Loslaten van ziekte door afsluiten van het verleden - Krachtige methodiek!
06 februari 2014 

Loslaten van ziekte door afsluiten van het verleden - Krachtige methodiek!

Loslaten van ziekte door het afsluiten van het verleden is zo’n waanzinnig krachtige methodiek. Als je dit onderwerp begrijpt kun je werkelijk beginnen met het loslaten van je ziekte. Dit artikel lezen is een absolute must als je serieus aan de slag wilt met het genezen van ziekte.

Het afsluiten van het verleden speelt in mijn boeken een belangrijke rol. Veel mensen leven in het verleden. Zij leven hun verhaal. En precies daar ligt een belangrijke sleutel tot genezing. Ziekte is je verleden. Het komt uit je verleden. En het is niet nodig om vast te houden aan iets dat in het verleden is gecreëerd. Je bent een ander persoon dan degene die je was toen je een ziekte kreeg. Nogmaals, als je dit begrijpt kun je werkelijk beginnen met het loslaten van je ziekte.

Verhalen houden je vast aan het verleden

Verhalen houden je vast aan het verleden. Ze stelen energie. Verhalen vragen erom dat je er steeds opnieuw doorheen gaat. Verhalen voorkomen dat je iets los kunt laten. Stel je voor dat je op een schip staat. Iemand neemt een foto van je? Wat zie je dan op zo’n foto? Waarschijnlijk sta je er lachend op. Misschien met nog een ander persoon. Wellicht kun je de reling zien. Of het dek. Maar staat die meeuw, hoog in de lucht boven je, er ook op? Of de kok in het wambuis? De kapitein aan het roer? De vissen onder de boot? Wat je ziet is altijd een momentopname. Je ziet slechts een deel van het plaatje. Dat plaatje is altijd gebaseerd op de perceptie van je werkelijkheid op dat moment. Van de dingen die je toen wist en het moment waarop je toen leefde. Maar er is zoveel meer dat je toen niet kon zien, maar nu wel weet. Je ziet de dingen anders dan toen. Door er een verhaal van te maken houd je vast aan het verleden, maar je bent het verleden niet meer.

Loslaten van ziekte door afsluiten van het verleden

Het verleden is slechts een momentopname en bovendien gebaseerd op de perceptie van dat moment, maar… hoe je dat verleden los? Hoe breek je daadwerkelijk met het verleden?Het probleem zit hem in het verankeren van je realiteit. In je fysieke werkelijkheid gebeurt dat verankeren door middel van materiële zaken, zoals je meubels, je computer en je auto. Je boekenkast staat hier, je stoel staat daar. Alles heeft zijn plaats. Zij vormen de ankerpunten in je fysieke werkelijkheid. We houden van onze ankers, want ze geven ons rust en het gevoel dat we alles onder controle hebben. We houden er niet van als de ankers in ons leven verschoven worden, want dat betekent verandering. Als iemand je favoriete stoel een stukje opschuift en je komt thuis, voel je dat er iets niet meer klopt. Je merkt het direct. Er is letterlijk en figuurlijk een anker verschoven.

Het zijn niet alleen materiële zaken die je werkelijkheid verankeren. Ook onstoffelijke materie speelt een belangrijke rol. Je zintuigen bijvoorbeeld, maar ook je emoties. Lachen, huilen, momenten van geluk, het zijn ervaringen die je in je realiteit verankerd hebt. Je houdt daaraan vast. De herinneringen aan je school, je leraren en je vrienden van vroeger, allemaal ankers van je realiteit. Zij vormen je verleden.

Het zijn deze ankers die ervoor zorgen dat je vasthoudt aan je verleden en… die ervoor zorgen dat je je verleden niet los kunt laten. Ervaringen uit het verleden heb je verankerd in het heden. Je houdt je er nog steeds aan vast. Het gevolg is dat je je ervaringen blijft baseren op het verleden. Op wat je kent. Daarbij hoort denken in beperkingen in plaats van mogelijkheden, denken in tekorten in plaats van overvloed en ook het denken in fysieke ongemakken zoals ziekte in plaats van gezondheid. Als je je leven wilt veranderen, als je het verleden wilt loslaten, moet je je ankers optrekken. Je ankers ophalen is je identiteit, je verleden, loslaten. Het is het vertrouwen durven stellen in het leven. Het vertrouwen durven stelen in de zoetheid van het leven en het leven voor jou laten zorgen (voor veel ziekten vormt dit de essentie van ziekte. Ook voor bijvoorbeeld suikerziekte).

“Ziekte is je verleden. Het komt uit je verleden. En het is niet nodig om vast te houden aan iets dat in het verleden is gecreëerd”

 

verleden

Je ankers optrekken is het achterlaten van je verleden

De komende jaren gaat er veel veranderen. In jezelf, in je bewustzijn, maar ook in de wereld om je heen. Het wordt chaotisch. Bewustzijnsverandering gaat gepaard met chaos. Wees daarop voorbereid. Ik begrijp dat je juist daardoor behoefte hebt aan verankering, maar als je een boot hebt en er komt een grote storm, dan is voor anker liggen in de haven precies wat je niet wilt. Je boot zal stukslaan op de kade. Als de storm komt, trek dan de ankers op en vaar uit. Bovendien ervaar je niets van het leven als je altijd voor anker ligt. Trek je ankers op en vertrouw op het leven. Je ankers optrekken is vertrouwen in jezelf. Je ankers optrekken is het achterlaten van je verleden. Bovendien is dit vertrouwen op en je overgeven aan je essentie. Aan jezelf.

Ziekte is je verleden

Mensen creëren graag op basis van het verleden. Op basis van wat zij al kennen. Dat geeft het gevoel het leven onder controle te hebben. Maar wat wordt gecreëerd is daardoor altijd gebaseerd op beperkte denkbeelden en op ervaringen uit het verleden. Het gaat nooit verder. Nooit dieper. Het zorgt er ook voor dat je vasthoudt aan het denken in fysieke beperkingen als deze een onderdeel zijn van je gedachtegoed (zie ook de blog over overtuigingen en conditioneringen). Die fysieke beperkingen zijn een deel van je identiteit. De identiteit van hoe je jezelf ziet. Als patiënt bijvoorbeeld. Als iemand met een ziekte. Ziekte is je verleden. Het komt uit je verleden. En het is niet nodig om vast te houden aan iets dat in het verleden is gecreëerd. Je bent een ander persoon dan degene die je was toen je een ziekte kreeg. Als je dat begrijpt kun je werkelijk beginnen met het loslaten van je ziekte.


Investeer in jezelf:
Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen

   

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Ada Sluijs
Door

Ada Sluijs

op 01 Jan 2016

Het klinkt logisch, herkenbaar en geeft me een mooi inzicht. Bedankt!

Franklin
Door

Franklin

op 01 Jan 2016

Heel graag gedaan, Ada!

Anita Kuperus
Door

Anita Kuperus

op 19 Aug 2016

Ik ben nu zeker een ander persoon! En leer steeds meer loslaten! Bedankt!

Franklin
Door

Franklin

op 30 Aug 2016

Super goed Anita en... graag gedaan!

Hannie Boxelaar
Door

Hannie Boxelaar

op 05 Apr 2018

Vaak zijn de onbewuste herinneringen, pijn angst nog opgeslagen in je lichaam, je onbewuste en word je er daardoor in het hier en nu nog steeds herinnerd aan je verleden of je wilt of niet. Heel vervelend. Hoe ga je daar dan mee om.

Marian
Door

Marian

op 29 Dec 2019

Ik ben genezen van fibromyalgie door het verleden af te sluiten.

Franklin
Door

Franklin

op 23 Jan 2020

Dank voor je prachtige bericht Marian!!

Reactie plaatsen