Hoe zie jij de toekomst? - Denk je in angsten of mogelijkheden?
10 maart 2020 

Hoe zie jij de toekomst? - Denk je in angsten of mogelijkheden?

Hoe zie jij de toekomst? Niet zo lang geleden had de organisatie van het World Economic Forum in Davos er, in een ongetwijfeld jolige bui, voor gekozen om de Israëlische professor en befaamd doemdenker en bestseller auteur Yuval Noah Hariri en… onze eigen ras optimist premier Rutte tegenover elkaar te zetten.

Beide heren mochten hun licht laten schijnen op AI (Artificial Intelligence) oftewel: kunstmatige intelligentie. 

Fantastisch idee dit van de organisatie, want het contrast kon niet groter zijn, maar Rutte en Hariri lieten ons ook iets zien waar wij ons op onze beurt veel mee bezighouden: bewustzijn en ‘het is zoals je denkt dat het is’.

Een mogelijke toekomst

Hoe zie jij de toekomst? Nou… Hariri weet er wel raad mee 🙂 Hariri schetste een mogelijke toekomst waar je op zijn zachts gezegd niet al te vrolijk van werd. Er komt steeds meer ‘techniek’ in ons lichaam te zitten, dat is een feit. De mens is via deze techniek in zijn lichaam verbonden met ‘the internet of things’. Met de wereld om ons heen dus. 

Het grote risico dat daarbij komt kijken, is dat in de toekomst mogelijk niet alleen computers en apparaten gehackt kunnen worden, maar… dat ook de mogelijkheid bestaat dat de mens gehackt wordt. Of liever gezegd, de technologie die in ons als mens zit. 

Denk daar maar even over na 🙂

 

Traceerbaar en controleerbaar

Een ander gevolg is dat de mens werkelijk altijd en overal traceerbaar en controleerbaar is. 

Overheden die daar gevoelig voor zijn, ik denk dat je er zelf wel een paar kunt verzinnen, kunnen bijvoorbeeld de burger verplichten tot het dragen van een verplichte (medische) armband die ‘uitgelezen’ kan worden. Net als bij een auto. Waar zit het probleem of de symbolische storing? Hebben ze de speech van de ‘grote leider’ wel gezien? En wat voelden ze erbij? Waren ze wel enthousiast genoeg of zijn ze toe aan een heropvoedingskamp om wat manieren te leren? 

Zo ver weg is dit niet meer als je kijkt wat er hier en daar in sommige landen al gebeurt op onze mooie aardkloot.  

En daar was… Rutte 🙂

Die zag het net iets anders. 

Met zijn gebruikelijke enthousiasme bracht hij de ongekende mogelijkheden van kunstmatige intelligentie in beeld. Voor kankeronderzoek, de voedselvoorziening en verkeersveiligheid. 

De doem denkbeelden van Hariri werden overboord gezet. Wel zag Rutte een gevaar in de macht en positie van grote techbedrijven, zoals Google. 

Mooi dat contrast tussen die twee.  

Hoe zie jij de toekomst? 

Hoe zie jij de toekomst? Welke denkbeelden draag je met je mee?

Ben je een Hariri of een Rutte? Of allebei? Of zit je er tussenin? 

Wat verwacht jij van de technologie?

Waar ligt de focus en aandacht van jouw gedachten? Leef je in angst voor de toekomst of denk je in mogelijkheden?

Waar je aandacht aan geeft groeit en het is…  zoals je denkt dat het is. 

 

Bewustzijn

We zijn allemaal via onze gedachten met elkaar verbonden (lees hier dit blog nog eens waarin dat helder uiteen wordt gezet). Samen vormen we het collectieve bewustzijn

De reden dat het zo belangrijk is dat je doet wat je doet, met jouw zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling, is dat je jouw denkbeelden en gedachten toevoegt aan het geheel. 

Jouw bewustzijn, de manier waarop je over dingen nadenkt en de manier waarop je naar gebeurtenissen en omstandigheden kijkt, maken een wezenlijk verschil in datgene wat je om je heen ziet en wat terugkomt in jouw realiteit en dat van anderen. 

Bewustzijn is uiteindelijk bepalend voor wat er met de nieuwe technologie gebeurt. Voor welke toepassingen het wordt gebruikt. 

Wat brengt de toekomst: wordt het een Hariri of een Rutte? Of allebei?

  

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen.

 

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen