Demonstraties tegen racisme - De 'oplossing'
16 juni 2020 

Demonstraties tegen racisme - De 'oplossing'

Update maart 2024: De afgelopen anderhalf tot twee jaar heb ik zoveel mensen gesproken die met een zwaar gemoed naar de toekomst van de aarde en de mensheid kijken. 

Veel van die zwaarmoedigheid wordt gevoed door de recente oorlogen tussen Rusland en Oekraïne en de nog recentere oorlog tussen Israël en de Palestijnen in Gaza. 

Tel daarbij de problemen met het klimaat op, een Trump die misschien weer gekozen gaat worden, onze eigen binnenlandse politiek en de eindeloze stroom #MeToo zaken die naar buiten blijft komen en het leven lijkt misschien ook geen hieperdepiep holadijee. 

Toch is het altijd zo geweest.

Ik wil dit blog graag weer eens onder je aandacht brengen. Het is zo'n blog waar ik trots op ben. Er zit zoveel wijsheid en diepte in verscholen! 

Een juweeltje. 

Het gaat over het boek 'De rode leeuw'. Neem eens rustig te tijd om het verhaal dat ik heb ingesproken af te luisteren. Het laat zoveel zien en het zal je gemoedsrust brengen.

Succes!
Franklin

*************************************************************************************************************************************** 

Demonstraties tegen racisme overspoelen de wereld. Ik wil daar graag iets met je over delen. Ik ben hier zo enthousiast over! Dit is zo’n blog waar ik zelf echt trots op ben en echt blij mee ben 🙂 Omdat het zo’n prachtige, wezenlijke bijdrage KAN leveren aan deze discussie. KAN. 

Demonstraties tegen racisme

Eerst terug naar de demonstraties tegen racisme. Want als er een onderwerp is waarin je makkelijk in een discussie van ‘welles-nietes, waar-niet waar en mitsen en maren’ verzeilt raakt, dan is het dit onderwerp wel. 

Ik ga een schitterend stukje storytelling met je delen waarin de demonstraties tegen racisme in een heel ander licht worden geplaatst. En het heeft niet alleen betrekking op deze demonstraties, maar het is veel breder te trekken. Echt ontzettend tof om dit goed tot je te nemen! 

De rode leeuw

Het stuk storytelling waar ik het over heb komt uit het boek ‘De rode leeuw’. Het boek gaat over alchemie en verhaalt over een anekdote die Saint-Germain met zijn toehoorders deelt. 

Het geeft zoveel inzicht in dit onderwerp en veel meer dan dat. 

Bronvermelding: Boek ‘De rode leeuw’ van schrijfster Mária Szepes. Vertaald door Jannette Bosselaar en uitgegeven door Uitgeverij De Vliegende Hollander. ISBN 978 90 495 0095 5 / NUR 331

 

Saint-Germain en het verhaal van het kindereiland

Het boek is geschreven in 1946, misschien maakt dat het wel extra ‘cool’. Of schrijnend, omdat het nog zo actueel is. Het boek en het onderwerp zijn tijdloos en het is vertaald in 2011.

Ik heb het voor je opgenomen, je kunt het hieronder beluisteren. Luister het echt even helemaal af, er zit zoveel diepte en wijsheid in verscholen!

De Nabespreking 🙂 

Zo, dat is te gek toch :)! Eigenlijk is dit hoe het is en was zolang de aarde bevolkt is door de mens. Niets om treurig over te worden, het zijn de cirkels van het leven. Wat gaaf is hieraan, is dat je het op zoveel dingen kunt toepassen. In het klein, micro, en in het groot; macro. 

Macro, in het groot. Van de eerste wereld en tweede wereldoorlog met Hitler en de jodenvervolgingen, de vietnamoorlog waar de ene groep Vietnamezen wraak nam op de andere na het vertrek van de Amerikanen (en wat tot op de dag van vandaag speelt), van de amerikaanse burgeroorlog tot de opstanden in Zimbabwe (waar door het wegvallen van de kennis van de vermoorde blanke boeren het land ook stil kwam te liggen).

Van de strijd in Zuid-Afrika (toen Mandela weg was vochten ze elkaar daar ook de tent uit en viel het van corruptie uit elkaar) tussen de boeren/blanken en de oorspronkelijke bevolking en van de oorlog in Rwanda tussen de Hutu’s en de Tutsi’s (waarin de gematigden binnen de eigen groep ook werden afgeslacht) tot Afghanistan (als er gezamenlijke vijand meer is vervallen ze ook weer in de oude stammenoorlogen…).

Maar maak het ook kleiner, micro. Van het recente boerenprotest in verband met de stikstofcrisis (waar de organisatie na een korte samenwerking ook over elkaar heen ‘roldedebolden’ :)) en politieke partijen als Denk en 50+ die eenzelfde gedachtegoed nastreven, maar elkaar ook de tent uitvechten, tot de zwarte pietendiscussie aan toe. Zo kun je zelf waarschijnlijk ook nog wel honderd dingen verzinnen waarop dit verhaal van toepassing is. Je kunt het zelfs nog kleiner maken. Denk eens aan familieruzies.

Het is allemaal dezelfde moraal en hetzelfde verhaal. Ook de demonstraties tegen racisme. En ook het tegengeluid dat nu en masse begint te ontstaan. Heel veel mensen hebben zoiets van: opzouten, ik ben geen racist, wat praat je me aan?! Het zijn twee partijen, voors en tegens. 

 

De ‘oplossing’

Jawel, die is er 🙂 Bewustzijn lieve mensen. Bewustzijn. Dat is eigenlijk waar bijna alles op neerkomt. Dat is waarom ik me daarop ook richt via de boeken, Masterclass en de blogs. Daarom is het zo belangrijk wat JIJ doet door het volgen en tot je nemen van dit soort informatie. Bijvoorbeeld zoals laatst in het blog over de toekomst: zie je die positief of met angst en beven tegemoet (lees hier)? Bewustzijn zoekt de nuance op, net zoals ik onlangs al schreef over het coronavirus; zoek te nuance (lees hier eventueel). 

In het kader van de nuance en het kader van demonstraties tegen racisme, schreef Remko van Broekhoven, Politiek Filosoof, onlangs een mooie column in de Telegraaf (zie hier het hele artikel).

‘Broeder – Een combinatie van overmaat aan woede en tekort aan werkelijkheidszin horen we in de herhaaalde oproep tot ‘witten’ om te tekenen bij het kruisje ‘racist’. Ik ben niet je witte, het blanco vel waarop jij je onvrede kunt projecteren. Maar ik kan wel je broeder zijn, een medemens of zelfs een medestrijder. Ook mij drijft woede. Die kwaadheid kan een begrijpelijk en noodzakelijk begin zijn; ik zou haar graag cool en kalm serveren aan de juiste geadresseerden en om de goede redenen. Dus laten we excessief politieoptreden even serieus aanpakken als bendegeweld en drugscriminaliteit. Laten we discriminatie op de arbeidsmarkt nog verder terugbrengen dan we de voorbije decennia al hebben gedaan. En laten we vooral oog houden voor die crisis die ons allemaal, blank of zwart, tot handelen moet aanzetten: die van de pandemie, die van de economie, en die van het klimaat. Woekeraars van woede kunnen we daarbij missen als kiespijn.’

Bewustzijn

Door bewustzijn veranker je een andere realiteit. Je ziet en ervaart dingen anders. Daardoor neem je andere acties en komen er andere resultaten. Je gaat situaties, omstandigheden, personen en gebeurtenissen zien voor wat ze zijn. Daardoor ontstaat een ander voedingsbodem. Dat is een ieders bijdrage aan dit prachtige geheel. 

Als de volwassenen op het andere eiland.


 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen

 

 

 

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen