Dagdromen - Voor iedereen die zijn dromen is kwijtgeraakt
06 september 2016 

Dagdromen - Voor iedereen die zijn dromen is kwijtgeraakt

Dagdromen is een ander woord voor het verkennen van je eigen potentieel. New-age en spiritualiteit hebben voor mooie dingen gezorgd. Het heeft mensen bewuster gemaakt. Maar het is ook een net waarin veel mensen verstrikt zijn geraakt. Het verschilt in veel gevallen niet zoveel meer van religie, met dezelfde hoeveelheid regeltjes en do’s en don’t’s. Lees deze prachtige blog over de verlangens en dromen die we vroeger als kind hadden en hoe new age en spiritualiteit er eigenlijk een beetje debet aan zijn dat veel mensen zichzelf niet meer toestaan te mogen dromen. Geen verlangens voor zichzelf meer mogen hebben. Kim Seppala schreef hier een mooie blog over, waaruit ik delen voor je heb vertaald en een Franklin sausje overheen gegoten heb. 

Als kinderen wisten we hoe we moesten dromen. Dagdromen was eigenlijk net zo normaal en natuurlijk als het dromen tijdens de nacht. Het was speels en makkelijk. En ook al waren we klein, we wisten hoe we groot moesten dromen. We wisten hoe we onze fantasie en ons bewustzijn voorbij de grenzen van onze fysieke werkelijkheid moesten brengen. Maar tijdens het opgroeien komt er een moment waarop onze dromer steeds kleiner worden. We leerden hoe we onze dromen moesten negeren, hoe we ze moesten opsluiten in kleine doosjes die pasten binnen de mentale constructies van onze maatschappij. En nu we volwassen zijn proberen we opnieuw te dromen, maar onze dromen zijn verstikt in de doosjes van ons aangepaste gedrag en voorspelbaarheid. Onze dromen moeten worden bevrijd.

dagdromen

 

In navolging van het verlies van ons vermogen om te dromen, hebben we onszelf ook bewust getraind om onszelf te bevrijden van wensen en verlangens. Zeker de mensen die zich op het ‘spirituele pad’ begeven, is verteld dat als we maar ‘bewust genoeg zijn’ je helemaal niets nodig hebt en dat je niets moet willen. Zeker niet als het iets is wat buiten jezelf vandaan komt. En om die reden hebben we onze natuurlijke verlangens en dromen de kop omgedraaid. Wat saai… Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik zou nooit ‘niets meer willen’! Misschien dat Boeddha zich daar happy bij voelde, maar we leven in een andere tijd. Voor ons gaat dat niet werken. Je kan dromen hebben EN bewustzijn!

De sleutel om bewuste verlangens te hebben is om te durven dromen zonder angst. Nou is dat uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan, maar dan nog hoef je je dromen niet te verstikken, puur en alleen omdat je er angstig voor bent. Geef jezelf toestemming om met al je zintuigen je droom te voelen. Te voelen hoe het zou zijn als je je droom verwezenlijkt zou hebben. Limiteer je verbeelding, je fantasie, niet. Laat je verbeelding je brengen naar wat je maar wilt. Dat is dagdromen. En veroordeel je wensen en verlangens nooit! Juist niet: maak het tot je prioriteit om je eigen behoeften te vervullen en jezelf ervaringen te schenken die je vervullen met vreugde. Wensen hebben is geen menselijke tekortkoming, het is een vorm van zelf-expressie. Het is de schepper in jou die zegt: Ik ben wie ik ben en ik kan doen wat ik wil doen. Wat is anders het hele punt van soevereiniteit?

 

dagdromen

Droom groot, droom klein. Droom niet lineair en stop ermee dromen te zien als een soort ‘test’ van je manifestatie vermogen. Het maakt namelijk niets uit of je dromen uitkomen of niet. Het gaat om de vreugde en de ervaring van het dromen. Dromen zorgt ervoor dat je verbeelding, je fantasie, ontwaakt. Het bevrijd je creativiteit. Met dromen stuur je eigenlijk een bericht naar je eigen essentie. Kom er bij hier, op aarde. Wordt deelgenoot van mijn dromen. Weet je, het is een illusie dat je jezelf volledig kunt omarmen en onvoorwaardelijk van jezelf kunt houden, als je jezelf niet toestaat werkelijke verlangens te volgen. En je weet wat die werkelijke verlangens zijn als je je voelt dat het je vreugde brengt, maar ook innerlijke rust. Als je inspiratie voelt door de verlangens die je ervaart! Geen hogere wiskunde zou je zeggen, maar we zijn zo vervreemd geraakt van onszelf dat we het soms niet eens meer herkennen als we deze gevoelens ervaren. Hoe kun je herkennen of iets een werkelijk verlangen vanuit je diepste binnenste is of niet? Een verlangen vanuit je essentie of niet? Dat weet je als je verlangen een obsessie wordt. Of als je een sterkte behoefte voelt je verlangen te controleren. Dan is het een verlangen die je vervult wilt zien, omdat je een angst in jezelf wilt beteugelen. Dat soort verlangens geven je een kortstondige ‘kick’, gevolgd door een ineenstorting. Een kort moment van genot, gevolgd door een leeg gevoel van binnen. Dan weet je dat je verlangen een verleiding en afleiding.

Dagdromen

Werkelijke verlangens die vanuit je essentie komen zijn veel meer in overeenstemming met jezelf en geven je een gevoel van balans, ook op de lange termijn. Dagdromen is een ander woord voor het verkennen van je eigen potentieel. Je bent hier niet gekomen om als een robot door het leven te lopen. Je bent hier om te voelen. Te ervaren. Dagdromen is een herinnering aan jezelf dat er meer is dan de dagelijkse sleur. Alleen maar bezig zijn met het oplossen van kleine problemen en het beperken van jezelf. Het gaat om het vrij en heerlijk schaamteloos beleven van je dromen. En verspil er geen seconde aan of die dromen realistisch zijn of niet! Als je een visionair of een pionier bent, dan mogen dromen nu misschien nog niet realistisch zijn, over een jaar of tien zijn ze dat misschien wel. Iemand moet er zijn om te dromen! Anders zou er geen ‘toekomst’ zijn, maar zouden we alleen herhalen wat er in het ‘verleden’ is gebeurd.

Dromen en dagdromen gaat erover zo diep en onvoorwaardelijk van jezelf te houden, dat je jezelf toestaat te horen wat JIJ werkelijk wilt. Zonder bezig te zijn met de ander. Zonder aan de eisen en verlangens van de ander te willen voldoen. Het gaat om JOU. Een moment van rauwe eerlijkheid naar jezelf toe: wat wil JIJ?! Het gaat erom jezelf toestemming te geven de overtuigingen en conditioneringen los te laten, die je vertellen wat je allemaal wel en niet kan doen. Wat je allemaal wel en niet mag. Sta jezelf toe te willen wat je wil en stop ermee te denken dat er iets mis is met je. Verlangen is onderdeel van het menselijk bestaan. Het is het te gekke aan het hier zijn, op aarde. En vergis je niet, je verlangens hoeven helemaal niets te maken te hebben met het het realiseren van ‘leuke en aardige dingen’. Het hoeft niet ‘pluffy’ te zijn.

Ik noemde het woord al eerder: soevereiniteit. Soevereiniteit wil ook zeggen dat je je eigen verlangens erkent en herkent. Dat je jezelf tevreden stelt door te genieten van het leven en jezelf toestaat plezier te maken. Soevereiniteit wil ook zeggen dat als anderen betrokken zijn bij je verlangens, het nog steeds om jou gaat. Verlangens en dromen gaan altijd over jou zelf. Jouw ervaring, jouw expressie, jouw expansie, jouw zelf-realisatie.

dagdromen

 

 

 

 

 

Droom je dromen. Voel ze, adem ze in, maar controleer ze niet. Als je dromen verzanden in een ‘to-do list’ en het alleen nog maar gaat om resultaat en doel, dan weet je dat je mentaal bezig bent. Het moment waarop je begint je dromen te controleren, dan zijn je dromen niet langer dromen, maar zijn ze verworden tot een agenda. Gezonde dromen zijn vrij. Zie je dromen maar als een nieuwe doorgang en niet als een gedefinieerd resultaat. Dan kunnen je dromen groeien zonder de beperking van je mind. Meesterschap is niet dromen om te manifesteren. De daadwerkelijke manifestatie is niet meer dan een bijproduct. Het gaat om de vreugde van het dromen. Dromen, verlangens en wensen zijn geen problemen die opgelost moeten worden. Je droomt omdat dit is wat scheppers doen. Je droomt, je schept en je droomt weer nieuwe dingen. Sweet dreams!

Kim Seppala’s blog stond in een nieuwsbrief van de Crimson Circle en blogt op haar website www.KimSepalla.com

Mijn eigen boeken, waarin regelmatig over scheppen en manifesteren wordt gesproken, kun je via deze link vinden: https://genezenonline.nl/boeken/

  

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Wilma
Door

Wilma

op 06 Sep 2016

Fijn, dit te lezen . Dagdromen doe ik al zo lang, dat ik mij niet meer kan herinneren wanneer het is begonnen. Ik was nog een kind. Mensen om mij heen hebben dit nooit begrepen maar ik kan niet zonder. Het is een soort drug

Franklin
Door

Franklin

op 14 Oct 2016

Two thumbs up :)

aagje bakker
Door

aagje bakker

op 06 Sep 2016

Ik dagdroom van een hippie live , heerlijk en eerlijk. Eigenlijk gaat dat vanzelf......met de nodige gevolgen.

Yvonne
Door

Yvonne

op 06 Sep 2016

Heel lang geleden droomde ik over eigen ruimte. Nu ben ik 55 en mag ik eindelijk mijn eigen ruimte gaan innemen:-)

Franklin
Door

Franklin

op 14 Oct 2016

En zo wordt een dagdroom werkelijkheid :)!

Reactie plaatsen