Eigenwaarde en eigenliefde als essentie van ziekte
30 januari 2014 

Eigenwaarde en eigenliefde als essentie van ziekte

Eigenwaarde en eigenliefde vormen voor veel aandoeningen de essentie van ziekte. Veel thema’s die via ziekte uitgewerkt worden komen op eigenwaarde en eigenliefde neer.

Om die reden is het waanzinnig om onderstaande korte video ( ongeveer 1 minuut ) te bekijken! 28 miljoen anderen gingen je voor…

Eigenwaarde en eigenliefde

Eigenwaarde en eigenliefde zijn een lastig onderwerp om ‘master’ te worden. In een eerdere blog, ‘Het goeroecomplex’, schreef ik het volgende:

Je bent Mens

Je bent eerst en vooral Mens met Menselijke kenmerken en Menselijke karakteristieken! Vergelijk jezelf niet met een beeld dat je is opgedrongen, want daar kun je nooit aan voldoen. Dat beeld levert je het bewijs of de bevestiging dat je niet goed genoeg bent. 

Ik heb het vaker gehad over de dans van persoonlijkheden waar ieder mens uit bestaat. Soms ben je een vader of moeder, dan weer een zoon of dochter, collega, vriend of vriendin of een teamgenoot. Het zijn allemaal aspecten van jezelf. Zo kun je ook een aspect ontwikkelen dat zich gedraagt als een heilige, maar het is niet meer dan een aspect. 

That’s itHet is niet wie je bent.

Het grote geheim

Wat is dan het ‘grote geheim’? Wat is het grote geheim van deze goeroes, heiligen en opgerezen meesters? Van Jezus, Boeddha, Franciscus van Assisi tot Johannes de Doper aan toe? 

Het ‘geheim’ is in mijn optiek dat zij zichzelf volledig accepteerden zoals ze waren. Ze wisten dat ze issues hadden, ze wisten dat ze niet perfect waren, maar dat stopte ze niet om te doen wat ze deden. Ze lieten ‘los’. Ze wilden zichzelf niet langer ‘omschrijven’, ‘vinden’, verbeteren of perfectioneren. Ze kwamen op het punt dat ze uitgeput waren van de zoektocht naar zichzelf en lieten los

Ze begrepen dat ze niet perfect waren en dat ook nooit zouden worden. Wat ertoe deed was dat ze dit accepteerden. Totale compassie hadden voor wie en wat ze waren (eigenwaarde en eigenliefde is ook voor het genezen van een ziekte als suikerziekte van groot belang!). Zich niet langer vereenzelvigden met het beeld dat ze hadden van één van hun rollen of aspecten. 

Toen ze daaraan voorbij gingen konden ze zich werkelijk overgeven aan zichzelf.  Ze gingen voorbij aan hun issues. Overgewicht, ongeduld, obsessief of stinkend naar vuil: denk je dat dit is wat hen bezighield in het leven…?

Goed om je dat nog eens te beseffen.

Een tweede belangrijk besefmoment is… dat mensen zich altijd mooier voordoen dan ze in werkelijkheid zijn. Kijk maar naar de social media, zoals bijvoorbeeld Facebook en Instagram. De manier waarop mensen zichzelf presenteren is alsof alles in het leven werkelijk fenomenaal is.

Lachende gezichten op foto’s, prachtige reizen, grootse prestaties. Mensen, laat je niet foppen… Iedereen doet zich mooier voor dan hij of zij is. Dat is mens-eigen. Stop met vergelijken.

Eigenwaarde en eigenliefde en het ontstaan van ziekte

En dan nu… tijd voor de beloofde video! Hou het onderwerp eigenwaarde en eigenliefde in je achterhoofd en weet wat dit voor invloed heeft op het ontstaan van ziekte.


Weer eens goed om te beseffen hoe je ‘gepiepeld’ wordt door de media en met welk (onrealistisch) beeld je jezelf vergelijkt. Vooral voor (jonge) meisjes en vrouwen kan dit een groot struikelblok zijn.

Ik schreef al dat eigenwaarde en eigenliefde voor veel aandoeningen de essentie van ziekte vormen. Het is misshcien een 'Wij van WC Eend raden... WC Eend aan' gevoel, maar de boeken of de Masterclass kunnen je helpen bij het aanleggen van een nieuwe bedrading, waardoor je anders naar jezelf en het leven gaat kijken.

Doe er je voordeel mee.


Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt! 

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen