Dromen, wensen en verlangens - laat je oren niet naar anderen hangen!
06 januari 2016 

Dromen, wensen en verlangens - laat je oren niet naar anderen hangen!

Het is 2016! We hebben het gehaald :) Uiteraard heb ik ook een wens en boodschap voor 2016, waarvan ik uiteraard hoop dat jullie er wat aan hebben. Het gaat over wensen, dromen en verlangens. Het komt zo vaak voor dat we onze oren laten hangen naar wat anderen zeggen en denken. Ik heb een korte videoboodschap opgenomen om dit voorgoed achter je te laten. Want dit is wat ik je wil wensen voor 2016: volg je dromen, wensen en verlangens!

Dromen, wensen en verlangens

We zijn vrij om te doen wat we willen doen… als we ons de volgende bevrijdende waarheid realiseren: niemand is met je bezig.
Een groot deel van ons leven maken we onszelf gek met de gedachte over wat anderen van ons denken, zeggen of vinden, maar nogmaals… niemand is met je bezig. Dat klinkt misschien hard, maar zo is het niet bedoeld. Het is juist een waanzinnig, heerlijk iets! Het laat je namelijk zien dat je je geen zorgen hoeft te maken over wat een ander van je denkt, omdat niemand op die manier in je geïnteresseerd is. Echt niet. Ze waren het niet, ze zijn het niet en zullen het nooit zijn. Mensen zijn bezig met zichzelf. En dat is precies hoe het moet zijn. Anderen hebben simpelweg ook geen tijd om zich met jouw leven bezig te houden, want ze zijn al druk genoeg met hun eigen persoonlijke drama’s. Misschien is er een kort moment van contact en interactie met anderen waarin zij hun mening ventileren, maar voor je het weet verschuift de aandacht van de ander naar waar het altijd is geweest; naar zichzelf.

[tweetquote]”Maak je geen zorgen over wat een ander van je denkt, niemand is op die manier in je geïnteresseerd.”[/tweetquote]

Je bent vrij!

Misschien is het een ontnuchterende gedachte, maar als je het laat bezinken zul je merken dat het precies is wat ik net al schreef, namelijk een bevrijdende waarheid. Je bent namelijk vrij! Iedereen is zo druk met zijn eigen leven dat men totaal geen tijd en aandacht heeft voor de dilemma’s waar jij mee worstelt. En dat zou je een vrijbrief moeten geven om totaal geen rekening te houden met het oordeel en de mening van anderen. Heerlijk.

Doe wat je wilt doen, vervul je dromen, jaag alles na wat je na wil jagen. Niemand zal het merken en niemand interesseert het. Geweldig toch! Twijfel je? Ken je die heel korte berichtjes in de krant over iemands levenswerk, bijvoorbeeld een wetenschapper die zijn hele leven lang bezig geweest is met een onderzoek en zijn doorbraak heeft bereikt? Iemand die zijn hele leven lang heeft ‘opgeofferd’ voor zijn missie. Je kijkt ernaar, leest het misschien snel door (of je bladert direct verder) en denkt; leuk voor hem. Zo simpel is het lieve mensen. Je leeft voor jezelf. Dus doe wat je wilt doen.

Bekijk deze korte videoboodschap over dit onderwerp met daarin mijn wens en boodschap voor jou:

[socialbuttons]

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Linda Westendorp
Door

Linda Westendorp

op 06 Jan 2016

Prachtige boodschap (die ons herinnert aan wat we diep van binnen al weten)! Geeft me nieuwe inspiratie en enthousiasme. Dankjewel Franklin & ook voor jou een fantastisch 2016!

Franklin
Door

Franklin

op 06 Jan 2016

Dankjewel Linda, we gaan voor dat 'Top of the World' gevoel!

Reactie plaatsen