Hoe werkt het lichaam?

Hoe werkt het lichaam? De cellen in je lichaam vormen tezamen een enorm orkest. Door dit orkest wordt een grote hoeveelheid instrumenten bespeeld, met evenzoveel muzikanten. Deze muzikanten communiceren met elkaar door middel van het onderliggende doel, namelijk het muziekstuk dat zij spelen.

De jongen die (van) suikerziekte genas

Bovenstaande passage komt uit mijn boek De jongen die (van) suikerziekte genas. Daarin gebruik ik als metafoor een orkest om de volgende vragen te beantwoorden: hoe werkt het lichaam? En welke invloed oefen ik daar zelf op uit? Een lezer wees mij onlangs op deze metafoor en raadde mij aan dit nog eens in een blog te gebruiken voor de mensen die het nog niet kenden.

Een cel kun je vergelijken met een radiostation. Eén enkele cel staat in contact met al die andere miljoenen cellen in je lichaam. De cel communiceert door middel van een elektrische lading, een soort elektrische stroom. Op die manier zendt en ontvangt iedere cel in je lichaam signalen van en naar de andere cellen. Een ongelooflijk ingenieus communicatienetwerk.

Optimale gezondheid

Iedere cel staat dus in contact met al die andere cellen in je lichaam. Toch zullen niet alle cellen de signalen van elkaar kunnen opvangen. Laten we eens bekijken hoe dit komt. De cellen in je lichaam vormen tezamen een enorm orkest. Door dit orkest wordt een grote hoeveelheid instrumenten bespeeld, met evenzoveel muzikanten. Deze muzikanten communiceren met elkaar door middel van het onderliggende doel, namelijk het muziekstuk dat zij spelen. Hun onderlinge communicatie zorgt ervoor dat zij hetzelfde nummer blijven spelen. Samen spelen zij dezelfde symfonie, namelijk het in optimale gezondheid houden van jouw biologische gestel.

De dirigent

De dirigent van dit orkest ben jij. Jij moet ervoor zorgen dat de onderlinge communicatie optimaal blijft en dat iedereen dezelfde symfonie blijft spelen. Wat helaas vaak gebeurt, is het volgende. Door twijfels, angsten, onvoldoende zorgen voor jezelf, het nemen van tegenstrijdige beslissingen en het erop nahouden van beperkte geloofsovertuigingen ten opzichte van jezelf, zal het orkest dat zo prachtig synchroon liep, uit de pas gaan lopen. Het lukt het orkest niet meer samen te werken als één. Signalen worden verkeerd geïnterpreteerd en de onderlinge communicatie raakt verstoord. De volmaakt gezonde cel in ons lichaam zendt dus wel signalen uit, maar wordt simpelweg niet gehoord door de andere cellen, omdat zij uit de maat lopen. Vergelijk het maar met een mobiele telefoon waarbij de verbinding niet goed is. Als je elkaar niet goed verstaat, ontstaan er misverstanden. Dit is bij ziekte precies wat er aan de hand is in je lichaam. De communicatie tussen de verschillende delen van je lichaam ontbreekt of is verstoord.

 

Cellen die een ziekte in zich dragen

De muzikanten die niet in de maat spelen zijn de cellen die uit balans zijn. Dat zijn de cellen die een ziekte in zich dragen. Deze muzikanten spelen op den duur allemaal een ander nummer. Sommige muzikanten hebben er geen zin meer in. Ze willen stoppen. Anderen zijn moe en hebben nauwelijks de kracht meer om door te spelen. Weer anderen worden boos en proberen het hele orkest te saboteren. Maar het is belangrijk om te weten dat de cellen in je lichaam dit helemaal niet willen.

Sommige cellen in je lichaam zijn al ziek, anderen dragen de potentie in zich om ziek te worden. De balans is soms delicaat. Het zijn nu nog ongeactiveerde potenties die geactiveerd kúnnen worden. Wat deze cellen zullen worden, hangt af van jou. Al deze cellen wachten op jouw commando’s. Zij luisteren naar jou. Zij zijn hier om jou te dienen. Het is aan jou wat voor commando’s je hen geeft. Verantwoordelijkheid nemen voor alle facetten van je leven, niet alleen voor dat wat je in je leven creëert, maar ook voor het leven binnenin je, je biologische lichaam.

Hoe werkt het lichaam?

De honderdduizenden cellen met bijvoorbeeld kanker of de potentie tot kanker in zich, willen niet uit balans of ziek zijn. Dat is hun essentie helemaal niet. Ze zijn slecht behandeld, misbruikt zelfs. Daardoor zijn ze uit balans geraakt. Een dergelijke cel heeft niet het vermogen om dit proces te stoppen. Hij bouwt zich steeds opnieuw op naar het beeld dat hij van zichzelf heeft, een zieke of potentieel zieke cel. Hij spiegelt (deelt) zich steeds opnieuw en opnieuw, want dat is wat cellen doen. Deze cellen zijn boos en gefrustreerd, maar luisteren nog steeds naar jou. Ze willen van jou weten waar je heen gaat. Ze willen dat jij een keuze maakt. Als jij een keuze maakt voor gezondheid, dan werkt deze keuze door naar je cellen. Alles staat met elkaar in verband.

Hoe werkt het lichaam? Jij bepaalt! Je lichaam reageert op jou. Op de kracht van gedachten. Op de kracht van je handelingen. En om uit te vinden waar deze vandaan komen, zul je aan zelfonderzoek moeten doen en dat is precies waarom ook op lichamelijk niveau continue de kracht van persoonlijke ontwikkeling een grote rol speelt.

 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen

 

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Vaccinaties en ziekte
Door

Vaccinaties en ziekte

op 16 Apr 2013

[...] but not least, in mijn boeken schrijf ik dat jij het commandocentrum bent van je eigen lichaam. Het lichaam volgt jouw gedachten die gebaseerd zijn op overtuigingen en conditioneringen. Als jouw [...]

Reactie plaatsen