HET geheim van overvloed in je leven - Reken af met dit struikelblok
20 januari 2014 

HET geheim van overvloed in je leven - Reken af met dit struikelblok

HET geheim van overvloed in je leven is het topic van deze week. Voor veel mensen is overvloed een voortdurend struikelblok op het pad dat ze belopen. En hoewel dit onderwerp uit veel facetten bestaat of kan bestaan, is vooral financiële overvloed een groot struikelblok voor veel mensen. Het gaat me aan het hart om te zien hoe veel mensen, dag na dag, aan het vechten zijn om rond te komen. Een bron van zorgen die nooit stopt… Hoog tijd om het belangrijkste geheim van overvloed te delen.

Overvloed

Zoals ik al schreef kan overvloed uit heel veel verschillende facetten bestaan. Stoffelijk (bijvoorbeeld materiele zaken) en onstoffelijk (zoals bijvoorbeeld liefde, aandacht, vriendschap of gezondheid) Vandaag wil ik specifiek financiële overvloed onder de aandacht brengen, omdat dit is waar ik veel mensen mee zie worstelen. Bovendien zijn dit vaak juist de mensen die er altijd zijn voor anderen, er altijd zijn om anderen te helpen of voor zichzelf een, populair gezegd, spiritueel pad belopen.

Geheim van overvloed in je leven

In bijna alles wat ik doe komt bewustzijn en de kracht van persoonlijke ontwikkeling terug en dat is in dit geval niet anders. Ook nu zal je zelf weer, objectief en als waarnemer, aan de bak moeten met een fraai stukje zelfreflectie. Komt ‘ie, het geheim van overvloed in je leven.

geheim van overvloed

Het is heel simpel. Er is zelfs een officiële formule voor, maar daar zal ik je niet mee vervelen. Waar het op neer komt, is het volgende:

“Overvloed (in alles) is gelijk aan de het verlangen en de wens om te leven”.

Met andere woorden: hoe graag wil je hier zijn? Op deze aardkloot? Overvloed is direct gerelateerd aan de mate waarin jij kiest voor het leven. Om te leven. Dat is wat bepalend is voor de overvloed in je leven. Voor alle vormen van overvloed overigens. Ook gezondheid.

Magneet

Aan jou nu de schone taak om heel objectief, als waarnemer, te onderzoeken hoe het met jouw wil om te leven is. Laten we eerlijk zijn, voor veel mensen geldt dat ze hier eeeeigenlijk niet heel graag willen zijn. Zich niet helemaal thuis voelen in deze wereld. Hoe sta jij ‘s morgens op? Is het leven of overleven? Zin in de nieuwe dag en alles wat het te brengen heeft of… ervaar je het als uitzichtloos en sleep je je van dag naar dag? Het ‘mooie’ van het antwoord op deze vraag is: you can’t fake it. Je kunt niet doen alsof.

Overvloed gaat niet over… overvloed. Overvloed hoef je niet te analyseren. Uit te zoeken wat het is en hoe het werkt. Overvloed gaat erover of jij hier al of niet op deze aardkloot wil zijn. Werkelijk wil deelnemen en participeren in je eigen leven.

Je bent een ‘magneet’. Jouw wil om te leven is wat overvloed aantrekt. Uiteraard zijn er ook andere factoren van belang, zoals je eigen overtuigingen en conditioneringen en je mindset over geld. Het feit of je het jezelf al dan niet waard vindt om in overvloed te leven, of het wel past bij je (spirituele) pad en of dat je (onbewust) het idee hebt dat je door overvloed van dit pad afgehaald wordt. Allemaal factoren die van belang zijn. Maar nogmaals, factor nummer één: Overvloed is direct gerelateerd aan jouw wil om te leven. O ja, nog even over de ‘magneet’, je krijgt precies waar je om vraagt: als je niet weet wat je wilt doen, niet weet wat je moet doen, niet weet wat je wilt hebben (en hoe vaak is dit precies wat je van mensen hoort)… dan is dat wat je krijgt. Dat is wat je creëert.

Er is hier nog zoveel over te vertellen. Zoveel ‘valkuilen’ rondom overvloed. Het vertrouwen in jezelf, een hele belangrijke. Een showstopper. De angst om te falen. Het komt allemaal voort uit aspecten van jezelf die met je op de loop gaan (zie ook De alchemie van ziekte).

“Overvloed gaat erover of jij hier al of niet op deze aardkloot wil zijn”.

Nog enkele handige tips

Nog enkele handige tips die je kunnen helpen bij het creëren en aantrekken van overvloed in je leven. Ik ga ze niet verder uitdiepen, omdat mijn boeken vol staan met de uitleg en werking van energie en kwantumfysica. Laat even helemaal los hoe het werkt en hoe het tot stand komt, het enige wat je hoeft te doen, is twee dingen in je systeem verankeren.

  1. Het is er al. HET IS ER AL. Daar moet je van doordrongen zijn. Overvloed is niet iets wat in het ‘verleden of de toekomst’ gecreëerd hoeft te worden. Het is er. Nu.
  2. En: breng alles terug tot twee keuzes. Dat is een makkelijke manier om op alles in je leven toe te passen. In het geval van overvloed: overvloed of gebrek aan overvloed. Dat is dualiteit. Welke kies je? Beide zijn er al.

Ziekte en genezing

Ter afsluiting, wat heeft dit onderwerp te maken met ziekte en genezing? Alles. Eigenwaarde en eigenliefde vormen de basis voor het genezen van ziekte. Zoals dat bijvoorbeeld bij suikerziekte het geval is: de zoetheid van het leven omarmen, vertrouwen in het leven hebben en het leven voor jou laten zorgen. En dat kan alleen als je voldoende eigenwaarde en eigenliefde hebt.

Mijn nieuwe boek ‘Ziekte & Genezing’ is nu te koop. Geef jezelf dit geschenk: https://genezenonline.nl/boeken/

Ziekte en Genezing

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Tini Kox
Door

Tini Kox

op 18 Oct 2016

Echt een aanrader voor iedereen! Ik heb eigenlijk alle facetten wel meegemaakt. Achteraf gezien denk ik dat dit hele goede lessen waren die ik moest leren. Pas geleden heb ik mijn Reiki 1 certificaat gehaald en dit helpt mij heel goed. Door meditaties die ik iedere dag doe voel ik dat mijn gezondheid (geeatelijk en lichamelijk) heel veel beter is geworden. Over een half jaar kan ik Reiki 2 gaan doen en daar kijk ik nu al naar uit. Geld alleen maakt absoluut niet gelukkig. Gelukkiger wordt je door mensen blij te maken met kleine dingen of door hun te helpen in moeilijke situaties. Ook lichamelijke dn geestelijke klachten hoop ik in de toekomst bij andere mensen en bij mezelf te kunnen verhelpen door Reiki.

Reactie plaatsen