De trillingsfrequentie van ziekte - Ziekte in beeld gebracht
02 maart 2017 

De trillingsfrequentie van ziekte - Ziekte in beeld gebracht

Alles wat er is en ooit zal zijn, ‘trilt’. Alle materie, hoe klein ook, heeft een bepaalde trillingsfrequentie. Het hele universum ‘trilt’. Ook ziekte heeft een bepaalde trillingsfrequentie. Niet zo lang geleden zag ik een kort filmpje op Youtube waarin deze trillingsfrequentie op een prachtige manier in beeld werd bracht. Het laat zien waar ik eerder in mijn boeken al over geschreven heb.

Ik deel hieronder eerst even de video met je. Deze duurt 3 minuten, je kunt vooruit ‘zappen’, het gaat erom dat je een idee krijgt van wat trillingsfrequentie doet. Aan jouw wil ik vragen in gedachten te houden dat ook jouw lichaam (en dus ook een eventuele ziekte) bestaat uit een bepaalde trillingsfrequentie. Dan krijg je een idee wat de invloed is van het verhogen van je trillingsfrequentie. Met het oplossen van de essentie van je ziekte is dat namelijk ook precies wat je doet.

Nu je dit filmpje hebt gezien, zal je de rest van dit blog te gek vinden! Eerst terug naar de trillingsfrequentie van ziekte.

Ik heb het concept over de trillingsfrequentie van ziekte in mijn boeken uitgelegd met behulp van de snaartheorie uit de kwantumfysica. Razend interessant. Ik zal proberen het eenvoudig weer te geven. Aan het einde van dit blog zal ik ook een tip geven hoe je je trillingsfrequentie zelf kunt ervaren en voelen. En een boek noemen van de Amerikaanse biofysica en biologe Dr. Hulda Regehr Clark. Zij hanteert dezelfde hypothese als degene die ik hieronder ga beschrijven. Ziekte heeft een trillingsfrequentie. Deze professor heeft de trillingsfrequentie van heel veel ziekten in kaart gebracht. Maar lees dit eerst even door.

De snaartheorie

Binnen de snaartheorie zijn de meest elementaire deeltjes van het universum helemaal geen deeltjes, maar een soort ‘snaar-lussen’ die op bepaalde frequenties trillen. Deze trillingsfrequenties bepalen de identiteit van de snaar. Als het universum is opgebouwd uit snaar-lussen, dan wordt dit dus eigenlijk door trillingsfrequenties bepaald.

Alles wat er is en ooit zal zijn, ‘trilt’. Zoals ik al schreef, heeft alle materie, hoe klein ook, een bepaalde trillingsfrequentie. Het hele universum ‘trilt’. Zelfs de kleinst mogelijke bouwstenen van het universum dragen een trilling met zich mee.

Resonantie en trillingssynchronisatie

De termen resonantie en trillingssynchronisatie zijn van belang voor de snaartheorie.

Resonantie is een uitwisseling van energie tussen twee of meer energiesystemen met een tweezijdige uitwisseling, waardoor elk systeem een referentiepunt wordt voor het andere. Stel je als voorbeeld van resonantie twee snaarinstrumenten voor die tegenover elkaar in een kamer opgesteld staan. Als de laagste snaar van het ene instrument aangeraakt wordt, dan gaat dezelfde snaar van het tweede instrument ook trillen. Niemand heeft de snaar van dit tweede instrument aangeraakt; ze reageert op de energiegolven die zich door de ruimte verplaatsen en resoneren met de tweede snaar.

Nu een voorbeeld van trillingssynchronisatie. Zie trillingssynchronisatie maar als twee elementen die naast elkaar opgesteld staan en beide trillen. Het ene element trilt sneller dan het andere. We hebben net gezien dat het element met de langzamere trilling de neiging heeft zich af te stemmen op het element met de snellere trilling en dat zou je trillingssynchronisatie kunnen noemen. Mitsen en maren daargelaten, zou je kunnen zeggen dat synchronisatie plaatsgevonden heeft en de snellere trilling de langzamere trilling heeft verhoogd.

trillingsfrequentie

Wetende dat alles uit trilling bestaat en een lagere frequentie zich afstemt op de hogere frequentie, kan deze theorie ook toegepast worden op de mens. De mens bestaat uit cellen en cellen bestaan uit lichtdeeltjes. Wetenschappers hebben ontdekt dat deze lichtdeeltjes voortkomen uit ons DNA. Deze lichtdeeltjes regenereren ons lichaam en houden ons op een natuurlijke manier gezond. Zij dragen een hoge frequentie, een hoge trilling, met zich mee. Wat er gebeurt als je ziek bent, is dat deze lichtdeeltjes dimmen. Met andere woorden, de trillingsfrequentie gaat omlaag.

Hier kunnen we ook prachtig het onderdeel de essentie van ziekte benoemen (zie hier eventueel de kennisbank over de verschillende oorzaken van ziekten)! Ook gedachten dragen een trilling en frequentie in zich. Negatieve gedachten een lage trilling, positieve gedachten een hoge trilling. De Japanse professor Emoto heeft baanbrekend werk verricht om dit met zijn experimenten met waterkristallen visueel te maken. Bijna shocking wat je ziet gebeuren met de waterkristallen als je daar positieve gedachten en emoties op loslaat, maar ook wat je ziet gebeuren als het tegenovergestelde plaatsvindt: hoe negatieve emoties en gedachten de waterkristallen misvormen of zelfs bijna vernietigen (zie hier).

Energie en informatie

Terug naar de kwantumfysica. Binnen de kwantumfysica bestaat alles uit energie en informatie. Dat speelt ook een rol als twee mensen elkaar ontmoeten. Er is geen afscheiding tussen deze twee personen, alles is immers met elkaar verbonden. Er ontstaat altijd een uitwisseling van energie en informatie tussen twee personen die elkaar ontmoeten, ook als zij dit niet bewust doorhebben.

De communicatie in een lichaam geschiedt door middel van licht. Dat is wat energie en informatie geleidt en overdraagt. Binnen de uitwisseling past, zoals ik net al beschreef, de lagere frequentie van de cellen zich aan de hogere frequentie aan. De lichtintensiteit neemt toe, waardoor de densiteit, de dichtheid, binnen je cellen afneemt. Licht draagt namelijk een hogere trilling met zich mee dan ziekte en de lagere trilling zal zich aan de hogere trilling aanpassen. Zo kan een ontmoeting tussen twee mensen, bewust of onbewust, leiden tot genezing. Dat is de snaartheorie en de vervolgstappen in een notendop.

Genezen door bij elkaar te zijn

Eigenlijk komt het erop neer dat je kunt genezen door gewoon bij elkaar te zijn. De lagere trillingsfrequentie van ziekte past zich immers aan de hogere trillingsfrequentie van gezondheid aan. Doordat alles met elkaar verbonden is, door de onderlinge verbondenheid van alles en iedereen en de overdracht van energie en informatie via licht, wordt dit mogelijk gemaakt.

trillingsfrequentie

Mensen geven dus de verhoogde trillingsfrequentie van gezonde cellen aan elkaar door. De eerste vraag die mogelijk bij je opkomt, is waarom mensen die een ziekte in zich dragen niet direct genezen als ze in de buurt zijn van iemand die volmaakt gezond is? De cellen van de hogere trillingsfrequentie van de gezonde persoon, heffen de hogere densiteit in de zieke cellen bij de andere persoon immers op?

Terechte vraag. Het antwoord is simpel. Zwart wit gezien heb je helemaal gelijk. In principe werkt het ook zo. Maarrr… weet je nog hoe ziekte ontstaat? Met welke gevoelens een ziekte gepaard gaat? Wat de essentie van een ziekte je wil zeggen? Dat zijn precies de redenen waarom wat we hier hebben beschreven bijna nooit werkt. Spontane genezingen gebeuren wel, maar meestal zal de persoon die een ziekte in zich draagt worstelen met alles waar de ziekte voor staat en wat ermee verbonden is.

Hij of zij kan simpelweg niet geloven dat je kan genezen door middel van het verhogen van de lichtresonantie in de cellen. Dat het zo simpel kan zijn. Dus zal het niet gebeuren, ook dat is kwantumfysica. Eigenlijk houdt een persoon dus vast aan zijn eigen ziekte. Het accepteren van de genezing is vaak het struikelblok. Paradoxaal toch? Bewust wil je eigenlijk niets liever dan gezond zijn, maar het onbewuste speelt zijn eigen spel.

Trillingsfrequentie van ziekte

Kunnen mensen er ook voor kiezen, bewust of onbewust, om de hogere trilling niet toe te laten?

Dat kan zeker en dat doet men ook. Dat is namelijk precies wat je doet als je de hogere lichtresonantie, die leidt tot genezing, niet toestaat, omdat je niet kunt geloven dat het zo werkt en dat het zo simpel kan zijn. Je wijst het af. Bovendien gaat een hogere trilling, een hoger bewustzijn, samen met veranderingen en we weten hoe mensen op veranderingen kunnen reageren. Dus ja, mensen kunnen dit absoluut afwijzen. Zeker als een kwaal of ziekte eerst verergert voordat het ten goede keert. Zoals dat bijvoorbeeld vaak met homeopathische medicijnen het geval is. Het oude moet eerst weg, voordat het nieuwe zijn intrede kan doen. Dat is voor veel mensen altijd een mooi moment om, ‘zie je wel’, te roepen en het nieuwe af te houden.

Handboek zelfgenezing

Hierbij ook nog de verwijzing naar het boek waarover ik het had van de Amerikaanse biofysica en biologe Dr. Hulda Regehr Clark. Handboek Zelfgenezing heet het. Ook dit gaat over trillingsfrequenties, meer specifiek de trillingsfrequentie van ziekten. Ik heb dit boek een jaar of vijftien geleden gelezen. Let op: het is een dikke pil 🙂

Dr. Clark heeft de trillingsfrequentie van heel veel ziekten in kaart gebracht. Waarschijnlijk heb je het inmiddels zelf al ingevuld, maar voor de zekerheid: als je weet op welke trillingsfrequentie een ziekte zit, dan kun je deze heel gericht op de betreffende specifieke frequentie behandelen. Misschien vind je het interessant om vanuit dit perspectief naar ziekte te kijken.

Ten slotte

Als afsluiter een kleine samenvatting van deze informatie.

Onthoud dat als jij en ik praten, er maar een klein deel van onze communicatie bewust verloopt. Voor het leeuwendeel vindt er tussen ons en onze lichamen een onderlinge uitwisseling van energie en informatie plaats via licht. Dat is waarom iemand die door een bepaald proces is gegaan, bijvoorbeeld een ziekte, zo goed in staat is een ander met hetzelfde issue te helpen. De persoon die de ziekte nog bij zich draagt, logt in op de andere persoon en ziet dat waar hij mee worstelt, waar hij of zij over aan het ‘leren’ is, door de andere persoon al is opgelost. Dat fascineert de persoon in kwestie. Op een onbewust niveau vindt er een enorme uitwisseling van gegevens plaats, waar je geen weet van hebt. De persoon die de gegevens overneemt van de persoon die ‘genezen’ is of zijn issue heeft opgelost, gaat hier vervolgens mee aan de slag. Veranderingen kunnen dan direct optreden, of de persoon kan onbewust besluiten er niets mee te doen en het, eventueel voorlopig, te parkeren.

Het is super leuk als je dit blog wilt delen. Dat geeft wat meer bekendheid aan het fenomeen van de trillingsfrequentie van ziekte.

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen.    

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
yvonne coppens
Door

yvonne coppens

op 02 Mar 2017

Mooi blog Franklin, helder verwoord. Prachtig dat de oude yoga filosofiën en de nieuwe wetenschap ook hier elkaar weer vinden.

Franklin
Door

Franklin

op 03 Mar 2017

Two thumbs up Yvonne!

m.p
Door

m.p

op 13 Apr 2022

Meneer kunt u mij helpen? Ik heb er last van

Door

op 13 Apr 2022

Hi, van trillingen en frequenties? Nee, ik zelf doe daar niets mee, maar ik weet dat er mensen zijn die zich speciaal richten op het ontstoren van frequenties en trillingen? Misschien even op Googlen?

Linda
Door

Linda

op 02 Mar 2017

Mooi!

Gretha Muller
Door

Gretha Muller

op 03 Mar 2017

Wunderschön Danke <3

Henna
Door

Henna

op 04 Mar 2017

Geweldig

Yon
Door

Yon

op 05 Mar 2017

Eye-opener en tegelijkertijd een feest van herkenning.. Dank

Franklin
Door

Franklin

op 05 Mar 2017

Graag gedaan en dank voor je mooie reactie, Yon!

Fransamsterdam
Door

Fransamsterdam

op 05 Mar 2017

"Cellen bestaan uit lichtdeeltjes." Waar haal je de onzin vandaan.

Franklin
Door

Franklin

op 05 Mar 2017

Dank voor je constructieve bijdrage Frans :) Misschien helpt deze mentale beschrijving je verder:Biofotonen zijn lichtdeeltjes met een energie in het zichtbare of ultraviolette deel van het spectrum die door levende cellen worden afgegeven (niet te verwarren met bioluminescentie door speciale lichtgevende eiwitten in onder meer bepaalde bacteriën).In 1933 stelde de Russische natuurkundige, Alexander Gurwitsj vast, dat alle cellen licht uitstralen. Later in de jaren zeventig bevestigden Duitse natuurkundigen Popp en Mersmann dit op wetenschappelijke wijze. Cellen stralen niet alleen licht uit, ze absorberen het ook en slaan het op.Verder werd ontdekt dat een gezonde cel coherent (= regelmatig, samenhangend) licht uitstraalt, terwijl een zieke cel chaotisch licht uitstraalt, en dat de chaotische straling zou kunnen worden gescheiden van de coherente straling door middel van elektronische filters.Zij ontdekten dat alles zijn eigen specifieke straling en trilling heeft. Dus elke bacterie, elk virus, elk orgaan, elke cel, elk zwaar metaal, elke ziekte en elk medicijn heeft zijn eigen trilling en straling.Door middel van het door de cellen uitgestraalde licht, communiceren de lichaamscellen met elkaar, en stemmen hun activiteit op elkaar af en zorgen voor de aansturing van alle biochemische processen in het lichaam. De lichtdeeltjes waarmee cellen met elkaar communiceren worden biofotonen genoemd.Tevreden :)?

Chris
Door

Chris

op 05 Mar 2017

Two thumbs up Franklin :) Thanks for continuously sharing high vibes <3

Franklin
Door

Franklin

op 07 Apr 2017

:)

Carla
Door

Carla

op 04 Sep 2020

Dank je wel Frans ,nu hebben we een prachtige uitleg gekregen 💜

Suus
Door

Suus

op 30 Oct 2019

Altijd blij met van die types zoals Fransamsterdam. Dat levert een mooie heldere uitleg op.Die miste ik ook nog een beetje in het verhaal. Super interessant, Franklin. Thanx

Franklin
Door

Franklin

op 04 Nov 2019

Graag gedaan Suus!

Will Bijloo
Door

Will Bijloo

op 31 Oct 2019

Interessant artikel en ik vraag mij af of het te maken heeft met het derde principe van de vibratie uit de Kybalion?

Sandra
Door

Sandra

op 03 Nov 2019

Boeiend, interessant, duidelijk verwoord!

Franklin
Door

Franklin

op 04 Nov 2019

Dankjewel Sandra!

Marijn
Door

Marijn

op 17 Nov 2019

Multiwave Oscillator

Christine de Vogel
Door

Christine de Vogel

op 06 Jan 2020

Hi Franklin, mooi artikel, dankjewel! Zal veel mensen helpen te leren begrijpen wie we in essentie zijn en wat we voor ongekende mogelijkheden in ons dagen.

Christine de Vogel
Door

Christine de Vogel

op 06 Jan 2020

Hi Franklin, mooi artikel, dankjewel! Zal veel mensen helpen te leren begrijpen wie we in essentie zijn en wat we voor ongekende mogelijkheden in ons dragen.

Franklin
Door

Franklin

op 23 Jan 2020

Dankjewel voor je mooie bericht Christine!

yaws
Door

yaws

op 07 Aug 2020

ik ben erg nieuwsgierig of je mij met frequentie kan helpen te genezen ? ik weet bijna zeker dat het mogelijk moet zijn. ik heb de volgende ziekt. suiker type 2 , oorsuizen, slaapapneu, en last van mijn ogen, maag/darm krampen, vaak last van nekpijn en hoofdpijn alles bij elkaar maakt mij een ongeduldig kwetsbare onaardige persoon ik zelf kan het niet opbrengen om normaal laat staan top te functioneren. ook voel ik weet ik dat ik 25 jaar ouder ben lichamelijk. kan jij of weet jij mensen die frquntie gebruiken om mensen als mij te genezen ? doordat ik slecht slaap ben ik nooit echt fit uitgerust ik dacht aan hypnose ondergaan en leren mij zelf te hypnotiseren om die lage frequenties te kunnen komen. graag reactie van mensen die ervaring hebben en mij kunnen adviseren , ik zelf heb erg veel belangstelling in frequentie theorie en de samen hang ervan maar weet te weinig ervan af zou het ook willen leren en ook andere graag gratis willen leren voor een betere wereld. wat begint met een goede gezonde mens te zijn.

Carry
Door

Carry

op 04 Sep 2020

Tip. Zoek op healy apparaat met je plaatsnaam. Lenen, huren, kopen, of naar behandelaar gaan. Succes!

Franklin
Door

Franklin

op 17 Sep 2020

Hi! Lees net je bericht pas, ben je inmiddels al iets verder gekomen met je zoektocht?

somers
Door

somers

op 28 Sep 2020

super die uitleg, echt super!

Franklin
Door

Franklin

op 14 Oct 2020

Echt onwijs leuk om zo'n enthousiaste reactie te lezen, dankjewel :)!

Reactie plaatsen