Suikerziekte behandeling 2.0: suikerziekte behandeling nieuwe stijl
03 september 2013 

Suikerziekte behandeling 2.0: suikerziekte behandeling nieuwe stijl

Suikerziekte behandeling 2.0: suikerziekte behandeling nieuwe stijl. Waarom? De suikerziekte behandeling door huisarts of internist is vaak gericht op de technische kant van de behandeling. Uitslagen worden besproken en je hoort hoe je deze eventueel kunt bijstellen. Tijd voor de persoonlijke kant van het verhaal is er niet altijd.

De mens achter diabetes

Te weinig staat de mens achter de ziekte centraal. Te weinig wordt er antwoord gegeven op de vraag hoe je bijvoorbeeld de relatie met jezelf en je ziekte kunt veranderen en verbeteren. Te vaak staat de ziekte centraal in plaats van de mens die de ziekte heeft. Het is dan ook niet vreemd dat een ziekte, of dit nu gaat om suikerziekte of een andere ziekte, je identiteit wordt. Je wordt de ziekte. Zoals in mijn boek ‘De jongen die (van) suikerziekte genas’ uitgebreid wordt besproken, is het veel lastiger om een ziekte los te laten als je jezelf als de ziekte bent gaan zien. Ook dit is een belangrijke reden waarom de suikerziekte behandeling niet alleen op de technische kant van de ziekte gericht zou moeten zijn. Niet alleen ligt de ontstaansoorzaak van suikerziekte op het persoonlijke vlak, de oplossing ligt daar ook!

‘Het is veel lastiger om een ziekte los te laten als je jezelf als je ziekte bent gaan zien’

De essentie van ziekte

Een ziekte wijst je op een onbalans in je leven. Dat is ook het ‘geschenk’ van ziekte. Het wijst je erop dat je iets moet veranderen in je leven. Dat ‘iets’ noem ik de essentie van ziekte. De essentie van een ziekte wijst je op bepaalde factoren in je leven die niet in balans zijn. Suikerziekte heeft bijvoorbeeld alles te maken met vertrouwen in het leven: ‘durven vertrouwen op de zoetheid van het leven’. Vaak ontbreekt dit vertrouwen en wordt een aspect gecreëerd dat alles krampachtig wil controleren en moeite heeft met loslaten. Andere belangrijke kernmerken van suikerziekte hebben te maken met het voelen van grote weerstand tegen de dingen die je overkomen en een gebrek aan eigenwaarde en eigenliefde.

‘Wil je ziekte, zoals suikerziekte, genezen begin dan bij het onderzoeken van de ontstaansoorzaken en die liggen op het persoonlijke vlak’

Suikerziekte behandeling

Zoals je zult begrijpen hebben deze ontstaansoorzaken weinig te maken met de technische kant van de suikerziekte behandeling. Wil je een ziekte, zoals suikerziekte, genezen begin dan met het onderzoeken van de ontstaansoorzaken en die liggen op het persoonlijke vlak. De essentie van ziekte begint altijd bij je overtuigingen en conditioneringen (zie ook mijn eerdere blogs over dit onderwerp). Deze zorgen ervoor dat je op een bepaalde manier naar je leven kijkt (zelfbeeld en wereldbeeld) en het leven op een bepaalde manier ervaart (bijvoorbeeld als zwaar, hard of als een voortdurende strijd). De emoties die daarmee gepaard gaan zetten zich vast als blokkades in je fysieke lichaam, die op hun beurt kunnen leiden tot ziekte. Ziek worden doe je dus van binnen naar buiten, maar genezen ook. Je fysieke lichaam is het eindstation in plaats van het vertrekpunt. In het gratis ebook dat je rechts bovenaan mijn webite kunt aanvragen, kun je hier meer informatie over terugvinden. Uiteraard is mijn ebook en zijn mijn blogs slechts een korte introductie en is veel meer informatie te vinden in mijn boeken.

Als je open staat voor deze zienswijze op ziekte zou ik het geweldig vinden als je dit blog via twitter of facebook wilt delen!

 

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen