Keuzes maken - Je kunt niets fout doen
04 september 2018 

Keuzes maken - Je kunt niets fout doen

Heb jij ook zo’n moeite met keuzes maken? Lastig, want ons leven is doordrenkt met het maken van keuzes. Soms klein (bijvoorbeeld de keuze voor het avondeten of naar welke afspraak je die avond toe gaat), soms groot. Vooral deze laatste categorie kan zorgen voor een hoop stress. Denk aan de keuze voor een nieuwe baan, verhuizen of het verbreken van een relatie. Het goede nieuws is: je kunt geen foute keuze maken.

Vergelijk het maken van een keuze eens met het leggen van ‘pebble tiles’. Kiezelsteen tegels, die je bijvoorbeeld vaak op de vloer in een badkamer ziet liggen (zie plaatje). Jaren geleden heb ik eens gewerkt aan het leggen van een vloer bestaande uit deze steentjes. De pebble tiles waren ongesorteerd, de een wat groter dan de ander, sommige steentjes waren hoekig en anderen wat ronder.

Pebble tiles en het maken van keuzes

Het leggen van de pebble tiles lijkt wel wat op het maken van een grote puzzel. Eigenlijk is het een hele rustgevende en meditatieve activiteit. Ik nam er ook alle tijd voor. Het interessante is… dat er eigenlijk geen ‘juiste manier’ is om deze steentjes neer te leggen. Het plaatje op de kaft van de puzzel bestaat niet. Er is geen ‘juiste uitkomst’. Na ieder steentje waren er zeker een tiental mogelijkheden om de volgende steen neer te leggen. En ieder steentje die je vervolgens neerlegde zorgde weer voor minimaal een tiental nieuwe opties om de volgende steen neer te leggen. Je volgende steen bepaalde de potentie van de keuze die je vervolgens daarna maakte.

Soms kon je de stenen in een vorm van ‘flow’ neerleggen en soms had ik wat meer moeite om het volgende exemplaar neer te leggen. Maar wat de keuze ook was, het kwam altijd in orde. Er was geen ‘goede of foute’ keuze die je kon maken. Een keuze leidde simpelweg naar de volgende keuze. Als ik het idee had dat ik het toch niet mooi vond wat ik had gekozen, dan veranderde ik een paar stenen en daarmee de keuzemogelijkheden. Wat ik ook deed, altijd leidde de verandering naar een perfecte en absoluut prachtige uitkomst!

keuzes

Je kunt niets fout doen

Het leggen van pebble stones is hoe het werkt met keuzes maken. Het maakt niet uit wat je kiest, simpelweg omdat je het nooit ‘goed’ of ‘fout’ kunt doen. Ieder moment van de dag ben je omringd door verschillende potenties en iedere potentie is een pebble tile. Een stukje van de puzzel die erop wacht door jou neergelegd te worden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Iedere keuze is goed. Je kunt geen foute keuze maken, simpelweg omdat deze niet bestaat. Iedere potentie die je kiest zorgt voor een andere ervaring.

Synchroniciteit

Veel mensen zijn op zoek naar een vorm van synchroniciteit. Een leven waarin alles in flow verloopt en waar alle elementen in het leven automatisch op hun plaats vallen.

Misschien is het een mooie gedachte om te beseffen dat je leven al in synchroniciteit verloopt, simpelweg omdat je geen verkeerde keuze kunt maken. Als je de moed hebt te kiezen waartoe je je op dat moment het meeste aangetrokken voelt, het stemmetje van binnen negeert die je altijd aanzet tot het maken van de meest ‘logische, verantwoordelijke en minst risicovolle keuze’, dan zul je zien hoe het leven zich ontvouwt in de voor jouw meest perfecte keuze. En anders kies je gewoon opnieuw…

 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen.

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Elly
Door

Elly

op 04 Sep 2018

"Dat stemmetje is zo aanhoudend!" Toch zal ik het gaan doen. 🙋

Franklin
Door

Franklin

op 05 Sep 2018

Two thumbs up Elly!

Emiel bouwhuis
Door

Emiel bouwhuis

op 04 Sep 2018

Fijne "blog" Duidelijk en herkenbaar! Blijf aub schrijven. ...!!

Franklin
Door

Franklin

op 05 Sep 2018

Hi Emiel, super leuk om te reactie lezen! Mooi hoe dingen in het dagelijks leven te vertalen zijn naar een bepaalde symboliek. Groet!

Tatjana
Door

Tatjana

op 04 Sep 2018

Dit blog geeft mij rust, inzicht en...bevestigt mijn levensvertrouwen. Dankje voor het delen, Franklin! Kiezelze groetjes!

Franklin
Door

Franklin

op 05 Sep 2018

Schitterende afsluiter :))

Giesje
Door

Giesje

op 11 Sep 2018

Heel mooi.

Tini Kox
Door

Tini Kox

op 17 Oct 2018

Ik.luister altijd naar mijn intuïtie en die heeft me nog nooit in de steek gelaten

Reactie plaatsen