Jezelf zijn - Doe es ff lekker normaal joh :)
22 januari 2016 

Jezelf zijn - Doe es ff lekker normaal joh :)

Jezelf zijn. Dit wordt echt een heerlijke blog om te schrijven :) Ideaal voor mij om mij even lekker op uit te leven. Ik heb het de titel gegeven: Jezelf zijn – Doe es ff lekker normaal joh!. Inderdaad, alla Geertje Wilders in ‘gesprek’ met Rutte. Komt ‘ie. Ik kreeg het met een vriend over Linkedin. Heb je wel eens op Linkedin gekeken? Naar de functietitels bijvoorbeeld? Soms denk je echt bij jezelf… Why?? Waarom voert een administratief medewerker de titel ‘Associate Regulatory Operations Manager’ en waarom is een schadebehandelaar van autoverzekeringen een ‘claimsmanager’. What the fu..??

Social media

Ik noem dit het ‘social media syndroom’, waarbij iedereen zich zo mooi mogelijk voordoet, een geweeeldig leven heeft en de een nog meer mooiere, bijzondere en extreme dingen doet dan de ander. En vooral om iedereen te laten zien hoe eeenorm we het naar ons zin hebben. Damn, wat hebben we het naar ons zin… Terwijl iedereen weet van zijn naasten, of van goede vrienden, wat zij werkelijk voelen. Hoe ze worstelen in het dagelijks leven en hoe ze daar bijna aan onderdoor gaan. En dat is toch ook menselijk? Dat hoort toch ook bij het mens-zijn?

Hoe vaak is het niet zo dat je een halve avond gesproken hebt met iemand en dat je partner gesproken heeft met de ander (partner van hem of haar). Dan praat je elkaar later op de avond even bij over de gesprekken die je gevoerd hebt en vertel je, wat leuk ‘dit of dat’. En dan komt je partner toch met een verhaal… Iets dat echt 180 graden de andere kant op gaat over hoe het werkelijk met de persoon gaat die je gesproken hebt. Dan denk je A) what the fu.. heb ik de halve avond naar staan luisteren en B) Why? Why?

Of je staat op een feest, spreekt twee seconden met iemand die de rest van de avond met het gezicht als een oorworm langs de kant staat en je ziet de volgende dag een post op Facebook terug van die persoon met een grote lach en de woorden het was zoooooo gezellig. En o ja, die en die was er ook en daar heb ik  zooo leuk mee gekletst… 2 seconden hebben we staan praten?! Why :)?

Of zakelijk. Jaaa, zakelijk, dat is ook een fraaie. Waarom gaat het zakelijk altijd met iedereen zo goed? Tot het niet goed meer gaat… Blijkbaar… Zat iemand al die tijd met z’n oren in de shit. Stap over je ego heen en vraag om hulp. Lekker belangrijk als je even wat minder draait, je bent er toch om elkaar te helpen?

Jezelf zijn - Doe es ff lekker normaal joh!

Kinderen

Nu ben ik los hoor, heerlijk. (Fluistertoon) Kinderen. Kinderen. KINDEREN! Kleine kinderen. Of baby’s. Heb je het wel eens met anderen over kinderen gehad? Damn… Wat is het met ouders een kinderen?! Waarom zegt niemand dat als hij die nacht 2 uur geslapen heeft, 3 keer onder de kots en poep heeft gezeten, ruzie met zijn vriendin heeft gehad om alles wat er gebeurd is en omdat je je verrot voelt, dat het gewoon even kl… is?! Waarom is alles dan nog steeds even prachtig, lief en mooi?! Wake up, je kind poept geen viooltjes en doe ook niet alsof het wel zo is :)

Waarom voelen we zo de behoefte om ons anders te presenteren als we zijn? Waarom moet de ander altijd denken dat het zo goed met ons gaat? Is het erg als de ander zou denken, wat een saai leven heeft hij of zij? Wat is er tegenwoordig toch aan de hand dat iedereen zich zo mooi mogelijk voor moet doen? Paradijsvogel-gedrag. Window dressing. Waar is die kwetsbaarheid gebleven?

Burn out, depressie en meer shit

Jezelf opleggen, bewust of onbewust, dat je niet kunt zijn wie je bent, leidt uiteindelijk tot een bak met ellende. Als je altijd maar ‘moet’, als alles altijd maar ‘leuk’ moet zijn, als je altijd maar bezig bent met jezelf ‘verkopen’ aan de buitenwereld, weet je wat een shit je dat oplevert? Waar denk je dat een burn-out vandaan komt?

Jezelf zijn

Jezelf beter, of ik moet eigenlijk zeggen “anders”, voordoen dan je bent, heeft alles te maken met een gebrek aan eigenwaarde en een groot ego. Blijkbaar is er iets wat je niet okay aan jezelf vindt. En vind je het belangrijk wat anderen daarvan zeggen of denken. Of dit nou voortkomt uit onzekerheid of vanuit andere motieven, begin ermee jezelf te accepteren zoals je bent. Jezelf zijn. Je bent okay, ongeacht wat een ander zegt of denkt. Wees lief voor jezelf en ‘doe es ff lekker normaal’ :)

Ps ben je steeds bezig met wat anderen over je zeggen of denken. Lees dan deze blog over ‘de anderen’ nog even door. Het is een korte videoboodschap. Je kunt deze luisteren en bekijken door hier te klikken.

 

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
maria van Engeland
Door

maria van Engeland

op 26 Jan 2016

zou het kunnen dat we altijd ons zelf zijn?

Franklin
Door

Franklin

op 27 Jan 2016

Dat is een veel omvattende vraag, Maria. Goede vraag ook. Van aspecten en persoonlijkheden tot Zijn, er komt zoveel in terug. Maar om het simplistisch te houden zou mijn antwoord zijn dat als de manier waarop je je naar buiten toe laat zien niet strookt met hoe je je voelt en wat je denkt, dan leidt dat op den duur tot allerlei klachten. Dat is waar de oorsprong van ziekten kennisbank op deze website ook vol mee staat. Dat is wat ik in ieder geval bedoelde te bereiken met deze blog. Doe je niet anders voor dan je bent. Je bent niet alleen top zoals je bent, no matter what, maar het voorkomt ook dat het geestelijk of fysiek iets met je doet.

Monique
Door

Monique

op 16 Aug 2016

Geweldig verwoord, ik denk er hetzelfde over.

Franklin
Door

Franklin

op 17 Aug 2016

En dat is uiteraard altijd leuk om te lezen, Monique :)!

Jitske Brand
Door

Jitske Brand

op 16 Aug 2016

Voor mij gaat niet op dat ik een gebrek aan eigenwaarde heb of dat ik mezelf niet accepteer. Het gaat er bij mij meer om dat ik niet met iedereen 'mijn ellende' wil delen. Veelal is een netwerkbijeenkomst toch wel een beetje oppervlakkig en is het vooral zaak om met meerdere mensen te praten. Dan tast je af met welke personen er een klik is of zou kunnen ontstaan. In dat geval komen de eerlijke verhalen later wel. Er zullen ook altijd mensen zijn waarmee je je besognes niet wilt delen. Dat mag toch?

Franklin
Door

Franklin

op 17 Aug 2016

Hi Jitske, nee joh, dat begrijp ik helemaal, ik ken dat soort bijeenkomsten :) Waar dit blog specifieker op doelt zijn naasten en familieleden, mensen die je goed of echt wat beter kent. Het is juist mooi als je je open en kwetsbaar kunt opstellen naar mensen die dicht bij je staan. Het blog geeft ook alleen maar mijn mening weer, het is hoe ik het ervaar en ook mijn perceptie is gekleurd net als die van ieder ander. Dank voor je reactie iig!

Reactie plaatsen