Zoek jij ook altijd de moeilijkste oplossing in je leven?
07 mei 2019 

Zoek jij ook altijd de moeilijkste oplossing in je leven?

De moeilijkste oplossing zoeken is voor veel mensen een way of life. Vaak liggen de antwoorden die we zoeken recht voor onze neus op ons te wachten, maar kijken we er simpelweg overheen. Puur omdat we niet verwachten dat het antwoord of de oplossing die we zoeken zo simpel en eenvoudig voorhanden is.

Luister eerst dit bericht even af. Het is iets wat me vorige week opviel. Dit is er een vanuit eigen ervaring, dat zijn altijd de beste 🙂

De moeilijkste oplossing zoeken

Het is niet perse dat je op zoek bent naar de moeilijkste oplossing, maar het is meer dat je misschien niet verwacht dat er ook andere en/of makkelijke(re) oplossingen zijn. Dit blog is om je er op te wijzen dat het goed is je ervan bewust te zijn dat de beste en meest eenvoudigste oplossing voor problemen en vraagstukken soms vlak voor je neus ligt.

Om je daaraan te herinneren moet je jezelf in in het begin echt even aan de kraag trekken en tegen jezelf zeggen: okay, dit is de oplossing die ik kies, maar zijn er misschien makkelijkere oplossingen of antwoorden om te komen waar ik wil zijn? Is het wel nodig om dit hobbelige of moeilijk begaanbare pad te kiezen?

Het is denken in “EN” waarover ik al vaker geschreven heb: er zijn altijd meerdere oplossingen. Denken in “EN” is wat ik leven vanuit hoger perspectief noem. Er zijn altijd meerdere potenties. Meerdere keuzes. Herinneren je je die blog over de pebble tiles nog (lees eventueel hier)? Die ging daar ook over.

Denken in “EN” is ook de reden dat je geen foute keuzes kunt maken. Iedere keuze opent een nieuwe deur met nieuwe mogelijkheden.

Om jezelf te helpen bij het aanleggen van een nieuwe bedrading en wat vaker voor een simpele of eenvoudige oplossing te kiezen, is het meestal al voldoende om gewoon voor jezelf een briefje neer te leggen met een herinnering aan dit onderwerp. Net zolang tot het een onderdeel is geworden van je denkproces. Onderdeel van je bewustzijn.

Schrijf eens op…

Moeilijkste oplossing

Schrijf voor jezelf eens op waar je in je leven altijd voor de moeilijkste oplossing kiest. Op het gebied van relaties, oppas, vrienden, het huishouden, kinderen, je ouders, noem maar op. En waarom is dat zo?

Kies je vaak voor een bepaalde vorm van martelaarschap? Moet het zwaar zijn, omdat je bang bent dat je anders niet opgemerkt wordt? Dat is het gewonde krijger aspect waarover ik in mijn boeken heb geschreven. Heeft het voor jezelf geen waarde als het geen moeilijk begaanbaar pad is geweest? Weet dan dat dit een conditionering of overtuiging is. De energie in je leven is neutraal, die maakt het niet uit. Het is jouw keuze. Het kan ook anders. Makkelijker.

Als je gaat zien dat je op bepaalde gebieden in je leven altijd voor de moeilijke of moeilijkste oplossing kiest, helpt het je om de volgende stap te nemen. Namelijk uitvinden waarom dit zo is. Je kunt dan andere keuzes gaan maken. Keuzes voor jezelf. Geloof me, je leven wordt er simpeler, eenvoudiger en overzichtelijker door!

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen.

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen