Loslaten van je verleden is het loslaten van ziekte
01 februari 2016 

Loslaten van je verleden is het loslaten van ziekte

Enige tijd geleden schreef ik over het loslaten van ziekte door het afsluiten van het verleden. Laten we dieper ingaan op het loslaten van je verleden. Deze informatie komt uit mijn boek ‘Ziekte & Genezing’. Voor het loslaten van je verleden zijn er een aantal dingen die je in jezelf moet veranderen. Waar je afscheid van moet nemen. Het verleden is als een foto waar je in gelooft. Het is gebeurd en je houdt eraan vast. Een foto is een moment van iets waarop je ingezoomd hebt. Maar dat moment was niet alles. Je hebt alleen de focus gelegd op een bepaald deel. Meer niet.

Je verleden is niet het volledige plaatje. Het is een momentopname gebaseerd op je werkelijkheid van dat moment. Het is wat je toen ervoer. Het is wat je wilde zien. Het paste bij je op dat moment, maar je bent dezelfde persoon niet meer. Mensen houden vast aan hun verleden, omdat het hun identiteit is. Ze vechten ervoor. Ze vechten voor een verleden dat hen ziek heeft gemaakt. Ze vechten ervoor om vast te houden aan de gebeurtenissen in hun leven die hen ziekte gebracht hebben. De focus ligt op het verleden. Op de ziekte. Het is een beperkte focus en bovendien incompleet.

loslaten van je verleden

Loslaten van je verleden

Die focus, dat verleden, moet je loslaten. Je moet je focus veranderen en daarmee verander je het verleden. In het verleden is niet gebeurd wat je denkt dat er gebeurd is. Je hebt het alleen zo ervaren. Laat het achter je. Je moet bepaalde keuzes gaan maken. Niet vanuit je hoofd, maar vanuit je hart. Welke keuzes?

De eerste keuze heeft te maken met een vraag die je voor jezelf moet beantwoorden. Ben je klaar met het proces van verwerken en genezen? Kun je het verleden, kun je de ziekte, achter je laten nadat je de processen die hiermee verband houden van voren naar achteren hebt doorlopen? Er komt een moment waarop je alles hebt onderzocht wat er te onderzoeken valt. Een moment waarop het tijd is om verder te gaan. Kun je dit?

Het onderzoeken, verwerken en genezen kan iets worden wat je leven op ieder moment van de dag gaat beheersen. Het wordt een manier van leven. Het zuigt al je energie op. Het put je uit. Het is een mentaal spel geworden. Het is vast blijven zitten in drama. Dag in, dag uit, ren je in rondjes om je verleden heen. Ren je rondjes om je ziekte heen.

Als een ziekte je gebracht heeft wat het je te brengen had, als het je bewustzijn heeft geschonken, als je onderzocht hebt wat je moest onderzoeken, begin dan met het loslaten van je verleden. Anders gaat het ten koste van jezelf en anderen. Het vreet energie van iedereen. Genoeg is genoeg. Als je steeds met het verleden bezig bent, dan kun je ook de potenties in het heden niet zien. Het oude en gewonde komt daar niet voor. Dat is geweest. Maar er was en er is meer. Het verleden gaat over het verleden. Als het verleden niet ‘echt’ is, als het verleden maar een deel van het plaatje is, een momentopname, heb je het dan nog nodig? Moet je er dan nog aan vasthouden? Nee…

“Als je steeds met het verleden bezig bent, dan kun je ook de potenties in het heden niet zien.”

Je verleden is gekleurd

De stap die daarop volgt is dat je moet stoppen met zoeken en speuren naar antwoorden in het verleden. Naar iets of iemand buiten jezelf. Dat impliceert immers dat er iets buiten jezelf is wat je niet mag weten of niet kunt krijgen. Mensen zijn op zoek naar geheimen en mysteries, maar het enige geheime en mysterieuze dat er is ben je zelf. Het zoeken naar antwoorden wordt verslavend. Bovendien zoek je op plaatsen buiten jezelf en daar liggen de antwoorden niet. Het zoeken naar antwoorden kan ook een manier van leven worden. Steeds maar verder, steeds verder. De antwoorden liggen hier. Nu. In het heden. In je ervaringen. Mensen grijpen terug naar het verleden om de antwoorden te zoeken die ze willen vinden. Maar onthoud wat we hebben besproken. De geschiedenis is altijd vertekend. Het is een momentopname, gebaseerd op de perceptie van het verleden en die is gekleurd. Gekleurd door het beeld van de werkelijkheid van een persoon of een groep personen die hun eigen geschiedenis hebben geschreven.

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt! 

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen