De principes van overvloed - Wat is nou het geheim van overvloed?
23 september 2014 

De principes van overvloed - Wat is nou het geheim van overvloed?

De principes van overvloed vormen een aanvulling op de blog HET geheim van overvloed die ik eerder heb geschreven. In deze blog wil ik enkele simpele en cruciale principes van overvloed delen die letterlijk lifechanging kunnen zijn. Dan is het aan jou om te beslissen welke kant van de medaille je kiest.

Terug naar de basis

Als eerste, even terug naar de basis. Alles bestaat uit energie. Behalve jij. Dit besef is echt van essentieel belang. JIJ bent geen energie. Het maakt me niet uit hoe je de essentie van jezelf noemt, of het nu puur bewustzijn of de ziel is, jij bent geen energie. Jij gebruikt energie. En die energie is er in een onbeperkte hoeveelheid om je heen. Energie heeft geen agenda. Het is er in neutrale stand en wacht er op om gebruikt te worden.

‘Jij bent geen energie. Jij gebruikt energie!’

Nogmaals, dit is een essentieel besef. Dit is de absolute basis. In mijn boek ‘De alchemie van ziekte’ schrijf ik uitgebreid over deze basis, omdat het de grondslag vormt voor werken met energie. Lees het als dit nog geen onderdeel is van je gedachtegoed. Mocht je daarin geïnteresseerd zijn dan kun je het boek via deze link bestellen.

De principes van overvloed

Terug naar de principes van overvloed. Energie is dus neuraal. Energie is er altijd. Meer dan je ooit zult kunnen gebruiken, want het spulletje is overal om ons heen. De hele schepping is er van gebouwd. Er is dus altijd overvloed aan energie en energie is hetgeen overvloed in een bepaalde vorm manifesteert.

‘Er is altijd overvloed.’

Hanteer voor het volgende principe van overvloed de volgende stelling: alles heeft twee kanten! Altijd. Als we het feit dat energie neutraal is en in onbeperkte hoeveelheid aanwezig is (= overvloed) combineren met het feit dat alles uit twee kanten bestaat, dan kom je bijna bij de kern van deze blog: welke van deze twee kanten kies je?

‘Alles heeft twee kanten: welke kant kies jij?’

Menselijk perspectief

Concreet: je hebt dus altijd een overvloed aan iets. Je hebt een overvloed aan geld of je hebt een overvloed van gebrek aan geld, je hebt een overvloed aan gezondheid of je hebt een overvloed van gebrek aan gezondheid, je hebt geen baan maar een overvloed aan tijd (misschien wel het kostbaarste dat er is) of je hebt een baan en een overvloed van gebrek aan tijd. Dit principe is waanzinnig belangrijk! Het is een hele andere manier om naar dingen te kijken. Mocht je worstelen met het principe van overvloed, dan hoop ik met heel mijn hart dat het besef dat je al leeft in overvloed je laat stilstaan bij het feit dat het een kwestie is van de andere kant van de medaille kiezen als de huidige situatie je niet bevalt. Dit besef kan grootse gevolgen hebben, omdat veel mensen ervan overtuigd zijn dat ze niet in overvloed leven, maar dat is precies wat je al doet. Alleen wellicht niet op de manier waarop je, vanuit menselijk perspectief bezien, gehoopt had en zoals je het voor je ziet als je aan overvloed denkt. Zie je ook waarom je eigen overtuigingen en conditioneringen, waarover we zo vaak gesproken hebben, zo essentieel zijn? Zij bepalen hoe je jouw leven ziet. Zij bepalen hoe overvloed ziet en op basis daarvan geef je vervolgens jouw leven weer. De energie maakt het niet uit. Die is neutraal. Dat zijn ‘niet meer dan de bouwstenen’ die er zijn om jouw werkelijkheid vorm te geven.

overvloed

Overvloed van een gebrek aan overvloed

Ik kan het niet laten. Bewustzijn is nou eenmaal mijn grote liefde. Als je op terreinen in je leven ‘een grote overvloed ervaart in de vorm van een gebrek aan overvloed’, probeer er dan eens bij stil te staan waarom dit zo is. Het dient je, ook al denk je van niet. Simpel gezegd, anders was het er niet. Klinkt misschien hard, zeker als je op dit moment in de shit zit, maar dat is wel waar het op neer komt. Jij bent ten slotte de persoon die op dit gebied de keuzes maakt in je leven en je hebt twee keuzes: overvloed en overvloed aan een gebrek aan overvloed.

Gepassioneerd over overvloed

Ik ben gepassioneerd over dit onderwerp, omdat het worstelen met de kwestie van overvloed mensen verhindert hun ware potentieel te vervullen. En er valt nog zo waanzinnig veel meer over te vertellen. Ik ben ook zeker voornemens om meer over dit onderwerp te delen en wellicht zijn er mogelijkheden hierover een workshop te creëren. Reacties worden gewaardeerd, maar deel deze blog ook vooral met iedereen waarvan je denkt dat hij of zij er wat aan kan hebben. Cheers!

Ps de blog HET grote geheim van overvloed kun je hier lezen.

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Wendy Kuit
Door

Wendy Kuit

op 23 Sep 2014

Hi Frank, heel leuk te lezen hoe vol je zit met de passie voor deze:))) heel herkenbaar:) ik vraag mij af welke 'ik' je bedoelt dat we geen energie zijn.. Ik kan mij voorstellen dat je het Ego bedoeld?? Hartelijke groet Wendy, hoor graag je visie in deze

Franklin
Door

Franklin

op 23 Sep 2014

Hi Wendy, bedankt voor je reactie! Ik verwijs naar de essentie van jezelf, ik noem dat zelf puur bewustzijn, maar er zijn veel namen voor. Doel niet op het ego, de 'kleine ik'.

Reactie plaatsen