Wat is de spirituele betekenis van het Coronavirus?
18 maart 2020 

Wat is de spirituele betekenis van het Coronavirus?

Coronavirus. Covid-19. Ik denk niet dat er iemand is die deze woorden ooit nog zal vergeten. Het heeft echt ongelooflijk veel impact op ons als individu, maar ook op de maatschappij als geheel. Maar wat is de onderliggende energie van het Coronavirus? Wat wil het Coronavirus ons vertellen? Wat is de spirituele betekenis van het Coronavirus?   

Wat is een virus?

Laten we om te beginnen eerst nog even naar kijken naar wat een virus is. Wat wil een virus ons ons vertellen? Waarom ontstaat een virus?

Een virus ontstaat omdat er iets is dat uit balans is in het bewustzijn van de mens. Het is goed te beseffen dat een virus ‘neutraal’ is. Het is simpelweg een vorm of uiting van energie, ongeacht of die uiting fysiek of mentaal is. De functie van een virus is dan ook om datgene wat uit balans is weer in balans te brengen. Dat is wat een virus doet. Belangrijk om dat niet te vergeten. Het helpt je om anders naar een virus te kijken. Een virus brengt in balans wat uit balans is

Een virus is dus een uiting van energie. Energie is een vorm van communicatie. Als energie niet harmonieus of op de juiste manier resoneert, raakt het uit balans. Energie zal zichzelf daarna weer in balans brengen. Dat is een natuurlijk proces. Dus gebeurt er iets om het in balans te brengen. Dat is een van de dingen dat een virus doet. Dat geldt ook voor een virus in je fysiek lichaam. Het is een manier om energieën in je lichaam die uit balans zijn weer in balans te brengen. 

Het Coronavirus

Een griep is een bekend voorbeeld van een manier om energieën in je lichaam die uit balans zijn weer in balans te brengen. Een griep is ook helemaal niet ‘slecht’. Als je bekend bent met de filosofie uit mijn boeken, dan weet je dat iedere ziekte en dus ook de griep een doel dient. Een griep zorgt er simpelweg voor dat energieën in je lichaam die uit balans zijn en giftige stoffen die zich in je lichaam hebben opgehoopt weer worden afgevoerd. 

Maar nu hebben we niet te maken met een gewoon griepvirus, maar… met het Coronavirus (het Coronavirus is overigens überhaupt geen griepvirus). En dat Coronavirus doet heel veel dingen. Wereldwijd krijgt het gigantisch veel aandacht. Het zorgt voor veel angst. Mensen zijn bang elkaar aan te raken, naar buiten te gaan en hamsteren pleerollen en joints 🙂 

Het Coronavirus en de media

Laten we eens aan aantal zaken onder het licht houden als het gaat om het Coronavirus, voordat we verder gaan bekijken wat de spirituele betekenis van het Coronavirus is. Allereerst de media. Probeer alles wat ik schrijf steeds heel simpel naar jezelf toe te vertalen. Dan kun je het plaatsen. Kijk wat je al ziet en weet.

Mensen stelen energie van elkaar. Door middel van macht, kracht en manipulatie. Dat is niks nieuws, dat gebeurt iedere dag en overal om je heen. Dat doe je (onbewust) in de dynamiek met je partner, je kinderen en op je werk. En dat is ook precies wat de media doet. De media is gebaseerd op ‘feeding’. Het voedt zich met jouw energie. Het is goed om dat te beseffen. 

Het Coronavirus heeft de media wat te brengen. Dus zul je zelf scherp moeten zijn op wat je binnen laat komen en wat niet. 

Een paar dagen geleden schreef ik op facebook al dat er rond het Coronavirus een enorme hoeveelheid informatie over je wordt uitgestort. Meestal word je in die informatie ‘gestuurd’. Er is een beoogd resultaat wat de zender wil bereiken.

Het is mooi om naar die hele berichtgeving te kijken vanachter, wat ik noem, een lage muur. Dus observeren zonder direct betrokken te raken. Dan zul je gaan zien hoe al die lijnen lopen, vaak met de beste bedoelingen hoor.

Weet dat je beïnvloed wordt door de manier waarop iets gepresenteerd wordt en weet dat er een beoogd resultaat is van de zender.

Die beïnvloeding zorgt ervoor dat je je gedrag en je leven aanpast. Soms zul je er doorheen prikken, maar vaker niet dan wel. De perceptie die je hebt van jezelf en de overtuigingen en conditioneringen die je hebt ten aanzien van jezelf en het leven, zorgen daar wel voor.

Zomaar een voorbeeld

Als ik je vraag of je ongelukkig bent met je leven (of je sociale leven) in plaats van de neutrale vraag te stellen ‘Ben je gelukkig of ongelukkig met je (sociale) leven?’, dan is de kans dat je jezelf ongelukkig noemt bij de eerste vraagstelling 375% groter dan bij de neutrale vraagstelling. Je hersenen gaan namelijk voorbeelden bij de vraagstelling zoeken. Eenrichtingsvragen: je zoekt naar treffers en niet naar missers. Dus bevestigen in plaats van ontkennen.

Die sturing is er ook rondom het Coronavirus. Wees je daar een klein beetje bewust van. Het voorkomt dat je in angst vervalt. Angst is sowieso het nummer een ding wat het Coronavirus aantrekt (lees eventueel hier het blog ‘Waarom worden we soms wel en ziek en soms niet’). 

Mensen zijn dol op persoonlijke drama’s

Vergeet verder nooit dat mensen dol zijn op persoonlijke drama’s. Drama levert veel mensen wat op. Ze dompelen zich er helemaal in onder, er gebeurt wat. Het gevoel te leven. Er verschuift energie. Het is goed dat ook te beseffen als het gaat om dit onderwerp. Want als het Coronavirus met al zijn maatregelen iets doet voor veel mensen, dan is het wel het onderdompelen in persoonlijke drama’s.    

Het ‘doel’ van het Coronavirus

Laten we nu eens kijken naar de onderliggende energie van het Coronavirus. Zonder direct verder te lezen, voel eerst eens voor jezelf wat er onder het Coronavirus ligt. Wat is de onderliggende energie?

Waarom is het Coronavirus er nu en waarom zijn de effecten zo gigantisch groot op het wereldtoneel? 

Wat is de ONBALANS? En hoe zie je dat terugkomen in de wereld? Wat laat het Coronavirus zien? 

Het Coronavirus uit zich als een soort ‘griep’, maar wat het werkelijk laat zien is een onbalans op het wereldtoneel. Een economische onbalans om specifieker te zijn. Het Coronavirus is een economisch virus. Dat is de onderliggend energie van het Coronavirus. 

Het Coronavirus is een economisch virus

Er is enorm veel onbalans op de planeet als het gaat om financiën en de economie. Die onbalans is er al heel lang en het komt nu naar de oppervlakte door middel van een virus. 

Er is een kleine groep die heel veel heeft en een grote groep die heel weinig heeft. En dat is totaal niet nodig. De technologie die er momenteel op de planeet is kan er moeiteloos voor zorgen dat iedereen dezelfde kansen en mogelijkheden heeft. 

Technologie kan ervoor zorgen dat iedereen zich kan verbinden met de wereld. Hetzelfde speelveld heeft. Heb je gezien hoe de informatie rondom het Coronavirus zich verspreidt? Hoe klein de wereld is geworden? Dat is een praktische vertaling waar we het hier over hebben. 

Het is niet zo dat er een klein groepje mensen is wat alle informatie en data tot zijn beschikking heeft die voor anderen niet beschikbaar is. Grofweg gezegd heeft iedereen dezelfde toegang en mogelijkheden. ‘De wereld ligt aan je vingertop’. Wat een individu vervolgens met die kansen en mogelijkheden doet is overigens een ander verhaal en aan de persoon zelf.

Technologie

Technologie zou de economische onbalans weg kunnen halen op deze wereld. Het punt waarop de wereld zich nu bevindt en met de mogelijkheden die we als mensen hebben, is het totaal onnodig dat mensen nog sterven van de honger. Maar toch gebeurt dat. 

De distributie van het voedsel is het grootste probleem. Regeringen en andere dictaturen gebruiken voedsel als machtsmiddel. En voedsel wordt verspilt en weggegooid. Er is meer dan genoeg voor iedereen, maar het is het gebrekkige bewustzijn van de mensheid dat ervoor zorgt dat het niet op de plekken komt waar het zou moeten zijn. Dat er met voedsel omgegaan wordt zoals ermee omgegaan wordt. Dat is geen aanklacht, maar het is zoals het is. 

Technologie dus. Of je het nou leuk vindt of niet, of je er nu bang voor bent of niet, of je er een afkeer voor hebt of niet, technologie is wat de wereld heeft veranderd en verder gaat veranderen. Maar hoe wordt het ingezet? Welke kant gaat het op (laatst schreef ik al een blog dat over dit onderwerp gaat, lees eventueel hier: hoe zie jij de toekomst?)? Dat is waar bewustzijn in beeld komt. Bewustzijn bepaalt hoe we als mensen omgaan met dit soort onderwerpen. Daarom heb ik al vaak geschreven dat het zo belangrijk is wat je doet met zelfreflectie. Bewustzijn is jouw bijdrage aan het geheel. 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt! 

   

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen

Dit is wat het Coronavirus wil vertellen

Voedsel, medicijnen, werk, geld: corruptie en hebzucht liggen ten grondslag aan deze menselijke tekortkomingen. Dit is waar het Coronavirus over gaat. De economische onbalans. Dat is wat het Coronavirus wil vertellen. 

Een van de bizarste verhalen over dit onderwerp van de afgelopen periode en die tegelijkertijd zo veelzeggend is, is in mijn ogen het volgende. Het gaat over bewustzijn. Over Trump en de VS. 

Ieder land krijgt de president die past bij het bewustzijn van de mensen. Trump wilde een Duits bedrijf kopen dat ver is met het ontwikkeling van een vaccin voor het Coronavirus. Trump deed dat omdat hij het alleenrecht wilde krijgen voor het Amerikaanse volk. Exclusiviteit. Zegt dat niet alles? Die man is gekozen door zijn eigen volk n(en wordt misschien opnieuw gekozen…). Het solidariteitsprincipe ontbreekt volledig. 

Het Coronavirus zorgt voor wereldwijde aandacht in het bewustzijn van de mens

Het Coronavirus gaat, nee gooit, wereldwijd de hele economie overhoop. Dat is wat je inmiddels ook ziet. Op grote en kleine schaal. Wereldwijd. Het hele financiële systeem staat op zijn grondvesten te schudden. Als je hier van een afstandje naar kijkt, zie je dan wat er gebeurt? Kun je dit verhaal dan plaatsen?

Het Coronavirus gaat over een economische onbalans. Dat is de achterliggende energie. Dat is de spirituele of holistische betekenis van het Coronavirus. En het komt wel weer goed. Beurzen gaan weer aantrekken en veel bedrijven zullen wel weer herstellen. De vraag is: gaat er daarna iets veranderen? 

Die vraag mag je zelf beantwoorden. Het Coronavirus zorgt voor wereldwijde aandacht in het bewustzijn van de mens. Gaat er wat veranderen of niet of gaan we verder waar we gebleven zijn? 

Overigens verwacht ik dat het Coronavirus zeker tot de zomervakantie aan gaat houden. Misschien met minder drastische en iconische maatregelen en gevolgen als we nu ondervinden, maar toch. Maar het kan ook zomaar het einde van het jaar duren. 

(lees hier hoe je met anderen en de rest van de wereld bent verbonden – Gedachtegolven en hoe je die verbinden met anderen)

Wat betekent het Coronavirus voor jou persoonlijk?

Ieder virus laat een onbalans zien. Het Coronavirus gaat over een economische onbalans. Dus… wat wil dit virus jou persoonlijk zeggen? Misschien niets. Maar als het je wat zegt, heeft het alles te maken met je eigen ‘economische situatie’. Oftewel, overvloed. 

Hoe is het met jouw overvloed gesteld? Overleef je net of leef je overvloedig? En belangrijker nog, leef je overvloedig in het nu-moment, want dat is de enige plek waar overvloed bestaat en waar je het kunt ervaren?

Worstel je om je rekeningen te betalen? Geef je alles en iedereen om je heen de schuld dat je niet meer geld hebt? De overheid, je familie en je werkgever of (het gebrek aan) je klanten? Dit is een onbalans in je energie. Klinkt misschien hard, maar heeej… hier heb je misschien wel wat aan. Als je worstelt met deze zaken, bedenk dan wat het Coronavirus is. Het laat een economische onbalans zien. Ook op persoonlijk vlak.

Dit is wat het Coronavirus je op persoonlijk niveau te brengen heeft. 

Bedenk dat alles bestaat uit twee kanten. Dus aan jou de vraag… welke kant kies je? Waar richt je je focus en aandacht op? Gezondheid – geen gezondheid. Vrienden – geen vrienden. Een relatie – geen relatie. Overvloed – geen overvloed. Voor Trump – tegen Trump. Voor de boeren – tegen de boeren. Voor duurzaamheid- duurzaamheid is bullshit. Milieu – geen milieu 🙂

Alles om je heen is gemaakt van hetzelfde spulletje. Energie. De werkelijkheid vormt zich naar wat jij verwacht. Waar jij op basis van je perceptie aandacht aan geeft, dat is hoe je je leven beleeft en ervaart. Dat is wat je terugziet in je focus.

Het enige wat je hoeft te onthouden is wat eigenlijk terugkomt in het aloude gezegde: waar je aandacht aan geeft groeit. Hoe harder je tegen iets vecht, hoe groter het wordt. Simpelweg omdat je je energie erin pompt. Dat is wat je creëert.

Schitterend toch 🙂 En paradoxaal. Je wilt iets heeeeeeel erg ‘niet’ en dat is precies wat je krijgt en waar je wat aan bijdraagt. Daarom heeft ‘vechten tegen’ ook geen zin. Vertaal het zoals altijd weer naar iets wat je kent. Zie het maar als iets waar veel vechtsporten op gebaseerd zijn; je eigen kracht wordt tegen je gebruikt.

Het Coronavirus zit al in je

De afsluiting. Het is misschien een beetje een ‘bummer’ en ik weet ook niet of je het officieel in het nieuws gaat horen, maar alla 🙂 Trek gewoon weer je eigen conclusies op basis van je eigen gevoel.

Regelmatig hoor, zie en lees je dat mensen helemaal niet in aanraking zijn geweest met anderen die besmet waren met het Coronavirus en het toch hebben gekregen. 


Afgelopen weekend lieten 301 medewerkers van het ETZ (ziekenhuis Tilburg) zich testen. Zij hadden zich vrijwillig gemeld. Het ging om medewerkers die last van milde luchtwegklachten hadden, maar niet in een besmet gebied waren geweest of in direct contact met een corona patiënt hadden gestaan. Dinsdag bleek dat 28 van de 301 daadwerkelijk besmet waren.

Lieve mensen… het Coronavirus zit al in je. Iedereen heeft het. De potentie zit in ieder mens. Het is latent aanwezig, maar heeft zich (misschien) nog niet gemanifesteerd. Vertaal dit ook weer naar wat je kent. Iedereen heeft cellen die kanker of potentieel kanker met zich meedragen. Iedereen. Dat is algemeen bekend. De vraag is manifesteert het zich of niet? 

Angst triggert die potentie, in dit geval ook voor het Coronavirus (zie ook de eerdere link naar ‘Waarom worden we soms…).  Dat is ook de reden voor het schrijven van dit blog. 

Gebruik het Coronavirus om je eigen (economische) situatie onder de loep te nemen, te voelen wat er energetisch op het wereldtoneel gebeurt en ervan te leren. En leef vooral niet in angst. Zie hier eventueel het vervolgblog. Waarom beleven we deze Corona crisis zo totaal verschillend: https://genezenonline.nl/wat-is-de-reden-dat-we-de-corona-crisis-totaal-verschillend-beleven/

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Jeannette
Door

Jeannette

op 18 Mar 2020

Mooi beschreven Frank. ik wil er graag nog een m.i. hele belangrijke factor aan toevoegen nl. Moeder aarde. Eindelijk kan ze op adem komen......

Maria Simons
Door

Maria Simons

op 18 Mar 2020

Klopt helemaal. De natuur is in overleg of de mens mag blijven.

Franklin
Door

Franklin

op 18 Mar 2020

Dankjewel voor je bericht Jeannette en voor het delen van je bevindingen, idd een heel bijzonder 'bij effect'!

Fennie Soppe
Door

Fennie Soppe

op 26 Apr 2020

Dank je wel, Frank, een artikel naar mijn hart. Ikzelf werk al vele jaren met een bijzonder boek, het Kennis Boek. Dat boek overkoepelt alle visies die er op momenteel op aarde zijn. En ik zou je hier graag een introductieset van sturen. Mag ik dan je huisadres? Dan stuur ik het gratis en vrijblijvend naar je toe.

Franklin
Door

Franklin

op 21 May 2020

Hi Fennie, dank voor je reactie en lief, je aanbod! Ik heb het al een keer mogen ontvangen, veel inspiratie gewenst voor alles waar je mee bezig bent Fennie!

Marina
Door

Marina

op 18 Mar 2020

Dank je wel voor deze wijze woorden ❤️

Franklin
Door

Franklin

op 18 Mar 2020

Graag gedaan Marina, dankjewel voor je reactie!

Linda
Door

Linda

op 18 Mar 2020

Hola Franklin, ik zat al naar je blog met dit thema uit te kijken. Fijn om te lezen! Dankjewel!

Franklin
Door

Franklin

op 18 Mar 2020

Graag gedaan en dank voor je lieve bericht!

Chris
Door

Chris

op 18 Mar 2020

Dankjewel Franklin, een heel duidelijk verhaal. Ik zie het ook zo en heb er ook over geschreven. Covid-19 kunnen we ook zien als een levensles die we ‘op ons bordje krijgen’, maar NU een collectieve levensles. Door alles wat gaande is, worden we in feite gedwongen om (nog) dichter bij onszelf te komen. Letterlijk naar binnen keren, want het lijkt erop dat we mogelijk zelfs een tijdje de deur bijna niet uit kunnen. Wel kunnen we bewust kiezen: ondergaan we dit met angst of met liefde? Met andere woorden: kiezen we vanuit ons hoofd of vanuit ons hart?

Franklin
Door

Franklin

op 19 Mar 2020

Dankjewel voor je mooie antwoord, Chris! Wat ik tot nu toe om mij heen zie is eigenlijk een mix: Wel kunnen we bewust kiezen: ondergaan we dit met angst of met liefde? Met andere woorden: kiezen we vanuit ons hoofd of vanuit ons hart?

Mayella
Door

Mayella

op 19 Mar 2020

Super blij met je visie...... het resoneert....thank you

Franklin
Door

Franklin

op 20 Mar 2020

Heel graag gedaan Mayella!

Grietje Dasselaar
Door

Grietje Dasselaar

op 19 Mar 2020

Mooi omschreven Franklin.. Het is overeen stemming met mijn gedachten over het corona virus.. Bedankt, ik hoop dat dit de mensheid ten goede keert.. dat er veel mensen bewust worden. Dat de mensheid weer in balans komt.❤❤

Franklin
Door

Franklin

op 20 Mar 2020

Dank voor je bericht Grietje en absoluut een mooie gedachte!

Marlene
Door

Marlene

op 25 Mar 2020

Dank je wel voor je altijd verhelderende blogs, Franklin. Voor mij betekent deze Corona crisis een grote schoonmaak van de aarde en hopelijk een eye-opener voor veel onbewuste mensen, meer inzicht in jezelf en hopelijk kunnen we hierna met z'n allen een heel mooi nieuw begin van de aarde maken :)

Franklin
Door

Franklin

op 23 Apr 2020

Dankjewel voor je mooie reactie Marlene!

Jenny
Door

Jenny

op 22 May 2020

Hé Frank, mooi gezegd, ja we luisteren naar ons Hart, Ons innerlijke zelf, ons Hogere Bewustzijn. En dat is Liefde, Liefde die angst verdwijnt, ik heb geen angst toegelaten en zal dit nooit toelaten. Liefde, vreugde. Vrede, de positieve dingen in het leven belichten op ons Pad , zo krijgen we het virus weg. Bedankt😉

Franklin
Door

Franklin

op 31 May 2020

Hi Jenny, prachtig geschreven!

Max
Door

Max

op 25 Jul 2020

Media hebben situatie gecreerd, alsof de pest is gekomen.Elk jaar sterven er in de wereld honderdduizenden mensen aan griepachtige virussen.Tijdens de griep pandemie van 2017/2018 overleden er wereld wijd 100.000.000 mensen.Maar het stond niet in de krant en dus was er niemand in geïnteresseerd. Er ontstond geen paniek en er was geen lockdown.De strategie die wordt gekozen welhaast wereldwijd of althans in het zogenaamd weldenkende deel van de bewoonde wereld maakt problemen heel veel erger. Kudde-immuniteit moet het doel zijn. De Corona-maatregelen zijn niet noodzakelijk om het virus te bestrijden.Om Corona te kunnen bestrijden, moeten mensen ziek worden en genezen. Daarbij moet extra zorg zijn voor de personen die hiervoor te zwak zijn. Die moeten worden geïsoleerd van het virus. De rest moet herd-immunity opbouwen....Feit is dat de WHO-Bill Gates daar de grootste sponsor is- doet ook wat Bill wil, het RIVM-Gates daar ook geld gepompt- doet wat de WHO wil en de overheid doet wat het RIVM wil, waarmee we-iedereen de facto bestuurd worden door zakenman Bill Gates...De Corona-virus-Pandemie False Flag is bedacht en in de wereld gezet om mensen bang, doodsbang te maken; met als einddoel de TOTALE CONTROLE over de mensheid!We zien nu hoe, wereldwijd, de mensheid vanuit de angst ‘en masse’ haar vrijheden zelf opgeeft.Miljarden mensen werden verplicht zich in hun huis op te sluiten, iets wat tot voor kort alleen denkbaar was in post-apocalyptische fictie.In een paar weken tijd is de wereld totaal veranderd in een werelds fascistische dictatuur.De corona-doden cijfers worden gemanipuleerd: door hoe ze testen, door hoe ze de diagnose vaststellen en door hoe ze tellen. En met die aantallen kunnen ze dan de lockdown verlengen. Zo lang als ze willen. Totdat ze alles hebben gedaan wat ze wilden tijdens de lockdown periode.De meerderheid volgt opdrachten uit. En dat maakt fascisme mogelijk...Wie slaapt in een democratie, wordt wakker in een dictatuur.

Han
Door

Han

op 27 Nov 2021

Een mooi Artikel Franklin, Het zou mooi zijn dat dit artikel geactualiseerd word en in een meer universeel / tijdloos perspectief geplaatst wordt. “Het Coronavirus is een economisch virus die voortkomt uit manipulatie”. Door de technologie is de mens in staat massaal buitenom de reguliere media te kijken wat er speelt. Een beetje naïef van de Elite om zich hierin te vergissen. Maar de geschiedenis herhaalt zich. In mijn waarneming is dit een herhaling van Atlantis en nog 3 eerdere gebeurtenissen. Mogelijk willen we als mensheid de les NU wel leren! Dat zou toch mooi zijn 💚. Semper Virens (Balans; het hart voor altijd groen, net zoals de ons laat zien natuur).

Reactie plaatsen