Leef. Leef! Durf te leven - Boodschap voor het nieuwe jaar
29 december 2016 

Leef. Leef! Durf te leven - Boodschap voor het nieuwe jaar

Leef. Leef! Durf te leven! Na alle Kerst- en eindejaarswensen waarmee je links en rechts om je oren geslagen bent, is het ook voor mij tijd om een plasje over het oude en nieuwe jaar te doen 🙂

Een korte terugblik op afgelopen jaar

2016 was een jaar van, wat ik noem, ‘disruptive energies’. Disruptive energies zijn letterlijk storende of verstorende energieën die een grote puinhoop maken van bestaande structuren op zowel privé, bedrijfsmatig als maatschappelijk gebied. Alles moet anders. Om dat te zien hoef je geen briljant strateeg, futuroloog of voorspeller te zijn, je hoeft alleen maar naar je eigen leven en het leven van de mensen om je heen te kijken, aangevuld met een korte blik op alles wat de media je voorschotelt. En maak je geen zorgen, de ‘disruptive trend’ gaat voorlopig nog wel even door in 2017 🙂

Mijn boodschap voor het nieuwe jaar

De boodschap die ik je mee wil geven voor 2017 is: leef. Leef! Durf te leven! Veel mensen hebben misschien het idee dat er iets mist in hun leven. Wat er mist is het leven zelf. Te veel mensen zijn niet aan het leven, doen niet werkelijk mee aan het leven, maar denken alleen over het leven. Ze gaan heen en weer tussen het verleden en toekomst, tussen oude herinneringen en zorgen over wat komen gaat of wat ze allemaal ‘ooit’ nog gaan doen in de toekomst. Maar in de tussentijd vergeet men te LEVEN. Te veel mensen hebben zich vastgezet in een soort saaie, stoffige grijze muizen ruimte. Het leven staat in een soort wachtstand. Een status quo waarin men vooral bezig is met overleven. Wachten op ‘beter’. Wachten tot het eindelijk ‘anders’ wordt. Wachten tot het tij ten goede keert.

 

leef

Bang om te leven

Veel mensen zijn bang geworden om te leven. Om zich heerlijk te laten gaan en zich onder te dompelen in alles wat het leven te bieden heeft. Zoals een kind dat doet: ergens volledig voor gaan zonder zich in te houden en zonder zich te bekommeren over wat andere mensen daarvan zullen denken. Veel mensen vergeten lol te hebben. Veel mensen werken te hard aan zichzelf, maar dan vooral om ‘de mens een beetje beter te maken’. Ze zijn bovendien te hard voor zichzelf. Maar wat heeft het je opgeleverd? Dat je bang geworden bent om iets te eten met te veel suiker? Dat je bang geworden bent om naar buiten te gaan, want een aanslag is snel gepleegd? Voor een ziekte, een depressie, een burn-out? Dat je bang geworden bent voor het leven zelf? Voor alles wat er kan gebeuren? Voor al het gevaar dat er op de loer ligt?

Leef

Lief mens, leef! Want hoe vaak (be)leef je je leven nou volledig? Met al je zintuigen?

Het hele punt van deze boodschap is dat het tijd is om (weer) te leven. Er wordt zoveel tijd gespendeerd in angst, voor wat dan ook, zoveel tijd gespendeerd aan DENKEN over leven, dat je vergeet dit ook werkelijk te doen. ‘Als’ het eenmaal… ‘dan’… Het is tijd om te stoppen met dromen over het leven en je dromen te gaan leven. En dat geldt dus ook voor het pad van gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, bewustzijn en zelf-realisatie. Er wordt zoveel GEDACHT over deze zaken, dat er vergeten wordt het te leven.

Zelf-realisatie

Nog even voor alle reizigers op weg naar zichzelf. Veel mensen denken dat als ze een bepaald pad willen lopen wat voor hen betekent dat ze heel veel dingen niet meer mogen (doen). Een wijntje, af en toe vol voor een ‘slechte’ maaltijd gaan, sex, noem maar op. Omdat dit een ‘slechte invloed’ heeft op het pad wat je wilt belopen. Het tegenovergestelde is waar: het zal je pad omarmen. Om jezelf te realiseren zul je jezelf moeten onderdompelen in het leven. Het leven volledig moeten omarmen. In al zijn facetten. Weet je nog wat het geheim is van overvloed in alle aspecten van je leven? De zin en de wil, de PASSIE, om te leven! De passie voor het leven zelf.

leef

Weerzin om te leven

Soms is er bij mensen bijna een afkeer, een weerzin om te leven in dit leven. Om te leven in je lichaam. Om werkelijk aanwezig te zijn, hier. Misschien omdat je geen bal aan het leven zelf vindt. Misschien juist omdat je bang bent dat het leven met al zijn verlokkingen verslavend is en je gevangen komt te zitten in het leven zelf en dat dit je pad in de weg staat. Als je je volledig onderdompelt in je leven zul je merken dat dit niet zo is. Juist niet! Vluchten voor het leven is een veel grotere valkuil om vast komen te zitten dan je onderdompelen in het leven zelf.

Tijd voor de volgende stap

Het is tijd om van het leven te genieten. Je onderdompelen in het leven. Ondanks alles wat er in je binnen- en buitenwereld speelt.

Deze woorden zijn een mooi ezelsbruggetje naar de volgende stap die ik wil zetten. 2017 wordt voor GenezenOnline anders. Al vele jaren heeft de focus van veel dingen die ik heb gedeeld gelegen op ziekte en genezing en het is tijd om de volgende stap te zetten. Bij veel mensen is die behoefte er ook.

Ik heb altijd gezegd en geschreven dat ziekte slechts een manier is om te ervaren wat daarachter ligt (het geschenk van ziekte): Je komt weer bij jezelf uit. Bij je eigen essentie. En dat is wat ik zelf-realisatie noem: het realiseren van  jezelf. Dat is waar de focus in 2017 op komt te liggen. En ik heb waanzinnig veel zin om deze volgende stap te zetten met de mensen die ook zin hebben in die volgende stap!

Terug naar genieten van het leven. Zelf-realisatie vraagt erom dat je je volledig onderdompelt in je leven. Het vraagt erom dat je leeft en dat je niet alleen aan leven denkt. Leef je dromen in plaats van te dromen over je leven.

 

Leef. Leef! Durf te leven!

 

De boodschap van vorig jaar

Vorig jaar heb ik een korte video opgenomen met daarin mijn boodschap voor 2016. Lees dit blog nog eens en luister die boodschap nog eens af. Is leuk!

Klik hier voor de boodschap van vorig jaar. 


Investeer in jezelf:
Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

 

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Alice Donders
Door

Alice Donders

op 29 Dec 2016

Dank je wel voor het mooie "plasje".Ik ga zeker verder vreugdevol het nieuwe jaar in. Voor jou, leef volop en vreugdevol in 2017 en succes metde cursus zelfrealisatie. Hartelijke groeten Alice Donders

Franklin
Door

Franklin

op 30 Dec 2016

Dankjewel Annelies!

Elly
Door

Elly

op 29 Dec 2016

Franklin, bedankt voor deze mooie blog, ook die van vorig jaar heb ik gelezen. Bijzonder! Ik wens jou een mooie Jaarwisseling en een heel mooi 2017 op allerlei gebied! 😉🍀

Franklin
Door

Franklin

op 30 Dec 2016

Dankjewel voor je mooie woorden Elly! Dat gaat lukken :)

Linda
Door

Linda

op 29 Dec 2016

Dankjewel voor je blog! In 2017 lekker het leven op zn kop zetten en eigenwijs mn eigenwijze weg gaan wandelen, of huppelen, of dansen of fietsen of wat dan ook. Het hele leven is leren en reizen. Jij ook een mooie jaarwisseling en een fantastisch 2017!

Franklin
Door

Franklin

op 30 Dec 2016

Ha ha, that's the spirit Linda :) Voor jou ook!

Reactie plaatsen