabletten van 125 mcg per dag 3 dagen en 100 mcg 4 dagen per week .Terwijl er normaal gezien eerst met medicatie kan geprobeerd worden om de schildklier terug op zijn normale werking te bekomen waar ik nu al geen kans meer voor krijg en levenslang die medicatie moet innemen. Door de toestand van mijn uitpuilende ogen heb ik 2 keer aan beide ogen een orbitadecompresie dat is een oogkast verruimende ingreep waar er bot word verwijderd moeten laten uitvoeren omdat de oogdruk te groot was en de ogen heel erg uitpuilden .De eerste keer was het mislukt. Dan was elke keer weer alles dubbel van zicht dus na 12 operaties en de positieve instelling dat ik over de zee wou kijken en nog heel de wereld op reis wou zien (want ik ben nog nooit weggeweest) is het mij gelukt om met veel liefde en goddelijke kracht goed te kunnen functioneren en goed te zien ondanks dat mijn oogspieren stijf zijn als een touw door littekenweefsel. Nu ben ik 61 jaar en word het wat kalmer en kan ik mijn eigen weg beginnen te gaan . Nu pas ontdek ik hoe ik alleen maar 42 jaar voor anderen heb gezorgd en niet voor mij zelf. Zou ik nog die schildklier die bijna helemaal verschrompelt is terug door meditatie of positieve invloed kunnen doen aangroeien zodat ik op een natuurlijke manier kan leven zonder die levenslange medicatie ? Ik moest ook medicatie voor cholesterol nemen wat ik al jaren weiger. En ook de corona spuit moet ik niet hebben. Moest U goede informatie hebben laat het mij wten als U wilt. DANK U Groetjes Marijke

Door

op 31 Aug 2021

Hi Marijke, jeetje... wat een levensverhaal en wat heb je ongelooflijk veel meegemaakt! En ook ongelooflijk veel veerkracht getoond. Om even terug te komen op je vraag: Zou ik nog die schildklier die bijna helemaal verschrompelt is terug door meditatie of positieve invloed kunnen doen aangroeien zodat ik op een natuurlijke manier kan leven zonder die levenslange medicatie ? Wat zijn je eigen (oprechte) gedachten en gevoelens hierbij Marijke? Zonder het 'gewenste antwoord' te geven, maar wat je er echt zelf bij voelt ;)? Dat vormt namelijk vaak leterlijk het vertrekpunt voor het vervolg?

Reactie plaatsen